Indonesië

Ben jij jouw reis naar of vakantie in Indonesië aan het plannen? Op deze pagina vind je allerlei handige reistips voor reizen en backpacken in Indonesië. Met informatie over de mooiste plekken en bezienswaardigheden in Indonesië en handige tips die je helpen bij het voorbereiden van jouw reis. Want Indonesië – en met name Bali – is nog steeds één van de meest populaire bestemmingen in Zuidoost-Azië en dat is niet voor niets.

 • Hoofdstad Indonesië: Jakarta
 • Aanbevolden vaccinaties: DTP, buiktyfus en Hepatitis A. In sommige delen van Indonesië komt malaria voor.

  Neem voor je reis contact op met Vaccinaties op Reis.

 • Beste reistijd: Java, Bali, Lombok: april tot en met november
  Sumatra, Sulawesi, Kalimantan: april tot en met november
  Nieuw-Guinea, de Molukken: maart tot en met november
  Flores: April tot en met augustus

Nieuwste artikelen

Reizen naar Indonesië

Indonesië is een archipel bestaande uit ruim 18.000 verschillende eilanden. Het is het grootste islamitische land ter wereld. De meest bezochte eilanden van het land zijn Bali, Lombok, Java en Sumatra. En welk eiland je ook kiest, je zult de vakantie van je leven hebben. Reizen naar dit fantastische land betekent dat je de keuze hebt uit de mooiste eilanden, jungle, prachtige rijstvelden, watervallen, hagelwitte stranden, een prachtige onderwaterwereld, wildlife en levendige steden. Voor welke Indonesisch eiland je ook kiest, je reis zal onvergetelijk worden.

Het populaire Bali

Het populairste eiland in Indonesië is zonder twijfel Bali. En dat is niet zo gek, want wat is het leven hier relaxt. Hoewel Indonesië het grootste islamitische land ter wereld is, is Bali een hindoeïstisch land en dat zorgt voor grote verschillen met de overige eilanden. Het eiland wordt ook wel het ‘eiland van de goden’ genoemd en straalt één en al spiritualiteit uit. De perfecte plek om helemaal zen te worden. Bali is absoluut prachtig, maar focus je op je reis niet teveel op alleen dit eiland. Verleng je reis bijvoorbeeld met een heerlijke tijd op Nusa Penida of de Gili eilanden welke beide gemakkelijk te bereiken zijn vanuit Bali. Je vakantie op Bali is de perfecte getaway.

En of je nou een vakantie boekt of gaat backpacken in Indonesië, zorg ervoor dat je geniet. En dat gaat zeker weten lukken.

Snel boeken dus die reis, zodat je alle prachtige bezienswaardigheden in Indonesië met je eigen ogen kunt bewonderen!

Meer Indonesië