Header voor categorie: Sri Lanka

Sri Lanka

Taal: Singalees, Engels en Tamil


  • Hallo: Ayubowan (Singalees)

  • Bedankt: Stuti (Singalees)

Valuta: Sri Lankaanse roepie (LKR)


Noodnummer: Politie (118 of 119), ambulance (110), brandweer (111), toeristenpolitie (+94 (0)11 250 3629)


Over Sri Lanka

Sri Lanka wordt ook wel de traan van India genoemd, vanwege haar ligging schuin onder dit enorme land. Het land zelf is slechts 1,5 keer zo groot als Nederland en is daarom een fantastische bestemming voor een kortere reis van drie tot vier weken. Maar je kunt je er ook maanden vermaken. Met prachtige nationale parken, bruisende steden, enorme goudgele stranden en veel wildlife is het land een parel in de Indische Oceaan. Hieronder vind je al onze artikelen over Sri Lanka. Artikelen boordevol praktische informatie en handige reistips. We delen de ultieme reisroute, vertellen over de mooiste bezienswaardigheden en veel meer. Hier vind je alle informatie en tips die je nodig hebt wanneer je wilt reizen naar Sri Lanka.


Beste reistijd Sri Lanka is slechts 1,5 keer zo groot als Nederland, maar kent verschillende klimaten. Wanneer het weer in het westen goed is, is het in het oosten meestal minder. De beste reistijd voor het westen van het land (oa Negombo en Kandy) loopt van december tot en met maart. De beste reistijd voor het oosten van het land loopt van februari tot en met september.


Vliegtickets Het is mogelijk om rechtstreeks van Amsterdam naar Sri Lanka te vliegen. Met een beetje mazzel kun je via Skyscanner WTC of Momondo een retourtje boeken voor maximaal 500 euro. Een reis naar Sri Lanka is goed te combineren met een luxere strandvakantie op de Malediven. Check hier de prijzen voor vliegtickets van Sri Lanka naar de Malediven.


Reisbudget Sri Lanka is een goedkope reisbestemming al wordt het de laatste jaren steeds populairder waardoor sommige prijzen oplopen. Wanneer je lekker wilt reizen en niets wilt overslaan kun je voor ongeveer 25 euro per dag goed rondkomen. Je slaapt hiervoor in een tweepersoonskamer (check hier onze favoriete guesthouses in Sri Lanka) en eet regelmatig lokaal. Wij geven een uitgebreider antwoord op de vraagHoe duur is Sri Lanka?’


Ouder >