Nong Khiaw Laos

Wat te doen in Nong Khiaw, Laos

Geüpdatet op

Op zoek naar één van de mooiste en meest authentieke dorpen in Laos? Nong Khiaw moet dan zeker een plekje krijgen op je reisplanning. Dit Laotiaanse dorp is dé bestemming voor natuurliefhebbers, adrenalinejunkies, wandelaars en backpackers. Met haar bijzondere landschap vol indrukwekkende karstgebergen en ligging aan de Nam Ou rivier is het dorp zonder twijfel één van de mooiste bestemmingen in Laos. In dit artikel delen we de leukste dingen om te doen in Nong Khiaw.

Op het kaartje hieronder vind je de ligging van Nong Khiaw en een aantal van de genoemde bezienswaardigheden.

Het uitzichtpunt van Nong Khiaw

Een groot gedeelte van Laos is onder andere populair vanwege de prachtige karstgebergten en laat Nong Khiaw nou net middenin dit bloedmooie gebied liggen. Net buiten het dorp kun je een pittige hike maken naar het uitzichtpunt van Nong Khiaw, Pha Daeng Peak. Deze klim duurt ongeveer anderhalf uur, maar is het zeker weten waard. Eenmaal boven word je getrakteerd op een prachtig uitzicht over het dorp en de omgeving.

Nong Khiaw

Wandelend genieten van de prachtige natuur

Je hoeft maar een paar stappen buiten het dorp te zetten en je ziet meteen de pure schoonheid van de omgeving. Trek je wandelschoenen aan en geniet al wandelend van de prachtige natuur. Dit is de omgeving waar je kennis maakt met het echte, authentieke Laos en gemakkelijk in contact komt met de lokale bevolking. Rondom het dorp liggen een aantal veel kleinere dorpen waar iedere bewoner nieuwsgierig naar je zal zijn.

Lees ook: De ideale reisroute door Laos voor twee tot drie weken

Nong Khiaw
Nong Khiaw
Laos

Boottocht over de Nam Ou rivier

De machtige, bruine rivier de Nam Ou stroomt pal door Nong Khiaw en is dan ook één van de populairste plekken in de regio. Je kunt kiezen voor een boottocht die je in een uur langs een aantal mooie plekken vaart, maar natuurlijk is het dorp via de rivier ook verbonden met andere dorpen in de omgeving. Ben je wat avontuurlijker ingesteld? Huur dan een kajak en ontdek de schoonheid langs de rivier.

Nam Ou rivier Nong Khiaw
Nam Ou rivier

Maak een trip naar het dorp Muang Ngoi Neua

Nong Khiaw is één van de meest authentiekek dorpen in Laos, maar er is wat mij betreft nog één dorp dat nog mooier is. Muang Ngoi ligt op ongeveer een achttien kilometer afstand en is enkel per boottocht over de Nam Ou rivier te bereiken. Tot een paar jaar geleden was er zelfs nog geen pinautomaat te vinden in Muang Ngoi Neu, maar helaas is ook hier de tijd niet echt meer stil blijven staan – al voelt dat vaak wel zo. Toch is Muang Ngoi en de omgeving prachtig om te bezoeken. Het is mogelijk om een dagtrip te boeken naar Muang Ngoi, maar ik raad je aan om voor een aantal nachten een basic bungalow aan de rivier te boeken, zodat je ook deze omgeving kunt ontdekken.

Muang Ngoi

Bezoek de grotten in Nong Khiaw

Rondom Nong Khiaw, middenin het groene karstgebergten landschap, vind je tientallen grotten waarvan een aantal voor bezoekers toegankelijk zijn. De populairste grotten in Nong Khiaw om te bezoeken zijn de Tham Pha Thok grot en de Tham Pa Kuang grot. Beide grotten zijn al wandelend vanuit het dorp te bereiken en voor beide bedraagt de entree 10.000 kip. Dit is ongeveer één euro.

Overnachten in Nong Khiaw

Langs de Nam Ou rivier is de keuze aan fijne hotels, guesthouses en hostels reuze. De prijzen voor accommodaties in Laos liggen behoorlijk laag en dat betekent dat je voor ongeveer tien euro heerlijk kunt overnachten. Zelf overnachten wij in Sunrise Bungalow pal aan de rivier voor ongeveer vijf euro per nacht.

Nong Khiaw

Praktische informatie voor je bezoek aan Nong Khiaw

  • In Nong Khiaw is één pinautomaat te vinden. Deze vindt je naast de brug, vlakbij de plek waar de bussen aankomen en vertrekken.
  • Wanneer je gaat wandelen in de omgeving van Nong Khiaw zul je weinig restaurants tegenkomen. Houd hier rekening mee en neem wat te eten mee voor onderweg.
  • Vooral tijdens het regenseizoen kan het landschap nogal glibberig zijn. Het is dus verstandig om goede wandelschoenen te dragen.
  • Vanuit Nong Khiaw kun je gemakkelijk per bus doorreizen naar Luang Prabang, Vang Vieng en/of Vientiane. Per boot kun je reizen naar de dorpen Muang Ngoi Neua (€2,50 per persoon) en Muang Khua.
  • Het busstation ligt een stukje buiten het centrum, aan de andere kant van de rivier. Het is uiteraard mogelijk om deze afstand te lopen, maar je kunt ook voor een paar euro een tuktuk nemen.
  • Laos is het meest gebombardeerde land ter wereld en dat betekent dat er nog steeds regelmatig mijnen en bommen gevonden worden. Het is daarom belangrijk om op de paden te blijven en hier niet van af te wijken.
Nong Khiaw

Heb jij nog aanvullende tips? Wat zijn volgens jou de mooiste bestemmingen in Laos?