Afrika

Afrika is één van de meest avontuurlijke continenten ter wereld voor reizigers. Doordat de meeste landen een stuk minder ontwikkeld zijn dan Nederland is het reizen in Afrika één groot avontuur. Maar daar komt ook de nodige voorbereiding bij kijken. Want iedere bestemming is anders. Met andere regels, wetten, valuta en bezienswaardigheden.

Hoe groot is Afrika?

Na Azië is Afrika het grootste continent op aarde met een totale oppervlakte van ruim 30.370.000 km2. In totaal is dit ruim 20% van het landoppervlak op aarde.

Hoeveel landen heeft Afrika?

In totaal bestaat het continent uit 54 erkende en onafhankelijke landen. Het nieuwste land is Zuid-Soedan dat sinds 9 juli 2011 onafhankelijk is. Een aantal van de populairste landen in Afrika onder Nederlandse en Belgische reizigers zijn onder andere Zuid-Afrika, Tanzania, Marokko, Egypte, Namibië en Gambia.

Wat is het grootste land van Afrika en het kleinste?

Het grootste land van Afrika is Algerije met een totale oppervlakte van ruim 2.3 miljoen km2. Maar liefst 85% van het land bestaat uit woestijn waardoor er ‘slechts’ 43 miljoen mensen wonen. Het kleinste land is de Seychellen. De Seychellen is een eilandengroep bestaande uit 115 eilanden die ten noorden van Madagaskar liggen. Het grootste eilanden van de Seychellen is Mahé waar ook meteen het meeste aantal inwoners woont.

Hoeveel inwoners heeft Afrika?

In totaal wonen er ruim 1.2 miljard mensen in Afrika, verdeeld over de 54 erkende en onafhankelijke landen.

Wat is de grootste rivier van Afrika?

De Nijl is de langste rivier ter wereld die ook voor een groot deel door Afrika loopt wat betekent dat de Nijl de grootste rivier van het continent. Andere lange rivier op het continent zijn onder andere de Niger, de Kongo en de Zambezi rivier.

Wat is de hoogste berg in Afrika?

De hoogste berg van Afrika met een hoogte van 5.895 meter is de Kilimanjaro. De bergketen is gelegen in het noordoosten van Tanzania en is één van de belangrijkste trekpleisters in het land.