Cadiz

13x de leukste tips voor de mooiste bezienswaardigheden in Cádiz, Spanje

Geüpdatet op

Cádiz wordt vaak ondergesneeuwd door populaire steden in Andalusië zoals Sevilla, Cordoba en Malaga. Zonde, want Cádiz is zo’n typische Spaanse stad met een roerige geschiedenis. En bovenal een perfecte ligging op het Spaanse vaste land. De stad ligt middenin de Golf van Cádiz en wordt hierdoor volledig omringd door de Atlantische Oceaan. Al in de achttiende eeuw speelde Cádiz – als belangrijke havenstad – een belangrijke rol bij de handel met de nieuwe wereld en dit is nog steeds te zien aan de sfeervolle, historische binnenstad. Heb jij binnenkort een stedentrip Cádiz op de planning staan? In dit artikel delen we de leukste tips voor de mooiste bezienswaardigheden in Cádiz, Spanje.

Castillo de Santa Catalina

Je kunt je stedentrip Cádiz op veel verschillende plekken in de stad beginnen. Aangezien wij onze camper parkeerden vlakbij Castillo de Santa Catalina startte onze stedentrip hier. Castillo de Sante Catalina werd gebouwd in de zestiende eeuw om de kustlijn van Cádiz te beschermen. Tegenwoordig is het kasteel gratis te bezoeken. Vanaf hier kun je alvast een eerste blik werpen op de prachtige kustlijn van de stad en de prachtige historische binnenstad van Cádiz.

Castillo de Santa Catalina Cadiz
Castillo de Santa Catalina
Castillo de Santa Catalina

Castillo de San Sebastián

Een ander verdedigingswerk aan de kustlijn van Cádiz is het Castillo de San Sebastián. Helaas is dit kasteel dat in 1706 werd gebouwd niet te bezoeken.Mmaar je kunt er wel vanaf de boulevard een mooie blik op werpen. Daarnaast is de loopbrug naar Castillo de San Sebastián nog wel in tact en kun je dus een mooie, korte wandeling maken naar het kasteel terwijl je omringd wordt door de Atlantische Oceaan.

Castillo de San Sebastián

Playa de La Caleta

Met haar ligging op een landtang in de Golf van Cádiz zal het je vast niet verbazen dat je tijdens je stedentrip heel gemakkelijk een prachtig strand op kunt zoeken. Het barst van de mooie stranden in Cádiz. Eén van de bekendste stranden is toch wel Playa de La Caleta. Playa de La Caleta is het populaire stadsstrand dat hoort bij de oude visserswijk Barrio de la Viña. Het strand beschikt over een restaurant, douches en toiletten maar het allermooiste zijn toch wel de gekleurde vissersboten die om je heen dobberen.

Playa de La Caleta Cadiz
Playa de La Caleta

Avenida Campo del Sur

De plek in de stad vanaf waar je de mooiste bezienswaardigheden van Cádiz kunt bewonderen is de Avenida Campo del Sur. Deze boulevard wordt vaak vergeleken met de boulevard in Havana, Cuba vanwege de prachtige, kleurrijke gebouwen die er langs zijn gevestigd. Tijdens je wandeling over de Avenida Campo del Sur heb je het gevoel dat je stedentrip Cádiz echt van start is gegaan.

Heb je het idee dat Avenida Campo del Sur je ergens bekend van voorkomt? Dat kan kloppen. De kleurrijke boulevard schittert namelijk in de James Bond film ‘Die Another Day’. De opnames voor deze film zouden eigenlijk plaats vinden in Havana (Cuba), maar toen dit niet door kon gaan werd Cádiz uitgekozen als vervanger.

Avenida Campo del Sur
Avenida Campo del Sur
Avenida Campo del Sur
Avenida Campo del Sur

De kathedraal van Cádiz

Eén van de belangrijkste en populairste bezienswaardigheden in Cádiz is zonder twijfel de enorm imposante kathedraal Santa Iglesia. De bloedmooie kathedraal met haar gouden koepel werd gebouwd tussen 1722 en 1838 en ligt aan het plein Plaza de la Catedral. Plaza de la Catedral is één van de gezelligste pleinen in de stad en dus zonder meer een bezoek waard.

  • De entreeprijs voor de kathedraal van Cádiz bedraagt €7 per persoon.
  • Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 10 tot 17.30 uur en op zondag van 13.30 tot 18.30 uur.
  • Wanneer je de kathedraal bezoekt kun je ook de toren – Torre del Reloj – beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad.

Plaza de la Catedral Cádiz

Iglesia de Santiago Apóstol

De kathedraal van Cádiz is niet het enige bloedmooie bouwwerk op Plaza de la Catedral dat je zeker moet bewonderen. Ook Iglesia de Santiago Apóstol is één van de mooiste bezienswaardigheden in Cádiz. De kerk werd in de zestiende eeuw gebouwd en is vooral van binnen prachtig versierd met gouden elementen.

Iglesia de Santiago Apóstol

Mercado Central Cádiz

Lekker eten en drinken tijdens een stedentrip mag natuurlijk nooit ontbreken. Cádiz barst van de sfeervolle wijken met hippe en traditionele restaurants en barretjes. Maar één plek in de stad waar je zeker een hapje en drankje moet nuttigen is de markthal Mercado Central Cádiz. Mercado Central is eigenlijk een overdekte vismarkt en hoewel je hier zeker een kijkje moet nemen kom je eigenlijk vooral voor alle leukte tentjes die buiten gevestigd zijn. Je kunt hier genieten van een lekker drankje met een tapa of pintxo. Mercado Central Cádiz is wat ons betreft één van de gezelligste plekken in de stad.

Kun je geen genoeg krijgen van al het lekkers dat de stad te bieden heeft? Ga dan mee met een drie uur durende Tapas Tour en ontdek de leukste tentjes.

Mercado Central Cádiz
Mercado Central Cádiz
Mercado Central Cádiz

Calle Virgen de la Palma

Zoals gezegd barst Cádiz van de sfeervolle wijken, maar er kan er maar één de leukste zijn en dat is volgens ons de oude visserswijk Barrio de la Viña. In deze wijk vind je bovendien één van de mooiste en gezelligste straten van de stad, Calle Virgen de la Palma. Je vindt hier prachtige, kleurrijke panden, palmbomen en gezellige terrassen.

Calle Virgen de la Palma

De oudste wijk van Cádiz, El Pópulo

Een andere populaire wijk in de stad is de oudste wijk, El Pópulo. In de dertiende eeuw was El Pópulo een volledig ommuurde wijk met maar liefst vier stadsmuren waarvan er op dit moment nog drie in tact zijn.

Teatro Romano

Teatro Romano is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in de wijk El Pópulo. Dit romeinse theater dat stamt uit de eerste eeuw werd in 1980 ontdekt en is één van de grootste Romeinse theaters ter wereld. De entreeprijs voor Teatro Romano in Cádiz bedraagt €6 per persoon.

Kom tot rust in Parque Genovés

Hoewel Cádiz qua drukte echt niet te vergelijken is met andere steden in Andalusië zoals Sevilla en Malaga kan het toch lekker zijn om tijdens je stedentrip even te ontsnappen aan de chaos die een stad met zich meebrengt. Eén van de fijnste stadsparken in Cádiz is het park Parque Genovés. Dit park ligt langs de kust en is eigenlijk een botanische tuin waar je meer dan honderd verschillend soorten planten en bomen vindt. Parque Genovés is zonder twijfel dé plek om even tot rust te komen tijdens je stedentrip.

Parque Genovés Cádiz

Iglesia del Carmen

Cádiz is één van de ouste steden van Europa en dat zie je vooral terug in de prachtige bouwwerken. Niet alleen de kathedraal en de Iglesia de Santiago Apóstol zijn imposante bouwwerken, ook Iglesia del Carmen is een bezoek waard. Deze kerk ligt vlakbij Parque Genovés en valt vooral op door haar prachtige kleur en barokke torens.

Ontdek Cádiz op de fiets

Cádiz is een lekkere compacte en vrijwel vlakke stad en is daarom perfect te ontdekken per fiets. Op verschillende plekken in de stad kun je voor een aantal uren een fiets huren. Wil je liever fietsen en meteen meer te weten komen over de stad? Ga dan mee op een fietstour met Bajabikes.

Bezienswaardigheden in Cádiz op de kaart

Op het kaartje hieronder vind je alle bezienswaardigheden in Cádiz die in dit artikel worden genoemd terug.