Reizen naar Laos

Als er één land is in Zuidoost Azië waar je tegelijkertijd tot rust kunt komen en op zoek kunt naar jezelf en waar je een adrenaline boost kan krijgen door te gekke activiteiten, dan is het Laos. Met de spiritualiteit in Luang Prabang en het ziplinen in de jungle en tuben in feeststad Vang Vieng. Laos dat ligt ingeklemd tussen populaire bestemmingen als Thailand, Vietnam en China wordt vaak vergeten, maar is als je het ons vraagt één van de mooiste landen in Zuidoost Azië. Het is de bestemming waar rust, regelmaat, reinheid en het boeddhisme centraal staan. Waar je monniken in oranje gewaden over straat ziet lopen tussen backpackers en andere reizigers. Waar het boeddhisme en toerisme samenvloeien. En tempels en cafés in dezelfde straat staan.

De prachtige natuur in Laos

Maar het land is ook qua natuur zeker één van de mooiste reisbestemmingen in Zuidoost Azië. Voor panoramische uitzichten, met bos bedekte bergen, adembenemende watervallen en authentieke bergdorpen, zoals Muang Ngoi Neua, moet je in Laos zijn. Er zijn weinig landen ter wereld waar de liefde voor de natuur zo centraal staat als in Laos. Tijdens een reis door het land zul je alle aspecten van het reizen tegenkomen. En dat op een super relaxte manier. Want het woord stress lijkt niet niet voor te komen in het woordenboek van Laotianen.

Hoewel het land niet aan de kust ligt en dus niet beschikt over paradijselijke eilanden met hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee waan je je toch even in een paradijs in de 4000 Islands. Tijdens je reis door Laos hoef je de kust dus echt niet te missen. Zo blijkt maar weer dat het land over alles beschikt waar een avontuurlijke vakantiebestemming over moet beschikken. Of je nou gaat backpacken in Laos of het land combineert met een reis door één van de buurlanden.

Snel boeken dus die reis, zodat je alle bezienswaardigheden in Laos met je eigen ogen kunt bewonderen!