Skopje. Hoe duur is Macedonië?

Hoe duur is Macedonië? | Ons reisbudget

Gepubliceerd op: 16-06-2015

Onlangs kwamen we een rijtje tegen met daarin de tien goedkoopste landen van Europa, waarin Macedonië een tweede plaats inneemt. Dat belooft wat voor de budget post natuurlijk. Wij zetten ons reisbudget voor Macedonië op een rij en geven antwoord op de vraag “Hoe duur is Macedonië?
In mei 2015 zijn we naar Skopje gevlogen voor onze Balkan roadtrip. Tijdens deze vakantie brachten we zes nachten door in het schitterende Macedonië, waardoor we een aardig beeld hebben gekregen van de kosten die het land met zich meebrengt. Ze betalen in Macedonië met de denar, die omgerekend ongeveer 2 cent is. Voor het gemak kun je aanhouden dat 60 dinar 1 euro is.

Het oude centrum van Skopje. Hoe duur is Macedonië?

Eten en drinken

Uiteten in Macedonië is erg goedkoop. Je kunt voor vijf euro makkelijk met zijn tweeën lunchen en het is dan ook nog eens erg lekker! Met eten en drinken doen we eigenlijk nooit rustig aan; twee keer per dag uiteten, cocktails, pils, tussendoortjes. Het feit dat we op nog geen 30 euro per dag komen zegt wel genoeg, denk ik. Ontbijten doen we vaak op onze kamer door broodjes te halen bij de bakker of een supermarkt.

Macedonisch eten. Hoe duur is Macedonië? Lokaal eten. Hoe duur is Macedonië?

Vervoer

Tijdens de roadtrip hebben we een auto gehuurd. Deze kosten hebben we niet meegerekend, omdat we de auto in meerdere landen hebben gebruikt en omdat we normaal het openbaar vervoer als kosten rekenen. Een gehuurde auto kan hierdoor een vertekend beeld geven. We hebben de auto een week gehuurd voor 190 euro bij Star Rent. Een auto huren is trouwens wel een aanraden, want we zijn echt door bizar mooie landschappen gereden die we met het openbaar vervoer gemist zouden hebben. De mooiste rit was van Ohrid naar Tirana, waar we over een bergrug naar de hoofdstad van Albanië reden. Echt supermooi!

Daarnaast gingen we in Skopje met de kabelbaan naar de top van de berg de Vodno om te genieten van een geweldig uitzicht en pakten we de bus vanaf de dierentuin naar de Oude Bazaar. Voor het laatste betaalden we echter niet, oeps!

Voor de bus vanaf het Internationale busstation naar het vliegveld van Skopje betaalden we 150 Den. per persoon.

Huur een auto in Macedonië. Hoe duur is Macedonië?

Slapen

Voor overnachtingen in Macedonië hebben wij voor zes nachten ruim €130 uitgegeven. Hier hebben we ook niet op proberen te besparen. Airbnb is verreweg onze favoriete plek om accommodaties te boeken. Wij verbleven in Macedonië alle nachten in een appartementje met eigen keuken en badkamer.

Skopje

In Skopje huurden wij voor alle vier de nachten een appartementje van Goce via Airbnb. Echter sliepen we in twee verschillende appartementen, aan twee verschillende kanten van de stad. Hiervoor betaalden wij €20 per nacht. Goce nam ons daarnaast mee op sleeptouw door het oude centrum, trakteerde ons op Turkse thee en (vieze) raki en zorgde ervoor dat we precies wisten waar we naartoe moesten. Een absolute aanrader voor een overnachting in Skopje!

Airbnb appartement van Goce, Skopje. Hoe duur is Macedonië? Goce, onze Airbnb host. Hoe duur is Macedonië?

Ohrid

In Ohrid verbleven wij bij een super fijn appartement van Lukanov Apartments met aparte slaapkamer, eigen badkamer en een heerlijk balkon met een perfect uitzicht over het meer. Het appartement bevond zich op de tweede verdieping van een woonhuis. In dit huis woont de familie die het appartement verhuurt op de bovenste verdieping. Super vriendelijke mensen!

Lukanov Apartments, Meer van Ohrid. Hoe duur is Macedonië? Lukanov Apartments, Meer van Ohrid. Hoe duur is Macedonië?

Overige & souvenirs

We hebben nog wat geshopt. Kleren, schoenen, kabeltjes voor in de auto en uiteraard magneten. Twee paar (echte) Toms voor 32 euro was hierbij de grootste uitgave.

Reisbudget Macedonië

Macedonië - 6 dagen
Eten & Drinken
Vervoer
Slapen
Souvenirs Overige
Totaal
MKD 10.971,- MKD 1.590,- MKD 8.100,- MKD 360,- MKD 3.503,- MKD 24.524,-
€ 178,17 € 25,82 € 131,54 € 5,85 € 56,89 € 405,74

Meer van Ohrid. Hoe duur is Macedonië?

Hoe duur is Macedonië?

Hieronder zie je een overzichtje van de totale budget Macedonië en kosten per persoon per dag. Gemiddeld gaven wij ruim €30 uit per persoon per dag.

Totaal
(6 dagen)
Per dag
(2 personen)
MKD 24.984,- MKD 4.164,-
€ 405,74 € 67,62

Zoals gezegd staat Macedonië op de twee plaats van goedkoopste landen van Europa. Wil je weten hoe goedkoop nummer 1 is? Bekijk hier onze uitgaven in buurland Albanië.

Volg jij ons ook al op Facebook, Twitter en/of Instagram voor de laatste nieuwtjes?


Handige boeken voor een bezoek aan Macedonië:

Chille slaapplekken in Skopje

Skopje Hostel
Skopje Hostel
International City Center - FON
International City Center - FON

Erick | Travelaar.nl - Als je een relatie hebt met iemand die nergens anders over kan praten dan reizen, duurt het niet lang voordat jijzelf er ook mee aangestoken bent. Travelaar is mede hierdoor ontstaan en hiervan heb ik geen moment spijt gehad. Net zoals reizen een deel van mijn leven is geworden is Travelaar dat nu ook. Ik neem vooral de technische kant van de website op me, zoals web development, foto- en videobewerking maar ook schrijf ik af en toe een artikel.

Lees meer

10 reacties op “Hoe duur is Macedonië? | Ons reisbudget”

 1. Door de vieze raki denk ik dat de beste verhuurder ineens héél veel logés gaat krijgen. 😉 Leuk om te lezen hoeveel jullie hebben uitgegeven. Hiermee kan ik mezelf ook een beetje oriënteren.

 2. Liese schreef:

  Oh heerlijk, voor zo weinig door een land trekken!
  Na jullie posts ben ik wel benieuwd naar Macedonië ^^

  • Super inderdaad Liese! Daardoor wordt het lang nog meer een aanrader. Zeker een keer die kant op gaan. Het wordt steeds populairder onder reizigers, dus nu heb je nog plekje voor je alleen. Over een aantal jaren zal dat anders zijn ben ik bang.

 3. Mandy schreef:

  Wat een leuk verslag! Wij vertrekken over een weekje naar Ohrid en zullen ook 2 daagjes in Skopje spenderen. Heel stom vraagje misschien.. Waar hebben jullie de Toms gekocht? Ik lees namelijk overal dat de prijzen voor kleding en schoenen hetzelfde of zelfs duurder zijn dan in NL..

  • Hi Mandy. Leuk! Heel veel plezier! Sorry, ik zou echt niet meer durven zeggen waar we ze precies hebben gekocht. Ik weet geen naam van de winkel bijvoorbeeld. Het enige dat ik me nog kan herinneren is dat het vlakbij een winkelcentrum aan de rivier was.. Een klein winkeltje..

 4. jolande schreef:

  volgende week zitten wij heerlijk aan het meer van Ohrid.Na alles wat ik over Macedonie heb gelezen en gehoord heb ik er enorm veel zin in.Leuk om jullie ervaring met het land te lezen.!

 5. Marcel schreef:

  Hoi hoi,

  Leuk artikel om te lezen.

  Medio augustus dit jaar gaan mijn vrouw en ik naar Ohrid en wij zijn benieuwd of de
  prijzen van eten en drinken nog steeds oké zijn?

  Wat zijn wij komende zomer kwijt als wij lekker en goed uit eten willen
  zonder teveel na te hoeven denken?

  Alvast bedankt,
  Marcel

  • Hai Marcel, wat leuk. Veel plezier alvast! Ik durf helaas niet te zeggen of de prijzen erg zijn gestegen. Ik ga er vanuit dat dit wel mee zal vallen. Wij zijn trouwens wel aaridge budget-reizigers, dus tel er een paar euro per maaltijd bij op en dan moet je vast goed zitten!

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.