Informatie over Nieuw-Zeeland

Uitgelichte afbeelding van Nieuw-Zeeland

Ben jij jouw reis naar of vakantie in Nieuw Zeeland aan het plannen? Op deze pagina vind je allerlei handige reistips voor reizen naar Nieuw Zeeland. Of je nou wilt gaan reizen door Nieuw Zeeland of naar het land vertrekt met een Working Holiday Visum (WHV). Met informatie over de mooiste plekken en bezienswaardigheden in Nieuw Zeeland en handige tips die je helpen bij het voorbereiden van jouw reis.

  • Hoofdstad Nieuw-Zeeland: Wellington
  • Beste reistijd: September tot en met mei.
  • Munteenheid: Nieuw-Zeelandse dollar

Artikelen over Nieuw-Zeeland

Helikoptervlucht Zuidereiland Nieuw-Zeeland
23 april 2020

Helikoptervlucht in Hokitika, Nieuw-Zeeland

Voor onze 6-weekse roadtrip door Nieuw-Zeeland had ik nooit kunnen bedenken dat ik in een helikopter zou zitten. En om eerlijk te zijn, twee uur voordat we in de helikop…Lees meer

Australië of Nieuw Zeeland
27 februari 2020

Roadtrip Nieuw-Zeeland: Route voor 4-6 weken

‘Wat is het hier super mooi’ zeiden we zes weken lang elke dag wel een paar keer tegen elkaar. Nieuw-Zeeland is het land van de natuur; helderblauwe meren, besneeuwde bergtopp…Lees meer

Reizen naar Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland is een reisbestemming dat voor veel mensen op de bucketlist staat. Het land ligt letterlijk aan de andere kant van de wereld en dus is het geen goedkoop grapje om er naartoe te reizen. Het land bestaat uit twee eilanden, het Noordereiland en het Zuidereiland. Sinds 1907 is het land onafhankelijk van Groot-Brittannië. De voornaamste reden voor een reis naar Nieuw Zeeland is de bloedmooie natuur. Vanwege de ligging is de bio-diversiteit en flora en fauna met vrijwel geen ander land te vergelijken. Met enorme gletsjers, besneeuwde bergtoppen en wintersportgebieden tot prachtige meren, jungles, vulkanen en regenwouden. Maar ook de onderwaterwereld is prachtig. Tijdens een reis door Nieuw-Zeeland is de kans groot dat je onder andere dolfijnen, zeehonden en walvissen spot.

Bezienswaardigheden

Bij het plannen van je reis zul je vaak een keuze moeten maken tussen de twee eilanden, tenzij je een aantal weken tot je beschikking hebt. Een aantal van de mooiste plekken en bezienswaardigheden in Nieuw Zeeland zijn onder andere Tasman National Park, Bay of Islands, Bay of Plenty en de West Coast. Een geweldige manier om door het land te reizen is door een camper te huren voor een avontuurlijke roadtrip. Op deze manier ervaar je de ultieme vrijheid en kun je alle mooiste plekken in het land op je eigen tempo ontdekken.

Snel boeken dus die reis, zodat je alle bezienswaardigheden in Nieuw Zeeland met je eigen ogen kunt bewonderen!