Header voor categorie: Vietnam

Vietnam

Taal: Vietnamees


  • Hallo: Xin chào

  • Bedankt: Cam On

Valuta: Vietnamese Dong (VND)


Noodnummer: Politie (113), ambulance (115), brandweer (114)


Over Vietnam

Vietnam is een uitgestrekt land gelegen in Zuidoost-Azië. In het westen grenst dit gigantische land aan buurlanden Laos en Cambodja en in het noorden aan China. De oostkust van het land is het meest populaire gedeelte vanwege de stranden en fijne kuststeden zoals het populaire Hoi An. Daarnaast zijn het bekende Halong Bay en Sapa enorme trekpleisters in het noorden van het land. Vietnam is prima te bereizen met het openbaar vervoer, maar is ook een populaire bestemming om te bereizen per motor. Voor een reis van zuid naar noord Vietnam – of andersom – moet je al gauw vier weken rekenen. Check hier onze route door Vietnam.


Beste reistijd Vietnam is een erg uitgestrekt land en kent daarom verschillende klimaten en seizoenen. Voor Noord-Vietnam geldt een andere beste reistijd dan voor Zuid-Vietnam. De beste maanden voor een reis door Noord-Vietnam zijn de maanden oktober tot en met april. De beste reistijd voor het zuiden van het land zijn de maanden november tot en met april.


Vliegtickets Vliegen naar Vietnam kan helaas niet rechtstreeks vanaf Amsterdam. Je zult een vlucht moeten boeken met minimaal één overstap. De beste bestemming voor de start van je reis door Vietnam zijn Hanoi of Ho Chi Minh City. Een retourticket boek je vanaf ongeveer €500 via Skyscanner, WTC of Momondo.


Reisbudget Vietnam is een erg goedkope reisbestemming. Voor nog geen €10 slaap je in een prima tweepersoonskamer met privé badkamer. Een bed op een slaapzaal boek je al voor nog geen €5. Voor budget kun je uitgaan van ongeveer €20 per persoon per dag. Al kun je reizen door Vietnam natuurlijk zo duur maken als dat je zelf wilt. Hier lees je wat wij uitgaven tijdens onze reis door Vietnam.


Ouder >