Header voor categorie: Verenigde Staten

Verenigde Staten

Taal: Engels


  • Hallo: Hello

  • Bedankt: Thank you

Valuta: Amerikaanse dollar


Noodnummer: 911


Over Verenigde Staten

De Verenigde Staten is zo’n land waar vrijwel iedereen eens naartoe wil reizen. Na het kijken van films en series is menigeen nieuwsgierig geworden naar het écht leven in de US of A. De mooiste manier om een reis te maken door dit enorm uitgestrekte land is door een gave roadtrip door Amerika te maken. Wil jij reizen naar Amerika? Lees dan hieronder al onze handige reistips.


Beste reistijd Voor de Verenigde Staten is niet één beste reistijd te noemen, maar over het algemeen zijn het voor- en najaar de beste periodes voor een reis naar de VS. Wel is er ook tijdens deze periodes (met name tijdens het najaar) kans op stormen met tornado's. Hawaï kan het gehele jaar prima bezocht worden. Met name tussen december en maart is het erg druk in de Verenigde Staten aangezien dit het hoogseizoen is.


Vliegtickets Vliegen naar de Verenigde Staten wordt steeds goedkoper. Een retourticket vinden voor minder dan €300 per persoon is goed te doen mits je flexibel bent. De prijzen voor vliegtickets kun je het beste vergelijken via Skyscanner, WTC of Momondo.


Reisbudget De Verenigde Staten is geen goedkope reisbestemming. Over het algemeen  liggen de prijzen rond hetzelfde niveau als in Nederland. Met name grote steden als San Francisco, Los Angelos en New York zijn duurdere bestemmingen.