Reizen naar Myanmar

Myanmar is nog steeds één van de meest authentieke bestemmingen in Zuidoost Azië. Geen idee waar ik het over heb? Misschien gaat er een lampje branden bij de naar Birma, de vroegere benaming van het land. Het land is slechts enkele jaren geleden opengesteld voor toeristen, maar nog steeds is niet het gehele land te bezoeken. Hoewel er reisrestricties zijn is Myanmar een fantastische reisbestemming. Tijdens je reis door het land kun je veel veel van de mooiste bezienswaardigheden ontdekken. De lokale bevolking is net zo nieuwsgierig naar reizigers als dat wij zijn naar hen wat interessante reisherinneringen op zal leveren.

Het land van de tempels

Myanmar is een land vol spiritualiteit wat terug te zien is in de vele, bloedmooie tempels en monniken in oranje/rode gewaden die door de straten dwalen. Bezoek één van de meest indrukwekkende pagoda’s ter wereld, de Shwedagon pagode in Yangon en laat je mee varen op het ultieme gevoel van ontspanning. Of wat dacht je van de tempels van Bagan. Een plek die vaak wordt omgeschreven als één van de meest magische plekken ter wereld. Voor welke bestemmingen je ook kiest, je reis zal hoe dan ook onvergetelijk worden.

Want Myanmar is meer dan spiritualiteit, tempels en monniken. Het land bestaat uit een ongerept landschap met kalkstenen bergen, prachtige stranden, rijstvelden, drijvende dorpen in het enorme Inle Lake en veel meer. Een reis door Myanmar geeft je het gevoel terug te zijn gegaan in de tijd. Want bijna nergens ter wereld wordt er nog op deze manier geleefd.

Snel boeken dus die reis, zodat je alle prachtige bezienswaardigheden in Myanmar met je eigen ogen kunt bewonderen!