Azië

Reizen naar Azië
Azië is één van de meest veelzijdige continenten ter wereld. Met tropische bestemmingen als Thailand, Vietnam en Indonesië. Of je nou wilt gaan reizen of gaat backpacken in Zuidoost-Azië op Travelaar vind je informatie over meer dan 18 bestemmingen in dit prachtige continent. In totaal reisden wij ruim twee jaar rond in dit bloedmooie continent en op deze pagina delen we al onze Azië tips. Met artikelen boordevol reisinformatie, praktische tips en de mooiste bezienswaardigheden, reisroutes en inzicht in de kosten voor reizen door Azië.
Tips voor reizen door Azië
Ben je niet zozeer op zoek naar tips voor een bepaald land of bestemming, maar ben je je nog aan het oriënteren en ben je op zoek naar algemenere tips? Kijk dan eens onder onze verre reizen tips. Hier vind je onder andere visum informatie voor Zuidoost-Azië, de 25 hoogtepunten van Zuidoost-Azië, handige tips voor het voorkomen van een jetlag, het voorkomen van een cultuurshock en veel meer.
Waar ligt Azië?
Azië is het grootste werelddeel op aarde en ligt ten westen van Europa. Daarnaast wordt het continent omringd door een aantal zeeën en oceanen, zoals de Indische Oceaan, de zwarte zee en de Kaspische zee.
Hoeveel landen heeft Azië?
In totaal bestaat het continent Azië uit 51 onafhankelijke en erkende landen. Daarnaast zijn er een aantal gebieden die (nog) niet erkend worden of (deels) bezet zijn, zoals Zuid-Ossetië, Tibet en Taiwan. Ook zijn er landen die staatkundig gezien zowel tot Europa als Azië gerekend worden, zoals Armenië, Cyprus en Turkije.

Het complete werelddeel is weer onderverdeeld in kleinere delen, zoals het populaire Zuidoost-Azië.
Wat zijn de kleinste en grootste landen in Azië?
Wat de grootse landen op het continent zijn is voor veel mensen wel duidelijk, dit zijn namelijk China en Rusland. Qua kleinste landen in Azië zijn er een aantal kanshebbers. Een aantal van de kleinste landen zijn de Malediven, Singapore, Bahrein en Brunei.
Hoeveel inwoners heeft Azië?
In totaal wonen er in Azië ruim 1.3 miljard mensen. De meeste mensen wonen in China en India.