Header voor categorie: Nepal

Nepal

Taal: Nepalees


  • Hallo: Namasté

  • Bedankt: Dhanybhad

Valuta: Nepalese roepie (NPR)


Noodnummer: Politie (100), ambulance (102), brandweer (101)


Over Nepal

Het sprookjesachtige Kathmandu, de indrukwekkende Mount Everst en Annapurna trekking. Zomaar wat dingen waar je aan denkt bij een reis naar Nepal. Nepal is één van de armste landen ter wereld – en dus één van de goedkoopste bestemmingen voor reizigers -, maar ook één van de meest bijzondere. Het voelt als teruggaan in de tijd. Met een prachtige, kleurrijke cultuur en de liefste mensen. Backpacken in Nepal is een bijzondere ervaring.


Beste reistijd Vrijwel het gehele jaar is een reis naar Nepal prima te doen. Tijdens onze wintermaanden kan het echter ook in Nepal - vooral in de avonden - flink koud worden en een verwarming in een hotel komt niet vaak voor. Wil je de prachtige bergen van Nepal kunnen bewonderen dan zijn de maanden maar tot en met mei en oktober en november de beste maanden voor een reis naar Nepal.


Vliegtickets Rechtstreeks vliegen van Amsterdam naar Kathmandu is helaas niet mogelijk. Je zult een vlucht moeten boeken met minimaal één overstap. Voor een retourvlucht zul je tussen de €500 en €600 per persoon moeten rekenen. Vliegtickets naar Nepal vergelijk je via Skyscanner of WTC.


Reisbudget Nepal is één van de armste landen ter wereld en is een super goedkope reisbestemming. Een tweepersoonskamer met privé badkamer boek je voor ongeveer €10 tot €15 per nacht. Een hotel reserveren kan via Booking.com. Uit eten ga je voor een paar euro in een goed restaurant. Zelf gaven wij iets meer dan €20 per persoon per dag uit in Nepal.