Over Travelaar

Travelaar is het online reismagazine voor avontuurlijke, individuele reizigers. Of je op zoek bent naar informatie over de leukste en meest originele stedentrips, een mooie roadtrip wilt maken of je wereldreis aan het plannen bent, wij helpen je op weg. Travelaar is de Nederlandse reisblog van Erick en Kirsten. Al ruim zeventien jaar gaan wij samen op zoek naar de mooiste plekken. Sinds 2014 delen wij onze ervaringen, reistips en belevenissen op Travelaar. In 2016 kwam onze grootste droom uit, bijna vier jaar lang reisden we zonder een echt plan over de wereld tijdens onze wereldreis. Daarnaast woonden en werkten we in Australië, Italië en Frankrijk en leerden we de wereld stukje voor stukje steeds beter kennen.

In 2021 startten wij aan een nieuw avontuur. We kochten een Mercedes Sprinter en bouwden deze zelf – met hulp van vrienden en familie – om tot camper. In het voorjaar van 2022 zijn wij op pad gegaan in onze zelfbouw camper. Op zoek naar de mooiste plekken in Europa! Wil jij ook een bus ombouwen tot camper? Hier lees je al onze tips en tricks.

De reisblog voor avontuurlijke backpackers, reizigers, roadtrippers en vakantiegangers

Hoewel Travelaar is ontstaan uit een passie voor reizen en voor het delen van onze reiservaringen met het thuisfront is onze blog inmiddels uitgegroeid tot ons eigen bedrijf. En waar wij zelf de laatste jaren enorm zijn gegroeid verandert Travelaar mee. We delen onze eigen reisroutes, onze uitgaven in veel bestemmingen en testen regelmatig handige reisproducten.

Net als veel twintigers begonnen we onze reisavonturen als backpackers. Zo goedkoop mogelijk reisden we met onze backpacks over de wereld. Op dat moment het ultieme gevoel van vrijheid. En hoewel backpacken nog steeds mooie reisherinneringen oplevert is niet alleen onze leeftijd gestegen, maar is ook onze manier van reizen iets verandert. Steeds vaker kiezen we tóch voor een Airbnb of fijn hotel, trekken we er op uit met de auto en blijven we dichterbij huis. Hierdoor vind je op Travelaar budgettips, maar ook over informatie over luxere bestemmingen en het huren van een auto in het buitenland. Want ons is duidelijk geworden dat je voor paradijselijke bestemmingen niet per se uren in het vliegtuig hoeft te zitten.

In november 2023 is het Travelaar team uitgebreid met onze zoon, Seven.

Over Kirsten

Ongeveer 95% van alle reisartikelen op Travelaar zijn geschreven door Kirsten. Je maakt mij het gelukkigste wanneer je mij op reis stuurt met mijn backpack, een notitieboekje en mijn camera. Altijd en overal – of dat nou in het buitenland is of in Nederland – ben ik op zoek naar de mooiste plekken om vast te leggen. Ik kan dan ook met trots zeggen dat ik fulltime werk aan Travelaar en dat ik van mijn grootste hobby mijn werk heb kunnen maken. Na ruim 50 bestemmingen te hebben ontdekt, blijft de bucketlist groeien! Naast dat ik blog voor Travelaar, ben ik in te schakelen als freelance tekstschrijver.

  • Naam: Kirsten Schonewille
  • Leeftijd: 37 jaar
Bosbergtoren Appelscha

Over Erick

Als je een relatie hebt met iemand die nergens anders over kan praten dan reizen, duurt het niet lang voordat jijzelf er ook mee aangestoken bent. Travelaar is mede hierdoor ontstaan en hiervan heb ik geen moment spijt gehad. Net zoals reizen een deel van mijn leven is geworden is Travelaar dat nu ook. Hoewel een reisblog onderhouden prima kan zonder kennis van codes en web development besloot ik tijdens onze wereldreis dat het toch anders moest. Ik leerde mezelf programmeren, zetten voor het eerst een thema in elkaar en werk nu zelfs fulltime als front-end developer. En hoewel ik het schrijven vooral aan Kirsten overlaat, kom ik onder het maken van foto’s en video’s niet uit.

  • Naam: Erick Arends
  • Leeftijd: 37 jaar
  • Favoriete stedentrips: Ljubljana, Valencia en Chiang Mai
  • Hoog op de bucketlist: Tsjernobyl en Uruguay
  • Favoriete reisboek: geen
  • Favoriete keuken: Indonesisch, Spaans en Thais
Fjällräven Kiruna Padded winterjas getest

Travelaar Online Media

Travelaar is onderdeel van Travelaar Online Media waaronder ook de volgende websites vallen: