Route Myanmar - Bago

Bago, Myanmar: Bezienswaardigheden en tips

Geüpdatet op

Bago (ook wel Pegu genoemd) is een stad in Myanmar welke gemakkelijk te bereiken is vanuit Yangon. Met het openbaar vervoer ben je hier in ongeveer twee uur. Veel mensen bezoeken Bago daardoor als een dagtrip. Nog handiger is het om de stad te bezoeken wanneer je onderweg bent naar het noorden van het land. Heel vroeger was Bago de hoofdstad van Myanmar (Birma), maar deze tijden zijn vervlogen. De stad voelt niet als een grote stad, maar de stad heeft wel een grote reputatie. Voornamelijk vanwege alle prachtige tempels en Boeddhabeelden die er te bewonderen zijn. 

Afreizen naar Bago doe je voornamelijk vanwege de vele tempels. De stad zelf is weinig interessant en dus kun je in een dag gemakkelijk de hoogtepunten van de stad bezoeken. Uiteraard is het mogelijk een tour te boeken die je langs vele bezienswaardigheden brengt. Een andere optie is het huren van een scooter.

De Shwemawdaw Pagoda

Iedereen die zicht al eens heeft verdiept in Myanmar kent de bekende Schwedagon pagoda in Yangon. Ook in Bago vind je een soortgelijke pagoda, de Schwemawdaw pagoda. En wie denkt dat de pagoda in Yangon al indrukwekkend was, de Schwemawdaw pagoda in Bago is nog eens 14 meter hoger dan de pagoda in Yangon én het is er een stuk rustiger.

Bago Myanmar

De liggende boeddha in de Shwethalyaung Pagode

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Bago is de Shwethalyaung pagdoa waar je nog een indrukwekkende liggende boeddha vindt. Een liggende boeddha van maar liefst 55 meter lang. De Shwethalyaung pagoda en de Mya Tha Lyaung Reclining Buddha liggen bijna naast elkaar, dus zijn gemakkelijk te combineren.

Mya Tha Lyaung Reclining Buddha: De liggende boeddha

Een andere indrukwekkende plek in Bago is de Mya Tha Lyaung Reclining Buddha. Een enorme liggende boeddha welke is gebouwd in 2002. Met name de voeten van het beeld zijn enorm mooi bewerkt met goud. Op internet lezen we overal dat je er entree voor dient te betalen, maar op het moment dat wij aankwamen was er niemand aanwezig en konden we gewoon doorlopen. De boeddha is enorm en super indrukwekkend. Zeker een bezoekje waard.

Mya Tha Lyaung Reclining Buddha Myanmar
Mya Tha Lyaung Reclining Buddha Bago, Myanmar

Koe Theinn Pagoda

Aan de andere kant van de stad vind je nog veel meer tempels, zoals de Koe Theinn Pagoda. Op zich niet heel veel bijzonders, maar wel leuk om te bekijken als je wat tijd over hebt. Je vindt hier allerlei kleinere tempels, er lopen veel monniken rond en er is geen toerist te bekennen. Het raarste aan deze pagoda is verder dat er allerlei verschillende soorten beelden zijn. Van konijnen tot kippen en van koeien tot monniken.

Koe Theinn Pagoda

Overige bezienswaardigheden in Bago, Myanmar

Zoals gezegd zijn er in Bago zoveel tempels en pagodes te vinden dat je je er met gemak een week zou kunnen vermaken. Al zou je dan waarschijnlijk wel behoorlijk tempel-moe worden. Wanneer je een scooter huurt in Bago, rij dan vooral lekker wat rond en stop bij verschillende tempels. Andere interessante plekken zijn bijvoorbeeld nog de snake tempel en de Kyaik Pun Pagoda.

Bago Myanmar
Bago Myanmar
Bago Myanmar

Hoe bereik je Bago?

Bago (ook wel Pegu genoemd) is gemakkelijk te bereiken vanuit Yangon met de trein of de bus. De trein doet er iets langer over, maar het is zeker een aanrader om eens met de trein te reizen door Myanmar. En het is daarnaast spotgoedkoop. De trein van Yangon naar Bago kost 450 kyat per persoon. Houd er rekening mee dat je op tijd op het station aanwezig moet zijn. Als toerist zijnde dien je je paspoort af te geven en krijg je aparte kaartjes. Al met al kostte ons dit telkens zeker tien minuten. De bus (een kleine minivan) vanaf Yangon kost ongeveer 700 kyat per persoon. Reis je liever iets comfortabeler in een bus met airco dan is het een paar euro duurder.

Vanuit Bago kun je ook doorreizen naar bijvoorbeeld The Golden Rock, Mandalay of Inle Lake.

Voor je reis naar Myanmar dien je vooraf een visum aan te vragen. Lees er hier alles over.

Meer Myanmar?