Vakantie Griekenland

Griekenland is één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. De hoofdstad Athene leent zich perfect voor een veelzijdige stedentrip, maar een trip naar één van de Griekse eilanden betekent het ultieme vakantiegevoel ervaren. Voor welke regio in het land je ook kiest, het is zonder twijfel één van de fijnste vakantiebestemmingen.

De paradijselijke Griekse eilanden

Het land bestaat uit ongeveer 6000 eilanden waarvan 227 eilanden bewoond zijn. Een vakantie naar de Griekse eilanden betekent genieten van hagelwitte stranden, zwemmen in de azuurblauwe zee en de onderwaterwereld. Maar natuurlijk staat het land ook bekend om de heerlijke keuken. Tijdens je vakantie in Griekenland moet je je zeker laten gaan op al het lekkers dat het land te bieden heeft. Een aantal van de populairste Griekse eilanden zijn Kreta, Lefkas, Samos, Santorini, Zakynthos, Corfu en Chios. Een aantal van deze eilanden liggen dichterbij het Turkse vasteland dan bij Griekenland en dat betekent dat je ook vanuit Turkije naar een aantal Griekse eilanden kunt reizen. Een fantastische manier om twee landen te combineren tijdens één vakantie.

De geschiedenis

Griekenland heeft een historie die eeuwen terug gaat en dat zie je overal in het land terug. Denk aan bijzondere Romeinse bouwwerken, kloosters en tempels. Het wereldberoemde Akropolis is niet voor niets zo beroemd en populair. Tijdens onze stedentrip Athene voelde het letterlijk alsof we eeuwen terug de tijd in gingen. Dat in combinatie met de rauwe, hippe sfeer die in de stad hangt. Maar niet alleen in Athene kun je prachtige bouwwerken bewonderen. Andere populaire steden in het land zijn onder andere Thessaloniki en Iraklion.

Snel boeken dus die vakantie, zodat je alle bijzondere bezienswaardigheden in Griekenland met je eigen ogen kunt bewonderen!