Helikoptervlucht Zuidereiland Nieuw-Zeeland

Helikoptervlucht in Hokitika, Nieuw-Zeeland

Geüpdatet op

Voor onze 6-weekse roadtrip door Nieuw-Zeeland had ik nooit kunnen bedenken dat ik in een helikopter zou zitten. En om eerlijk te zijn, twee uur voordat we in de helikopter stapten, had ik dat nog niet gedacht. Het was dus een redelijk impulsieve actie, maar het werd het hoogtepunt van onze reis door Nieuw-Zeeland. Wil jij ook zo’n unieke ervaring beleven? Lees dan snel verder en lees alles over onze helikoptervlucht in Hokitika, Nieuw-Zeeland.

Geen helikoptervlucht bij Frans Jozef

Natuurlijk hadden we van tevoren wel bedacht dat het een tof idee zou zijn om bij Frans Jozef een helikoptervlucht te gaan doen. Al dagen hielden we de app bookme.co.nz in de gaten voor aanbiedingen. De recensies van de helikoptervluchten bij Frans Jozef waren wisselend en daar hecht ik juist veel waarde aan. Als je dan zoveel geld uitgeeft, moet het ook echt de moeite waard zijn. Deze matige recensies weerhielden ons er dan ook van de knoop door te hakken.

Hokitika Gorge

We reden met onze campervan naar Hokitika George, een prachtige helderblauwe rivier in the middle of nowhere. De weg er naartoe zagen we een bordje van Precision Helicopters. We hadden het er even kort over, maar kwamen aan bij het prachtige Hokitika George en waren we het reclamebord alweer vergeten.

Op de terugweg werden toch weer door het bord getriggerd. We stopten vlak daarna om te lunchen, googleden het bedrijf en de recensies waren lovend. 5 uit 5 sterren op google! ‘We kunnen altijd even bellen’ zeiden we tegen elkaar. Dus tijdens de lunch spraken we Matt Newton.

Matt bleek een super enthousiaste man die al een paar dagen niet gevlogen had, ‘dus hij had wel weer zin in een vlucht’. Matt had die dag geen andere gasten, dus het zou een privé vlucht worden. Daarom wel duurder, dus we besloten erover na te denken en hem terug te bellen.

Hokitika Gorge
Hokitika Gorge

Helikoptervlucht in Nieuw-Zeeland met Precision Helicopters

Nog geen 5 minuten later hingen we weer aan de lijn. We hadden er een goed gevoel bij en besloten het te doen! Wij mochten kiezen; of we kwamen naar zijn huis waar de helikopter in de achtertuin stond, of we zouden elkaar zien bij zijn bedrijf waar we langs waren gereden. We besloten naar zijn huis te rijden en zagen daar direct al de felrode helikopter in de achtertuin staan.

Matt nam de veiligheidsvoorschriften met ons door en 15 minuten laten vlogen we al over de groene weilanden. De eerste stop was bij zijn bedrijf, want hij moest nog even tanken. Het is heel bijzonder om te stijgen en landen in een helikopter. Ik ben niet een heel grote fan van vliegen, maar in deze helikopter bij Matt voelde ik me compleet veilig. In een vliegtuig heb ik altijd kriebels en spanning als we stijgen, landen of tijdens onverwachte turbulentie, nu had ik dat gevoel nauwelijks. Ik was super relaxt, terwijl ik het van tevoren best spannend vond. Matt speelde hierin een grote rol; hij was heel open, legde alles uit, vertelde over de omgeving en je voelde aan alles dat hij superveel ervaring had als piloot.

Na het tanken vlogen we over Hokitika Gorge richting de gletsjers, over de sneeuw en de bergtoppen. De fantastische natuur die je normaal alleen van ver ziet!

Precision Helicopters
Precision Helicopters

Landing in de sneeuw

Als kers op de taart maakten we een landing in de sneeuw. Wat enorm bijzonder was, want niemand was hier ooit geweest. We gilden het uit van blijdschap en Matt deed vrolijk met ons mee. Hij vliegt al meer dan 30 jaar, maar is nog altijd even blij en enthousiast. Hij wilde constant foto’s van ons maken en rende -net als wij- ook van hot naar her in de sneeuw.

Helikoptervlucht in Hokitika
Precision Helicopters

Kosten voor een helikoptervlucht in Hokitika, Nieuw-Zeeland

Deze helikoptervlucht in Hokitika was een ervaring om never nooit meer te vergeten. Ik kan dan ook iedereen aanraden om deze helikoptervlucht te doen. Later hoorden we van andere reizigers dat zij met meerdere personen voor €250,-  bij Frans Jozef 20 minuten de vlucht hadden gemaakt. Wij betaalden voor een privévlucht van 1,5 uur inclusief een landing in de sneeuw €500,-. Dat is een smak geld, maar spijt hebben we hier nooit van gehad. Nog steeds zijn we dolenthousiast en een volgende keer zou ik het er weer voor over hebben.

Ook vliegen in een helikopter in Nieuw-Zeeland?

Ben jij ook enthousiast geworden en wil je een helikoptervlucht maken in Hokitika? Bekijk dan de website van Matt en ik garandeer je: Je zult er geen spijt van krijgen!

Heb je meer vragen over deze helikoptervlucht in Hokitika, stel ze hieronder!

Meer Nieuw Zeeland: