Vakantie Bosnië Herzegovina

Bosnië Herzegovina is gelegen in het hart van de Balkan. Omringd door landen als Kroatië en Servië. De Balkan wordt de laatste jaren steeds meer ontdekt door Nederlandse reizigers. Bosnië-Herzegovina is één van de mooiste en minst ontdekte landen in de regio. Dat het land nog niet ontzettend ontdekt is moeten we eigenlijk zo houden, maar toch willen we jullie deze prachtige plekken niet onthouden. Want of je nou gaat voor een stedentrip Sarajevo of een mooie roadtrip maakt, het land is fantastisch voor wat voor vakantie dan ook.

De Bosnische burgeroorlog

Van 1992 tot 1995 heeft Bosnië Herzegovina als land een gruwelijke tijd meegemaakt. Als gevolg van het uiteenvallen van de Federatieve Volksrepubliek Joegoslavië brak in Bosnië een gruwelijke burgeroorlog uit. Tot op de dag van vandaag zie je de littekens van deze verschrikkelijke periode terug in het straatbeeld waar dan ook in het land. Van kogelgaten in veel gebouwen in Mostar en Sarajevo, tot bijzondere monumenten overal in het land. Maar laat je hier vooral niet door tegenhouden. De lokale bevolking is onwijs vriendelijk en hoewel Engels niet overal even goed wordt gesproken, zullen ze je – met handen en voeten – overal mee willen helpen. Er zijn weinig landen waar je zo gastvrij zult worden ontvangen.

Natuur

Niet alleen de boeiende – maar gruwelijke – geschiedenis en cultuur in het land zijn redenen voor je reis. Ook de natuur in Bosnië en Herzegovina is bloedmooi. Neem een frisse duik bij de Kravica watervallen en maak de mooiste wandelingen langs watervallen en de prachtige river in Una National Park. Zo blijkt maar weer dat het land ook perfect is voor natuurliefhebbers.

Snel boeken dus die vakantie, zodat je alle bijzondere bezienswaardigheden in Bosnië en Herzegovina met eigen ogen kunt bewonderen!