Reizen naar Denemarken

Denemarken is één van de landen die behoort tot Scandinavië en is perfect om te bezoeken vanuit Nederland. Vanuit Utrecht rij je in zo’n negen uur naar de hoofdstad Kopenhagen, maar natuurlijk kun je je rondreis of vakantie ook beginnen in één van de andere prachtige gebieden in het land. Zo heeft het eiland Jutland, dat grenst aan Duitsland, een aantal prachtige plekken. Denk aan de noordelijke stad Aalborg, de studentenstad Aarhus of het beroemde Legoland in Billund. Maar ook wanneer je steden wilt vermijden zit je goed in Denemarken. De natuur is werkelijk bloedmooi. Met het glooiende ‘Teletubby landschap’, prachtige meren en uitgerekte stranden. Een vakantie in Denemarken zal je nooit teleurstellen.

Onder Deens landgebied vallen ook nog de Faeröer eilanden, Groenland, Bornholm en een deel van de Noord-Friese Waddeneilanden. Een aantal gebieden die compleet anders zijn dan het vaste land.

Daarnaast kun je je rondreis door Denemarken uitstekend combineren met een reis door buurland Zweden. Of enkel een stedentrip Malmö. Kopenhagen en Malmö zijn met elkaar verbonden door een enorme brug en binnen een uur reis je van de ene naar de andere stad.

Snel boeken dus die vakantie, zodat je alle bezienswaardigheden met je eigen ogen kunt bewonderen!