budget laos kosten backpacken

Hoe duur is Laos

Laos is één van de minder populaire backpackers bestemmingen in Zuidoost-Azië en dit is jammer, want het land is fantastisch! Ik kan zelfs zeggen dat Laos op dit moment mijn favoriete bestemming is in Azië. Oké, je vindt er geen hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee, maar je ontmoet er wel onwijs lieve mensen, het land is een stuk minder ontdekt dan buurlanden Thailand en Vietnam en de natuur is prachtig. Wij reisden ruim drie weken door het noorden van Laos en hielden onze uitgaven bij. Wil jij ook gaan reizen door Laos? Hier vind je een antwoord op de vraag hoe duur is Laos.

Kosten Laos: Hoe duur is een reis door Laos?

Na ruim drie weken te hebben gereisd door Laos kunnen wij zeggen dat Laos één van de goedkoopste bestemmingen is in Azië. Wij gaven hier een stuk minder uit dan in bijvoorbeeld Maleisië, Indonesië of de Filipijnen. Onze uitgaven in Laos hebben wij onderverdeeld in vijf categorieën: Eten en drinken, slapen, vervoer, excursies en overige uitgaven. Zo geven we een zo duidelijk mogelijk antwoord op de vraag hoe duur is Laos.

Visum voor Laos

Wanneer je wilt gaan backpacken in Laos hoef je van te voren niets te regelen voor je visum. Je visum voor Laos kun je aan de grens of op het vliegveld aanschaffen. De kosten hiervoor bedragen 35 Amerikaanse dollars exclusief een aantal toeslagen die je op veel plekken zult moeten betalen. Zo betaalden wij voor een weekend-fee, een stempel-fee en visumkosten. Een visum voor Laos kost $35 per persoon.

Meer praktische informatie lezen? Lees dan ons artikel over backpacken in Laos. Hier lees je alles over de veiligheid, kosten, de beste reistijd en veel meer.

tempel hoppen Luang Prabang

Budget eten en drinken in Laos

₱ 4.215.000

Het eten en drinken in Laos is – net als op veel andere bestemmingen – onze grootste kostenpost geweest. Bijna de helft van onze totale uitgaven gaven wij uit aan eten en drinken. Hierin is alles meegerekend; Ontbijt, lunch, avondeten, tussendoortjes, water, en (alcoholische drankjes). In Laos aten wij vrijwel altijd in een lokaal restaurant waar wij een Aziatisch gerecht bestelden. Vaak kost een dergelijk gerecht in Laos tussen de één en twee euro. Voor een biertje (een grote beerlao) betaal je ongeveer één euro.

In totaal gaven wij aan eten en drinken in Laos een bedrag uit van €468,33 voor twee personen. Dit komt neer op een bedrag van €18,37 per dag.

budget laos kosten backpacken
budget laos kosten backpacken
sticky fried rice

Kosten voor accommodaties in Laos

Kip 1.410.000

Laos is één van de landen in Laos waar wij het beste geslapen hebben wij voor een lage prijs. De duurste kamer waar wij sliepen kostte 80.000 kip per nacht (Vientiane). In Muang Ngoi betaalden wij zelfs nog geen vier euro per nacht voor een eigen bungalow met veranda, hangmat en een geweldig uitzicht over de rivier. Ontbijt was nooit inbegrepen bij ons guesthouse. Wij sliepen altijd in een privékamer met eigen badkamer en vrijwel altijd een eigen balkon. Uiteraard kun je nog goedkoper slapen in Laos wanneer je bijvoorbeeld verblijft in een slaapzaal.

In totaal gaven wij aan het slapen in Laos een bedrag uit van €156,67. Wij sliepen 25 nachten in Laos. Dit komt neer op een bedrag van €6,27 per nacht voor een tweepersoonskamer met eigen badkamer.

 • Slapen in Luang Prabang – Sanaphay Guesthouse: Mooie en nette kamers bij een lieve familie. Iedere kamer beschikt over een eigen badkamer en de meeste kamers hebben we een balkon. Wij betaalden 60.000 kip per nacht.
 • Slapen in Nong Khiaw – Sunrise bungalow: Bungalows aan de rivier met een eigen badkamer. Wij betaalden 50.000 kip per nacht.
 • Slapen in Vang Vieng – Backpackers Riverside Guesthouse: Ruime kamers met eigen badkamer en gezamenlijk balkon voor 60.000 kip per nacht.
budget laos kosten backpacken

Kosten vervoer in Laos

Kip 1.324.000

In totaal reisden wij tijdens het backpacken in Laos twee keer met de boot naar de volgende bestemming, drie keer in een minivan, één keer in een grotere bus en van Vientiane naar Bangkok reisden wij in een sleeperbus. Daarnaast pakten we een aantal keren een taxi naar onder andere de Kuang Si waterval en andere bezienswaardigheden in Laos.

In totaal gaven wij aan het vervoer in Laos een bedrag uit van €147,11. Dit komt neer op een dagbudget van €5,77 voor twee personen.

Ga je met het openbaar vervoer in Laos reizen dan raad ik je aan om de website 12Go.Asia te checken. Hier vind je informatie over reistijden, routes en kun je je bustickets online aanschaffen.

budget laos kosten backpacken

Budget excursies in Laos

Kip 90.000

Tijdens onze rondreis door Laos bezochten wij een aantal highlights waarvoor entree betaald moest worden. Voorbeelden hiervan zijn de prachtige Kuang Si waterval in de buurt van Luang Prabang en een aantal tempels. In totaal gaven we hieraan een bedrag uit van precies €10,- voor twee personen.

Kuang Si waterval

Hoe duur is Laos: Overige uitgaven

Kip 656.500

Onder overige uitgaven vallen alle kosten die we gemaakt hebben voor bijvoorbeeld shampoo, zeep, sigaretten, kleding en souvenirs. Hieraan gaven wij in Laos een bedrag uit van €72,94. Dit komt neer op een bedrag van €2,86 per dag.

Budget Laos: Conclusie hoe duur is Laos

In totaal gaven wij tijdens onze reis door Laos van 25,5 dagen een bedrag uit van €934,39. Dit komt neer op een bedrag van €36,65 voor twee personen per dag. In dit totaalbedrag zijn al onze uitgaven in Laos meegenomen.

Meer informatie over Laos zoals onze route en plekken die je niet mag missen vind je hier.

backpacken in laos - budget laos

Je vindt hier onze afgelegde route door Laos.

Had jij verwacht dat Laos duurder of goedkoper zou zijn?

Meer Laos?

Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

6 reacties op “Hoe duur is Laos”

 1. Wauw, dat is een goedkope bestemming seg! Wist dat het geen duur land was, maar €36.65 voor 2 personen is echt wel een heel fijn backpackersprijsje!

 2. pieter schreef:

  had echt verwacht dat het wel op 60 e per dag zou komen

 3. Dat valt heel erg mee! Hmmm, zal ik een reis gaan plannen? 😉

 4. ina schreef:

  superleuk verslag! dank

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.