Header voor categorie: Singapore

Singapore

Taal: Maleis (de nationale taal), Engels, Tamil en Mandarijn


  • Hallo: Hello

  • Bedankt: Tarima Kasih

Valuta: Singaporese dollar (SGD)


Noodnummer: Politie (999), ambulance (995)


Over Singapore

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië en behoort tot de top 5 van kleinste landen ter wereld. Het land bestaat uit het hoofdeiland Singapore en 62 andere eilanden. Hoewel het in Zuidoost-Azië ligt, tegen Maleisië aan, is het één van de duurste bestemmingen ter wereld. Maar dit betekent niet dat je Singapore tijdens je reis door Azië links moet laten liggen. Singapore is een perfecte bestemming voor een stopover van een aantal dagen.


Beste reistijd De maanden februari tot en met oktober zijn de beste maanden voor een reis naar Singapore. Tussen november en januari valt de meeste regen, maar het gehele jaar is er veel kans op regen in Singapore.


Vliegtickets Vliegen naar Singapore kan rechtstreeks vanaf Amsterdam. Een retourticket hoeft niet meer dan €500 te kosten. De beste prijzen vind je via Skyscanner, Momondo of WTC.


Reisbudget Singapore is geen goedkope bestemming, maar gelukkig liggen de prijzen nog steeds iets lager dan in Nederland. Je kunt de prijzen in Singapore vergelijken met die in Hong Kong en Taiwan. Je moet zeker rekenen op €30 per persoon per dag. Met name accommodaties zijn prijzig in Singapore. Die kun je daarom het beste vooraf online boeken.  Hier lees je wat wij uitgaven in twee dagen.