Possidi Beach Kassandra Chalkidiki

Dit zijn de mooiste stranden van Chalkidiki in Griekenland

Geüpdatet op

Chalkidiki is een schiereiland in het oosten van Griekenland, ten zuidoosten van Thessaloniki, dat nog steeds vooral populair is bij de Grieken zelf. Het schiereiland beslaat een enorm oppervlak, maar de mooiste stranden van Chalkidiki vind je voornamelijk op twee van de drie landtongen, Sithonia en Kassandra. Het gehele gebied bestaat uit een kustlijn van 550 kilometer en Chalkidiki heeft zelfs de meeste blue flag stranden van heel Griekenland. Dit betekent dat een bloedmooi strand nooit ver weg is. Wij reisden anderhalve week door Sithonia en Kassandra en gingen op zoek naar de mooiste stranden van Chalkidiki. In dit artikel lees je alles over onze tien favorieten.

TIP: Wil jij de mooiste stranden van Chalkidiki ontdekken dan raad ik je aan om een auto te huren. Je vakantie in Chalkidiki begin je op het vliegveld van Thessaloniki. Vind hier voordelige vliegtickets naar Thessaloniki. Op Kassandra en Sithonia vind je vrijwel geen openbaar vervoer, dus een huurauto is dé manier om je te verplaatsen. Bovendien zijn een aantal van de mooiste stranden enkel te bereiken via hobbelige zandwegen waar überhaupt geen openbaar vervoer mogelijk is. Wil jij een auto huren in Chalkidiki? Check dan de prijzen en beschikbaarheid via Sunny Cars, Easyterra en TUI Cars. Met deze maatschappijen hebben wij goede ervaringen. Wil je een pakketreis naar Chalkidiki boeken die net iets anders is dan anders? Boek dan je vakantie naar Chalkidiki via Eliza was Here.

Possidi Beach – Kassandra

Eén van de mooiste stranden van Kassandra is zonder twijfel Possidi Beach op de eerste vinger van Chalkidiki, Kassandra. Possidi Beach ligt in het uiterste zuidwesten van Kassandra en is zo bijzonder omdat de smalle zandbank de zee inloopt waardoor je wanneer je op het strand staat wordt omgeven door de azuurblauwe zee. Possidi Beach ligt redelijk afgelegen en vanaf het parkeerterrein is het nog ongeveer tien minuten ploeteren door het witte zand om bij de zandbank te komen. Maar het is meer dan de moeite waard! Wij ploften op onze handdoeken neer aan de rechterkant en bijna nergens hebben we zulk helder, azuurblauw water gezien als hier. En hoewel Possidi Beach zeker één van de mooiste stranden van Chalkidiki is, is het hier vanwege de bereikbaarheid een stuk minder druk dan op andere populaire stranden.

Possidi Beach - Mooiste stranden Chalkidiki
Mooiste stranden Chalkidiki - Possidi Beach Chalkidiki

Lagoon Beach – Kassandra

Eén van de andere bloedmooie stranden van Chalkidiki is Lagoon Beach dat ook op de vinger Kassandra ligt. Lagoon Beach ligt in het oosten van Kassandra en is een uniek stukje natuur. Lagoon Beach is namelijk niet zomaar een strand. De naam zegt het al, Lagoon Beach is een grote lagune die via een smalle strook overloopt in de zee. Aan beide zijden van de lagune vind je een hagelwit strand waar het ultiem genieten is. Lagoon Beach in Kassandra beschikt niet over faciliteiten zoals strandstoelen en een beach bar, maar is zeker een bezoek waard.

Mooiste stranden Chalkidiki - Lagoon Beach Chalkidiki
Mooiste stranden Chalkidiki - Lagoon Beach Chalkidiki
Mooiste stranden Chalkidiki - Lagoon Beach

Trani Ammouda Beach – Sithonia

Eén van onze favoriete stranden in Sithonia – de middelste vinger van Chalkidiki – is Trani Ammouda Beach. Dit uitgerekte witte zandstrand is gelegen in het uiterste noordoosten van de vinger. Het zeewater is azuurblauw en perfect om te snorkelen. In het uiterste puntje van het strand vind je bovendien een fantastisch uitzichtpunt vanaf waar je het gehele strand kunt bewonderen. Hoe noordelijker je gaat op Trani Ammouda Beach, hoe meer faciliteiten je zult treffen. Ben je op zoek naar een strand met beach bar, parasols en strandstoelen, dan kun je beter een stuk zuidelijker gaan.

Mooiste stranden Chalkidiki - Trani Ammouda Beach

Latoura Beach – Sithonia

Een ander prachtig strand in Sithonia is Latoura Beach. Dit strand ligt relatief dicht bij Trani Ammouda Beach, maar is een stuk kleiner en rustiger. De baai is bloedmooi met het meest heldere water en de omgeving is werkelijk prachtig.

Mooiste stranden Chalkidiki - Latoura Beach Sithonia
Mooiste stranden Chalkidiki - Latoura Beach Sithonia

Orange beach (Kavourotrypes) – Sithonia

Eén van de meest bekende en populaire stranden van Chalkidiki vind je in Sithonia en wordt ook wel Orange Beach genoemd. Orange Beach – dat eigenlijk Kavourotrypes heet – is relatief lastig bereikbaar, maar daardoor niet minder populair. Het turquoise water en de witte rotsen geven het strand een magische sfeer.

Extra Chalkidiki tip: Lees ook ons artikel boordevol tips voor de mooiste bezienswaardigheden in Chalkidiki.

Mooiste stranden Chalkidiki - Orange beach (Kavourotrypes)
Mooiste stranden Chalkidiki - Orange beach (Kavourotrypes)

Kriaritsi Beach – Sithonia

Kriaritsi Beach in het zuidoosten van Sithonia is één van de meest bijzondere stranden van Chalkidiki vanwege haar ligging. Het strand ligt namelijk in het gebied Kriaritsi dat ook wel de spookwijk – Gost Town – van Sithonia wordt genoemd. Kriaritsi is een vastgoedgebied waar diverse, kronkelige wegen zijn aangelegd voor de aanleg van een enorme, luxe wijk. Van de enorme wijk is echter nooit iets terecht gekomen wat ervoor zorgt dat het gebied een spookachtige uitstraling heeft gekregen. Je kunt hier rondrijden en telkens uitkomen op bloedmooie plekken vanaf waar je de mooiste uitzichten heeft. Én je vindt hier dus één van de mooiste stranden van Chalkidiki. Kriaritsi Beach is niet te zien vanaf de weg, maar is goed te bereiken via het asfalt en daarna een zandweg. Aan het strand vind je een strandbar met stranddouches en een camping.

Reis jij met een camper door Griekenland en ben je op zoek naar fijne plekken om te overnachten? Wij reisden zeven weken door Griekenland en verzamelden hier onze favoriete plekken voor wildkamperen in Griekenland.

Kriaritsi Sithionia Chalkidiki
Kriaritsi Beach Sithonia

Sani Beach – Kassandra

Kassandra is de meest toeristische landtong van Chalkidiki en je vindt hier dus ook de meest resorts en hotels. Eén van deze resorts – Sani Resort – beschikt over één van de mooiste stranden van Kassandra. Sani Beach is gelegen in het noordwesten van Kassandra en is gelukkig niet alleen toegankelijk voor resortgasten. Op het strand kun je gebruik maken van strandbedjes en parasols en een hapje en drankje nuttigen in de strandbar.

Mooiste stranden Chalkidiki Sani Beach Kassandra
Sani Beach Chalkidiki

Agridia Beach – Sithonia

Agridia Beach in het oosten van Sithonia is een minder bekend strand dat vooral door Grieken wordt bezocht. Het strand is bereikbaar via een hobbelige zandweg vol met kuilen, maar wanneer je deze weg eenmaal hebt getrotseerd zul je versteld zijn van de schoonheid van het strand. Agridia Beach wordt omsloten door twee prachtige, groene rotsen en de kleine baai leent zich uitstekend voor snorkelen. Over de rotsen kun je bovendien mooie wandelingen maken. Hoewel Agridia Beach relatief afgelegen is vindt je hier toch een strandbar met toiletten en stranddouches en kun je gebruik maken van de ligbedden met parasols.

Mooiste stranden Chalkidiki - Agridia Beach Chalkidiki
Mooiste stranden Chalkidiki - Agridia Beach Chalkidiki

Paradisos Beach – Sithonia

Eén van de stranden van Chalkidiki waar wij twee volle dagen bleven hangen is Paradisos Beach. Dit bloedmooie strand is gelegen in het oosten van Sithonia en is gemakkelijk te bereiken in vergelijken met veel andere stranden in Sithonia. Paradisos Beach is redelijk uitgestrekt, maar beschikt over verschillende delen. Zo vind je aan de ene kant een aantal beach bars waar je kunt neerstrijken voor een hapje en een drankje terwijl je aan de andere kant kunt genieten van de ultieme rust. Nergens in Chalkidiki spotten wij daarnaast zoveel mooie vissen en zelfs koraal tijdens het snorkelen als hier.

Mooiste stranden Chalkidiki - Paradisos Beach Chalkidiki

Chrousso Beach – Kassandra

Hoewel wij fan zijn van alle verscholen baaien en stranden van Chalkidiki kan ik me het voorstellen als je eens wilt genieten op een strand dat beschikt over alle faciliteiten. Chrousso Beach – Hroussou Beach – is zo’n strand. Het enige minpunt voor ons was dat je hier bij de Beach Bar €5 entree moet betalen (begin september 2022) en dat je voor minimaal €10 per persoon aan consumpties moet nuttigen. Toch is Chrousso Beach een bloedmooie zandstrand waar je ultiem kunt genieten.

Chrousso Beach Chalkidiki
Chrousso Beach Chalkidiki

De mooiste stranden van Chalkidiki op de kaart

Op het kaartje hieronder vind je alle bloedmooie stranden van Chalkidiki die in dit artikel worden genoemd terug.