Reizen naar Schotland

Als er één ruige bestemming in Europa te noemen is dan is dat wel Schotland. Het land omvat het noordelijke deel van het eiland Groot-Brittannië en vormt een constituerend land binnen het Verenigd Koninkrijk. Dit betekent dat het land een eigen rechtstelstel kent en een eigen vlag, munteenheid en binnenlands bestuur heeft. Schotland is qua oppervlakte bijna twee keer zo groot als Nederland, maar er wonen slechts ruim vijf miljoen mensen. Dit laat meteen zien hoe uitgestrekt, rustig en ruig het landschap is.

Het land staat vooral bekend om whisky, de doedelzak, de kilt, het monster van Loch Ness en haggis, maar ook qua natuurschoon mag het land niet klagen. Het land bestaat uit verschillende berggebieden waarvan de 1345 meter hoge Ben Nevis de hoogste berg is. Maar ook uit bloedmooie meren, nationale parken zoals Trossachs National Park, heel veel kastelen en een ruige kustlijn.

Steden in Schotland

De hoofdstad van Schotland is Edinburgh en deze stad is een dikke aanrader voor een stedentrip. Het is zelfs één van de tofste steden waar wij zijn geweest in Europa. De sfeer is heerlijk, de stad beschikt over een aantal fijne stadsparken, je kunt heerlijk eten en drinken in Edinburgh en vooral de natuur is in de stad nooit ver weg. Andere populaire steden in het land zijn onder andere Glasgow, Inverness, Aberdeen en Stirling.

De bloedmooie Schotse eilanden

Wil jij gaan reizen naar Schotland? Hoewel het vaste land bloedmooi is raad ik je om tijdens je roadtrip door Schotland zeker één van de prachtige Schotse eilanden te bezoeken. Het land bestaat namelijk uit maar liefst bijna 800 eilanden. Een aantal van de populairste Schotse eilanden zijn Isle of Skye (aanrader!), Orkney Island, Isle of Arran en Isle of Mull.

Snel boeken dus die reis, zodat je alle bezienswaardigheden in Schotland met je eigen ogen kunt bewonderen!