Header voor categorie: Nepal

Nepal

Taal: Nepalees


  • Hallo: Namasté

  • Bedankt: Dhanybhad

Valuta: Nepalese roepie (NPR)


Noodnummer: Politie (100), ambulance (102), brandweer (101)


Over Nepal

Nepal is misschien niet het eerste land in Azië waar je aan denkt bij het boeken van je volgende reis. Maar een vakantie in Nepal zal je nooit doen teleurstellen. Nepal is een magische en sprookjesachtige reisbestemming dat ingeklemd ligt tussen China en India. Met hoogtepunten als de hoofdstad Kuala Lumpur, het relaxte Pokhara en de natuur van Chitwan National Park is er voor iedereen iets te beleven. Alleen al het zicht op het machtige Himalaya gebergte maakt reizen naar Nepal een geweldige ervaring. Hieronder vind je al onze handige reistips en adviezen voor een rondreis door Nepal.


Beste reistijd Vrijwel het gehele jaar is een reis naar Nepal prima te doen. Tijdens onze wintermaanden kan het echter ook in Nepal - vooral in de avonden - flink koud worden en een verwarming in een hotel komt niet vaak voor. Wil je de prachtige bergen van Nepal kunnen bewonderen dan zijn de maanden maar tot en met mei en oktober en november de beste maanden voor een reis naar Nepal.


Vliegtickets Rechtstreeks vliegen van Amsterdam naar Kathmandu is helaas niet mogelijk. Je zult een vlucht moeten boeken met minimaal één overstap. Voor een retourvlucht zul je tussen de €500 en €600 per persoon moeten rekenen. Vliegtickets naar Nepal vergelijk je via Skyscanner of WTC.


Reisbudget Nepal is één van de armste landen ter wereld en is een super goedkope reisbestemming. Een tweepersoonskamer met privé badkamer boek je voor ongeveer €10 tot €15 per nacht. Een hotel reserveren kan via Booking.com. Uit eten ga je voor een paar euro in een goed restaurant. Zelf gaven wij iets meer dan €20 per persoon per dag uit in Nepal.