Reizen naar Maleisië

Ben je op zoek naar een reisbestemming waar zowel relaxen op paradijselijke eilanden centraal staat als wildlife spotten, hiken in de wilde jungle en het ontdekken van authentieke steden en dorpen? Maleisië is een bestemming die alles te bieden heeft. Het land bestaat officieel uit twee delen, namelijk; het schiereiland waar onder andere de hoofdstad van Maleisië Kuala Lumpur ligt en het gedeelte Maleisisch Borneo. Een groot gedeelte van het land bestaat uit jungle en wildlife spotten is hier appeltje-eitje, maar dat is niet alles wat het land te bieden heeft.

Het schiereiland Maleisië

Voor de meeste reizigers begint een reis door Maleisië in de hoofdstad Kuala Lumpur. Een geweldige wereldstad met uiteenlopende bezienswaardigheden. Door velen wordt Kuala Lumpur genoemd als een ietwat saaiere Aziatische hoofdstad, maar volgens ons is het de meest veelzijdige stad die er is. Door de mengelmoes aan culturen en invloeden, het heerlijke eten en de fantastische sfeer. Maar het schiereiland bestaat uit meer mooie plekken. Denk aan de mooiste tropische eilanden als Pulau Pangkor en de Perhentian Islands. Of de diepe jungle van Taman Negara of de authenticiteit van het stadje Melaka. Alleen al voor een reis door dit gedeelte van het land heb je een paar weken nodig.

Maleisisch Borneo

Heb je het schiereiland bezocht dan moet het mooiste gedeelte van je reis nog komen. Maleisisch Borneo is één van de mooiste, weelderige plekken in Zuidoost Azië. Het gebied dat op een eiland ligt dat gedeeld wordt met de sultanstaat Brunei en het Indonesische deel Kalimantan. Maleisisch Borneo bestaat uit twee delen, Sabah en Sarawak en qua natuur heb ik niet vaak mooiere plekken gezien. Ga neusapen spotten in Bako National Park, duiken op één van de mooiste plekken ter wereld, beklim Mount Kinabalu en sta oog-in-oog met (semi) wilde orang oetans. Een reis door Maleisisch Borneo is een onvergetelijke ervaring.

Snel boeken dus die reis, zodat je alle bezienswaardigheden in Maleisië met je eigen ogen kunt bewonderen!