Mooiste roadtrips

7x de mooiste roadtrips die wij maakten

Geüpdatet op

Rondreizen met de auto is iets dat steeds populairder wordt. Al jaren trekken wij er regelmatig met de auto op uit of we huren ter plekke een auto om een regio of land te ontdekken. Een roadtrip geeft je vrijheid. De vrijheid om te stoppen waar en wanneer jij wilt. De vrijheid om de mooiste plekken van een regio te ontdekken. Zonder afhankelijk te zijn van iets of iemand. In dit artikel delen we de mooiste roadtrips die we tot nu toe hebben gemaakt.

Roadtrip tip: Wil jij een te gekke roadtrip maken en ben je op zoek naar een huurauto? Wij raden voor de autohuur Sunny Cars aan. Bij Sunny Cars heb je nooit onverwachte extra kosten en ben je altijd volledig verzekerd. Wel zo fijn.

Oost-Europa: Tsjechië, Slowakije, Slovenië, Hongarije, Oostenrijk

We hebben de laatste jaren veel mooie roadtrips gemaakt, maar onze eerste roadtrip in 2011 blijft een heel bijzondere. In een kleine twee weken reisden we met vrienden van Groningen naar Boedapest. Onderweg maakten we stops in Brno (Tsjechië), Bratislava (Slowakije), Wenen (Oostenrijk), Ptuj (Slovenië) en aan het Balatonmeer in Hongarije. Na twee volle dagen in Boedapest maakten we op de terugweg naar Nederland een stop in de Tsjechische hoofdstad Praag.

Hoewel twee weken natuurlijk veel te kort is om al deze landen te leren kennen hebben we een mooie eerste indruk gekregen van deze bestemmingen en heeft deze roadtrip er onder andere voor gezorgd dat we in 2018 opnieuw een mooie reis door Slovenië maakten.

mooiste roadtrips

De Balkan: Macedonië, Albanië, Kosovo

Na een aantal jaren op een andere manier onze vakanties te hebben ingedeeld, stapten we in 2015 in het vliegtuig naar Skopje voor wederom een te gekke roadtrip. We huurden in de hoofdstad van Macedonië een auto en reden hiermee naar de prachtige Matka Canyon, het meer van Ohrid en staken na een paar dagen de grens over naar buurland Albanië. Nog steeds één van onze favoriete landen in Europa. In Albanië ontdekten we de hoofdstad Tirana en chillden we een paar dagen aan het strand in kuststad Dürres.

Na lang twijfelden besloten we daarna om ook een kijkje te nemen in Kosovo. Een bijzondere bestemming waarover we vroeger zoveel op het nieuws hoorden. Bijzonder om hier zelf te staan. Doordat alle landen relatief klein zijn is de Balkan een perfecte regio om een mooie rondreis te maken. De ideale regio voor een geweldige autovakantie.

Hier vind je onze complete route door Macedonië, Albanië en Kosovo

Roadtrip Balkan tips: Albanië
Meer van Ohrid. Hoe duur is Macedonië?

Eén van de mooiste roadtrips: Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Slovenië

In 2018 waren we na bijna zes maanden werken in Italië wel weer toe aan een mooie reis. We hadden onze eigen auto mee naar Italië en nu we toch ‘in de buurt’ waren besloten we om door te rijden naar Kroatië. We maakten een te gekke roadtrip door Kroatië van bijna twee weken en staken na een toffe stedentrip Split de grens over naar Bosnië en Herzegovina. Wat heeft dit land ons verwacht. De geweldige natuur met de Kravica watervallen en Una Nationaal Park, maar ook de littekens aan de Bosnische burgeroorlog en het hippe Sarajevo zorgden ervoor dat we nu alweer plannen maken om binnenkort nog eens terug te gaan naar Bosnië-Herzegovina.

Na Bosnië en Herzegovina reden we terug naar Kroatië voor een stedentrip Zagreb waarna we naar het laatste land van deze roadtrip reden, Slovenië. Bij aankomst in Slovenië werd het weer helaas wat minder waardoor we slechts vier nachten in Slovenië zijn geweest. Maar we hebben wel prachtige plekken ontdekt, zoals Triglav Nationaal Park, hippe hoofdstad Ljubljana en de prachtige meren Bohinj en Bled. Een roadtrip om nooit te vergeten!

Wil jij een rondreis maken door de Balkan met je eigen auto? Lees dan hier dan al onze tips voor roadtrip door de Balkan. Met informatie over verplichte spullen in de auto, bijzondere verkeersregels en andere zaken waar je rekening mee moet houden.

Roadtrip Kroatië: Route langs de hoogtepunten van Kroatië
Roadtrip Kroatië

Rondreis door Iran

Onze rondreis door Iran is de meest bijzondere roadtrip die we ooit maken. Met name vanwege het feit dat nog maar weinig reizigers ervoor kiezen om Iran met een huurauto te ontdekken. Het verkeer in Iran is chaotisch, verkeersregels lijken er niet te zijn en het is best even wennen aan het begin, maar jeetje wat was het gaaf! Vooral doordat we zo op plekken konden stoppen waar veel reizigers over het algemeen niet komen. Zo ontmoetten we de liefste mensen die onze rondreis door Iran helemaal te gek maakten. Iran is een uitgestrekt land met een aantal hectische steden, maar buiten de steden is het over het algemeen vrij rustig. Heb je aardig wat ervaring met autorijden (in het buitenland) dan raad ik je een roadtrip door Iran zeker aan.

Lees hier over onze route door Iran

Traditional houses Kashan, Iran
Waarom reizen naar Iran
Reizen naar Iran: Antwoorden op veelgestelde vragen. Maharlu Lake Shiraz

Mexico: Yucatán

Ook tijdens onze reis door Mexico in 2018 besloten we om een auto te huren. Online lazen we dat het openbaar vervoer in de regio Yucatán prima is geregeld, maar we gingen voor de vrijheid. Hierdoor waren bijvoorbeeld de roze meren van Las Coloradas een stuk gemakkelijker te bezoeken en konden we gemakkelijk stoppen bij een aantal prachtige Maya tempels in de buurt van het slaperige stadje Xpujil.

Hier vind je informatie over onze volledige route door Mexico.

Snorkelen met zeeschildpadden in Akumal, Mexico
Isla Holbox mexico
Route Mexico: Reizen door Mexico met een huurauto

Roadtrip door West-Australië

In 2016 en 2017 woonden en werkten wij bijna een jaar in Australië. Een jaar met ups en downs waarin we natuurlijk niet alleen aan het werk waren. In Perth kochten we een auto waarmee we uiteindelijk tot Kunnanura in het noord-oosten van de staat West-Australië zijn gereden. Met onderweg stops on het prachtige Lucky Bay wat één van de mooiste stranden is die we ooit hebben gezien, Karijini Nationaal Park en het kustplaatsje Broome. En waar we dan al die weken sliepen? Gewoon in de kofferbak van onze auto waar we een matras in hadden gelegd. De ultieme vrijheid.

Lees hier onze tips voor een roadtrip door Australië

budgettips voor goedkoop reizen in Australië: Kamperen
https://travelaar.nl/working-holiday-visum-australie-screenshots/
Roadtrip Australië

Een week roadtrippen door Schotland

Het jaar 2019 is voor ons goed begonnen met in januari meteen een te gekke roadtrip door Schotland. In een week bezochten we bestemmingen als Edinburgh, Trossach Nationaal Park en Isly of Skye. Wat een te gekke roadtrip was dit. Schotland is terecht gekomen in ons lijstje met favoriete landen in Europa. Met Isly of Skye als absoluut hoogtepunt.

Hier vind je onze volledige route door Schotland.

Route door Schotland Rondreis

Wat is de mooiste roadtrip die jij gemaakt hebt?