Reizen naar Sri Lanka

Denk je aan goudgele stranden, weelderige berggebieden, bruisende steden, verschillende religies, klimaten en culturen dan is Sri Lanka één van de landen die in je op zou moeten komen. Een rondreis door Sri Lanka brengt je langs prachtige kustlijnen, de prachtige bergachtige binnenlanden, imposante bezienswaardigheden en tropische stranden. Waar je je tijdens je rondreis ook bevindt, je zult telkens weer verteld staan van al het natuurschoon. En of je nou gaat voor een avontuurlijke rondreis of liever kiest voor een vakantie in Sri Lanka, teleurgesteld zul je niet worden.

Natuur, wildlife en de mooiste treinreizen

Je reis zal vooral in het teken staan van de prachtige natuur. Niet voor niets noemen wij het land in haar geheel wel eens één groot national park. Want bijna nergens anders ter wereld kun je zo gemakkelijk wildlife spotten. Maar ook prachtige natuurgebieden voor jezelf hebben en het gevoel hebben aan het einde van de wereld te zijn. Sri Lanka  bestaat uit bijna twintig nationale parken. Waarvan onder andere Yala National Park, Udawalawe National Park en Minneriya National Park de populairste zijn. En dat terwijl het land slechts anderhalf keer zo groot is als Nederland.

Sta oog-in-oog met een luipaard, bewonder kuddes wilde olifanten en spot de meest kleurrijke vogelsoorten vanaf je balkon. Of wat dacht je van walvissen spotten in Mirissa? Voor iedereen die gek is op natuur heeft deze veelzijdige vakantiebestemming iets te bieden. Liever iets actiefs ondernemen? Beklim Adam’s Peak, Sigirya Rock of leer surfen in Hikkaduwa.

Ben je op zoek naar avontuur dan zul je geen spijt krijgen van Sri Lanka als reisbestemming Het land ontdek je het beste door te reizen met de trein. Waarbij je langs de mooiste, authentieke dorpen reist. Maar ook langst weelderige watervallen, dwars door berggebieden of langs stranden. Hoewel de bestemmingen stuk voor stuk prachtig zijn, draait je reis vooral om de reis zelf.

Alles voor een ontspannen vakantie

Maar ook voor wie op zoek is naar rust heeft het land veel te bieden. Zo kun je overal in het land een ontspannende Ayurveda behandeling ondergaan, prachtige Hindoestaanse en boeddhistische tempels in onder andere Kandy bewonderen tot rust komen bij het geluid van de Indische Oceaan op één van de mooiste stranden. Niet voor niets wordt Sri Lanka ook wel ‘de parel van de Indische Oceaan’ genoemd.

Snel boeken dus die reis, zodat je alle prachtige bezienswaardigheden in Sri Lanka met eigen ogen kunt bewonderen!