Reizen naar Iran

Iran is een bestemming die uit een sprookjesboek lijkt te zijn gerukt. Met haar kleurrijke minaretten, smalle, zanderige steegjes, overdekte bazars en uitgestrekte woestijnen is het land één van de meest veelzijdige reisbestemmingen ter wereld. Een reis naar het land is niet voor iedereen weggelegd, maar was voor ons een droom die uitkwam. Want wanneer je eenmaal een visum van Iran in je paspoort hebt kun je voorlopig bijvoorbeeld niet naar de Verenigde Staten reizen. Een belangrijke keuze die je moet maken.

Waarom je dit land wilt ondekken

Maar wat ik je wel kan vertellen is dat Iran nog mooier is dan je je kunt inbeelden. Iran – voorheen Perzië – is één van de oudste landen ter wereld en dat zie je op veel plekken in het land terug. Breng een bezoek aan het magische Persepolis en ga terug in de tijd. Maar één van de belangrijkste redenen voor een bezoek aan het land is de onwijs gastvrije en vriendelijke bevolking. Nergens in de wereld hebben wij ons zo welkom gevoeld als hier. En dit kun je alleen ervaren wanneer je zelf door het land reist.

Rondreis Iran

Iran is qua oppervlakte ongeveer veertig keer zo groot als Nederland en dat betekent dat je bij het plannen van jouw reis keuzes moet maken. Een populaire route door Iran gaat van Teheran naar Shiraz en weer terug. Deze reis kun je op eigen initiatief afleggen met het openbaar vervoer of door een auto te huren. Al moet ik je bij de laatste optie wel zeggen dat het verkeer in Iran echt gekkenwerk is. Wees daarop voorbereid dus. Het is echter wel dé manier om het land écht te leren kennen. En om op plekken te komen waar weinig toeristen komen. Want het land wordt al niet overspoeld door toeristen, maar de ene plek kun je makkelijker voor je alleen hebben dan de andere.

De mooiste plekken en bezienswaardigheden

Een aantal van de mooiste plekken en bezienswaardigheden in Iran zijn de steden Shiraz, Kashan en Esfahan, de woestijn, Persepolis en het eeuwenoude dorp Abyaneh. Heb je veel tijd voor je reis, dan raad ik je zeker aan om ook het zuiden te bezoeken met haar prachtige kustlijn. Tijdens de wintermaanden is het land een prachtige wintersport bestemmig in de bergen in het noorden.

Snel boeken dus di reis, zodat je alle bijzondere plekken en bezienswaardigheden met je eigen ogen kunt bewonderen!