Header voor categorie: Albanië

Albanië

Op zoek naar informatie over informatie over Albanië? Tijdens onze roadtrip door de Balkan bezochten wij dit prachtige land en brachten wij een bezoek aan de hoofdstad Tirana en de kuststad Dürres. Albanië is gelegen in Oost-Europa in de zogenoemde Balkan. Het mooiste aan Albanië? Het is één van de goedkoopste vakantielanden van Europa!

Tirana

In de hoofdstad Tirana vind je verschillende bezienswaardigheden die een kijkje waar zijn, zoals de piramide van Tirana waar tegenwoordig regelmatig filmfestivals gehouden worden . Lekker en goedkoop eten in Tirana doe je in de hippe wijk Blokku waar je tientallen sfeervolle restaurants, gezellige barretjes en hippe nachtclubs vindt.

Dürres

Na je stedentrip in Tirana is de kuststad Dürres een absolute top bezienswaardigheid in Albanië. De stad voelt aan als Spanje tientallen jaren geleden. Hier geen massa-toerisme, maar stranden die je vrijwel voor jezelf hebt. Lekker en goedkoop eten in Dürres is geen probleem. Je vindt hier tientallen restaurants met vooral veel verse vis en schelpdieren, maar ook voor de vleesliefhebbers en vegetariërs is er voldoende keuze. Albanië is niet alleen één van de goedkoopste landen in Europa, het is ook één van de landen met de mooiste en meest veelzijdige natuur. Een prachtige reis of vakantiebestemming!