Noord-Macedonië vakantie

Macedonië is een land dat is gelegen in het hart van de Balkan. Sinds 1991 is het land onafhankelijk van het voormalige Joegoslavië. Vanwege een strijd met buurland Griekenland heet het land sinds 2019 officiaal Noord-Macedonië. De voornaamste toeristische trekpleisters van het land zijn de ruim 1000 kerken en kloosters. Het land bestaat verder voornamelijk uit bergen met als hoogste punt de 2754 meter hoge Golem Korab, meren, bossen en graslanden. Hoewel het land vooral een zomerbestemming is, kun je er tijdens de wintermaanden perfect terecht voor een toffe wintersportvakantie in de bergen op de grens met Griekenland. Het grootste voordeel van een Macedonië vakantie? Het land is spotgoedkoop en is staat zelfs in de top 3 van goedkoopste landen in Europa.

Populaire bestemmingen

Macedonië wordt tot nu toe door Nederlanders en Belgen vooral bezocht tijdens een zomervakantie rondom het bloedmooie meer van Ohrid. Rondom dit meer zijn maar liefst 365 kerken en kloosters gebouwd, dus aan bezienswaardigheden geen gebrek. Maar het land bestaat uit meer fantastische bestemmingen. Zo is een stedentrip Skopje absoluut een aanrader. Macedonië staat bekend om de rijke geschiedenis en dat is vooral in de hoofdstad Skopje goed terug te zien. Aan de ene kant lijk je terug te gaan in de tijd, terwijl Skopje aan de andere kant goed mee lijkt te komen met andere Europese steden.

Voor prachtige natuur hoef je vanuit de hoofdstad niet ver te reizen. Het prachtige gebied Matka Canyon is één van de mooiste natuurgebieden in de Balkan. Een uitstapje is gemakkelijk te regelen vanuit de hoofdstad met het openbaar vervoer of door een auto te huren. Heb je genoeg tijd? Huur dan zeker een auto om een toffe roadtrip door Macedonië te maken. Een reis naar het land is daarnaast perfect te combineren met bijvoorbeeld buurlanden Albanië en Kosovo zoals wij deden. Andere populaire bestemmingen zijn onder andere de watervallen van Vevchani, Bitola en national park Galicica.

Snel boeken dus die vakantie, zodat je alle bezienswaardigheden in Macedonië met je eigen ogen kunt bewonderen!