Informatie over Bulgarije

Uitgelichte afbeelding van Bulgarije

Op vakantie naar Bulgarije? Of op zoek naar een toffe stedentrip bestemming in Europa? Hieronder delen wij de beste tips voor een vakantie of stedentrip in Bulgarije. Met informatie over de prachtige hoofdstad Sofia en tips voor een wintersport vakantie in Bulgarije.

  • Hoofdstad Bulgarije: Sofia
  • Beste reistijd: De maanden mei tot en met september.
  • Munteenheid: Bulgaarse Lev

Artikelen over Bulgarije

Rotskerken van Ivanovo Bulgarije
07 december 2022

De rotskerken van Ivanovo in Bulgarije bezoeken

De Rotskerken van Ivanovo behoren tot één van de mooiste bezienswaardigheden in Bulgarije. De bijzondere kerken die letterlijk zijn gehouwen uit rotsen liggen in het noorden van het land, vlak…Lees meer

Doen in Sofia
15 juni 2019

Dit moet je zeker zien en doen in Sofia, Bulgarije

Een stedentrip Sofia op de planning staan? Deze Bulgaarse hoofdstad is een ideale citytrip bestemming voor iedereen die reist met een wat kleiner budget. Sofia is goedkoop, redelijk onontdekt…Lees meer

Reizen naar Bulgarije

Bulgarije is één van de landen die is gelegen in de regio de Balkan in Oost-Europa. De hoofdstad van het land is Sofia. Sofia is niet alleen een prachtige stedentrip bestemming in Europa, je kunt er ook nog eens terecht voor een te gekke wintersport vakantie in het Vitosha gebergte. Eén van de bekendste wintersportbestemmingen in Oost-Europa. In Sofia vind je prachtige kathedralen en orthodoxe kerken en waan je je even in een andere wereld, een wereld van tien jaar geleden.

Niet alleen het binnenland van Bulgarije is een prachtige regio voor een vakantie in Oost-Europa. Het land ligt voor een groot gedeelte aan de Zwarte Zee en beschikt over een aantal fijne vakantiebestemmingen. Ben je jong en gek op een feestje? Boek dan een vakantie naar het levendige Sunny Beach. Andere populaire en prachtige bestemmingen aan de Bulgaarse Zwarte Zee zijn onder andere Golden Sands, Obzor en de stad Varna.

Snel boeken dus die vakantie, zodat je alle bezienswaardigheden in Bulgarije met je eigen ogen kunt bewonderen!