Header voor categorie: Laos

Laos

Taal: Laotiaans


  • Hallo: Sabaai dii

  • Bedankt: Khob tjai

Valuta: Laotiaanse Kip (LAK)


Noodnummer: Ambulance (195), Politie (191), brandweer (190), toeristenpolitie (192)


Over Laos

Ingeklemd tussen landen als China, Vietnam en Thailand ligt Laos – officieel de Democratische Volksrepubliek Laos. Wat ons betreft is Laos het fijnste land in Zuidoost-Azië. Je reis naar Laos zul je nooit meer vergeten. Het land is perfect om te verkennen in een week of twee á drie, maar als je wilt kun je je er veel langer vermaken.


Beste reistijd De beste reistijd voor Laos is de periode van oktober tot en met april. Tijdens deze maanden is de temperatuur het beste en valt de minste regen.


Vliegtickets Helaas is het niet mogelijk om rechtstreeks van Schiphol naar Laos te vliegen. Vliegtickets naar Laos – met een tussenstop – boek je het beste via Skyscanner of WTC. De beste manier om naar Laos te reizen is door een vliegticket naar Bangkok te boeken en vanaf hier per bus, trein of vliegtuig naar Laos te reizen. Laos is daarnaast gemakkelijk over land te bereiken vanaf Vietnam en Cambodja.


Reisbudget Laos is één van de goedkoopste bestemmingen in Azië. Wanneer je met twee personen reist hoef je nog geen 15 euro per dag per persoon uit te geven. Een tweepersoonkamer boek je voor vijf euro per nacht – inclusief privé badkamer). Eten doe je voor ongeveer een euro en ook het openbaar vervoer is spotgoedkoop. Hier lees je precies hoeveel wij uitgaven in Laos.