Header voor categorie: Maleisië

Maleisië

Taal: Bahasa Malaysia (Maleis) en Engels


  • Hallo: Hello, selamat siang

  • Bedankt: Terima Kasih

Valuta: Maleisische ringgit (MYR)


Noodnummer: 999 voor politie en ambulance, 994 voor brandweer (via mobiel 112)


Over Maleisië

Maleisië bestaat uit twee delen; Het schiereiland waaronder andere de hoofdstad Kuala Lumpur te vinden is en het gedeelte Maleisisch Borneo. Het land bestaat voor een groot gedeelte uit jungle, maar ook vakantiegangers en strandliefhebbers zijn aan het juiste adres. Met tientallen prachtige tropische eilanden die allen hun eigen sfeer hebben, is het hier op en top genieten. Of je nou gaat backpacken in Maleisië of komt voor de rust tijdens een heerlijke vakantie, je hoeft je nooit te vervelen. Hieronder vind je al onze artikelen over dit heerlijke land boordevol praktische informatie en handige reistips. Met informatie over onder andere de mooiste eilanden, ultieme reisroutes, de mooiste bezienswaardigheden en een antwoord op de vraag ‘hoe duur is Maleisië.


Beste reistijd Voor reizen naar Maleisië gelden twee verschillende beste reistijden. Het vaste land van Maleisië is het beste te bezoeken tijdens de maanden juni tot en met september. Ook de maanden december tot en met maart zijn prima maanden voor een reis naar Maleisië. Houd er rekening mee dat eilanden aan de oostkust, zoals de Perhentian Islands tussen oktober en februari/maart vanwege het weer niet of nauwelijks te bereiken zijn. Voor Maleisisch Borneo geldt dat de maanden april tot en met september de beste maanden zijn.


Vliegtickets Vliegen naar Kuala Lumpur kan rechtstreeks vanaf Amsterdam in zo'n twaalf uur. De goedkoopst vliegtickets vind je via Skyscanner of WTC.


Reisbudget Maleisië is voor westerse begrippen een erg goedkope bestemming. Wel is het over het algemeen een iets duurdere bestemming dan andere landen in Zuidoost-Azië. Voor €25 per dag moet je je prima kunnen redden. Hier lees je wat wij uitgaven in Maleisië. 


Ouder >