Informatie over Denemarken

Uitgelichte afbeelding van Denemarken

Op vakantie naar Denemarken? Of op zoek naar een toffe stedentrip bestemming in Europa? Hieronder delen wij de beste tips voor een vakantie of stedentrip in Denemarken. Met informatie over de mooiste steden, tips voor een mooie roadtrip route en onontdekte plekken in Denemarken.

  • Hoofdstad Denemarken: Kopenhagen
  • Beste reistijd: Mei tot en met september.
  • Munteenheid: Deense kroon

Artikelen over Denemarken

Roadtrip Denemarken
14 januari 2020

Roadtrip Denemarken: Route voor één week

Denemarken is als land net iets groter dan Nederland, maar bestaat in totaal uit meer dan 400 eilanden. De eilanden Jutland - dat het grootste gedeelte van Denemarken omva…Lees meer

Leukste wijken Kopenhagen
04 januari 2020

Dit zijn de leukste wijken in Kopenhagen

De Deense hoofdstad Kopenhagen is een geweldige stedentrip bestemming. En relatief dichtbij huis. Een perfecte bestemming voor een weekendje weg óf langer als je de tijd hebt, want Kopenhagen…Lees meer

Warpigs Brewpub
03 december 2019

De fijnste plekken om te eten en drinken in Kopenhagen

Kopenhagen is zo'n typische Europese stedentrip bestemming waar het barst van de geweldige restaurants. Full-on chique restaurants, hipster plekken waar je Japanse ramen bestelt uit een geweldig apparaat, biertuinen…Lees meer

Aarhus bezienswaardigheden
12 november 2019

Stedentrip Aarhus: Bezienswaardigheden & tips

Iedereen kent de Deense hoofdstad Kopenhagen. Een stad die onwijs leuk is voor een stedentrip en die je prima kunt ontdekken in combinatie met een stedentrip Malmö in Zweden. M…Lees meer

Street art in Norrerbo Kopenhagen
29 oktober 2019

Ontdek de hippe wijk Nørrebro in Kopenhagen

Ga jij binnenkort Kopenhagen onveilig maken en wil je verder kijken dan het toeristische centrum van de stad? Ga op ontdekking één van de leukste wijken van Kopenhagen, Nørrebro! Nørre…Lees meer

Reizen naar Denemarken

Denemarken is één van de landen die politiek gezien behoort tot Scandinavië en is perfect om te bezoeken vanuit Nederland. Vanuit Utrecht rij je in zo’n negen uur naar de hoofdstad Kopenhagen, maar natuurlijk kun je je rondreis of vakantie ook beginnen in één van de andere prachtige gebieden in het land. Zo heeft het eiland Jutland, dat grenst aan Duitsland, een aantal prachtige plekken. Denk aan de noordelijke stad Aalborg, de studentenstad Aarhus of het beroemde Legoland in Billund. De natuur is werkelijk bloedmooi. Met het glooiende ‘Teletubby landschap’, prachtige meren en uitgerekte stranden.

Daarnaast kun je je rondreis uitstekend combineren met een reis door buurland Zweden. Of enkel een stedentrip Malmö. Kopenhagen en Malmö zijn met elkaar verbonden door een enorme brug en binnen een uur reis je van de ene naar de andere stad.

Snel boeken dus die vakantie, zodat je alle bezienswaardigheden met je eigen ogen kunt bewonderen!

Antwoorden op veel gestelde vragen

Waar ligt Denemarken?

Denemarken ligt in Europa en is lid van de EU. Het land ligt boven Duitsland, ten zuiden van Noorwegen en ten zuidwesten van Zweden. Andere delen van het land grenzen aan de Oostzee en de Noordzee. Politiek gezien behoort het land tot Scandinavië.

Wat is de hoofdstad van Denemarken?

De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen. In Kopenhagen wonen ruim 600.000 inwoners en het is daarmee de grootste stad in het land. De hoofdstad is gelegen op het eiland Seeland (Sjælland).

Welke taal spreken ze in Denemarken?

De officiële taal in Denemarken is Deens. Wat ons is opgevallen tijdens onze reis is dat het grootste deel van de Denen ook uitstekend Engels spreekt.

Hoeveel eilanden heeft Denemarken?

In totaal bestaat Denemarken uit 405 eilanden. Veel van deze Deense eilanden zijn onbewoond. De grootste en belangrijkste eilanden van het land zijn onder andere Funen, Seeland, Langeland, Als, Lolland en het schiereiland Jutland. Het grootste eiland van het land is Seeland. Dit is het eiland waarop ook de hoofdstad Kopenhagen is gelegen.

Onder Deens landgebied vallen ook nog de Faeröer eilanden, Groenland, Bornholm en een deel van de Noord-Friese Waddeneilanden. Een aantal gebieden die compleet anders zijn dan het vaste land.

Waar ligt Legoland in Denemarken?

Legoland in Denemarken is één van de populairste attracties van het land en is gevestigd in de stad Billund op het schiereiland Jutland. Het exacte adres van Legoland is Nordmarksvej 9, 7190 Billund.

Hoe lang is het rijden naar Denemarken?

De mooiste manier om te reizen is door met je eigen auto te vertrekken vanuit huis. Vanuit Utrecht naar Kopenhagen bedraagt de afstand 768 kilometer. De afstand van Utrecht naar de grens met Duitsland bedraagt ongeveer 600 kilometer.

Welke munteenheid heeft Denemarken?

Hoewel lid van de EU wordt er in het land niet betaald met de Euro. De munteenheid van Denemarken is de Deense kroon (DKK). Makkelijk gezegd en afgerond is één Euro ongeveer 7,5 Deense kroon waard. Vrijwel overal in Denemarken kun je pinnen met je Nederlandse pinpas.

Nieuwsgierig naar hoe duur een vakantie in het land is? Lees alles over onze uitgaven.