Informatie over Tsjechië

Uitgelichte afbeelding van Tsjechië

Op vakantie naar Tsjechië? Of op zoek naar een toffe stedentrip bestemming in Europa? Hieronder delen wij de beste tips voor een vakantie of stedentrip in Tsjechië. Met informatie over de mooiste steden, de mooiste natuurgebieden en wandelingen en de beste tips voor het voorbereiden van jouw vakantie in of rondreis door Tsjechië.

  • Hoofdstad Tsjechië: Praag
  • Beste reistijd: Het gehele jaar door is Tsjechië een fantastische vakantiebestemming. Qua weer zijn de maanden juni tot en met september de lekkerste maanden voor een vakantie of stedentrip. Tijdens de wintermaanden kun je er zelfs uitstekend op wintersport gaan.
  • Munteenheid: Tsjechische kroon (czk)

Artikelen over Tsjechië

Adrspach rotsen Tsjechie
18 november 2021

Wandelen door de rotsen van Adršpach in Tsjechië

Adršpach (Adršpašské skály), oftewel de rotsen van Adršpach is een bijzonder gebied in het noorden van Tsjechië, in de regio Hradec Králové. Het gebied ligt niet ver van het Reuzengeber…Lees meer

Vakantie in Tsjechië

Voor een fantastische vakantie hoef je Europa echt niet uit. Zo is Tsjechië bijvoorbeeld een geweldige vakantiebestemming waar je gemakkelijk met je eigen auto vanuit Nederland of België naartoe kunt reizen. Op deze pagina vind je artikelen boordevol met tips voor een vakantie naar of rondreis door Tsjechië. Met tips voor de mooiste wandelingen, de leukste tips voor een stedentrip Praag, de mooiste bezienswaardigheden in de Bohemen, een geweldige route voor een rondreis door Tsjechië en veel meer.

Snel boeken dus die vakantie, zodat je alle bezienswaardigheden in Tsjechië met je eigen ogen kunt bewonderen en ontdekken!