Header voor categorie: Myanmar

Myanmar

Taal: Birmaans of Birmees


  • Hallo: Mingalaba

  • Bedankt: Che zu be

Valuta: Myanmarese kyat (MMK)


Noodnummer: 119


Over Myanmar

Myanmar – voorheen Birma – behoort tot één van de nog minder ontdekte landen van Zuidoost-Azië. Slechts sinds enkele jaren is het land opengesteld voor toeristen, maar tot op heden is nog niet het hele land te ontdekken. De belangrijkste steden zijn Yangon – Rangoon – in het zuiden van het land en Mandalay in het noorden van het land. Maar de echt trekpleisters zijn de tempels van Bagan en het enorme Inle Lake.


Beste reistijd De beste maanden om Myanmar te bezoeken zijn de maanden november tot en met april. Tijdens de overige maanden valt er veel regen. De wegen in Myanmar zijn over het algemeen slecht waardoor het tijdens deze maanden lastiger kan zijn om je van A naar B te verplaatsen.


Vliegtickets Vliegen naar Myanmar kan niet rechtstreeks vanaf Amsterdam. De beste optie is een vlucht boeken naar Bangkok en vanaf daar doorvliegen naar Myanmar. Een retourticket naar Myanmar boek je voor rond de €600 via Skyscanner, Momondo of WTC.


Reisbudget Myanmar is een goedkope reisbestemming. Voor eten en drinken kun je op dezelfde prijzen rekenen als buurlanden in Zuidoost-Azië. Doordat Myanmar sinds enkele jaren pas open is voor toeristen liggen de prijzen voor accommodaties over het algemeen iets hoger. Deze kun je daarom het beste vooraf boeken via Booking. Houd rekening met een minimaal budget van €15 tot €20 per dag per persoon. Hier lees je meer over het budget voor Myanmar.