Reizen naar Australië

Australië is zo’n bestemming die bij veel mensen op de bucketlist staat. Het land ligt letterlijk aan de andere kant van de wereld en is helaas niet één van de goedkoopste landen. Een reis naar het land betekent dat je flink wat zult moeten sparen óf je kunt ervoor kiezen om – wanneer je jonger dan 31 jaar bent – een Working Holiday Visum aan te vragen. Met dit visum mag je tot maximaal 12 maanden in het land wonen en werken. De lonen liggen een stuk hoger, waardoor dit een mooie mogelijkheid is om geld te sparen en meteen de hoogtepunten van het land te ontdekken.

Australië staat bekend om de bloedmooie hagelwitte stranden, de prachtige onderwaterwereld van het Great Barrier Reef, te gekke uitzichten tijdens een avontuurlijke roadtrip en de uitgestrekte woestijn. Ook qua natuur is het land een bijzonder geval. In het land leven veel diersoorten die alleen hier voorkomen. Denk aan koala’s, kangoeroes, de Tasmanian devil en quokka’s op Rottnest Island. Voor iedereen die gek is op wildlife is Australië een te gekke bestemming. Maar ook de rest van de natuur is bloedmooi en enorm veelzijdig. Zo bestaat het centrale deel van het land voornamelijk uit woestijn terwijl je in andere delen prachtige watervallen vindt, duinen, bossen met metershoge bomen en zelfs jungles.

Bij het plannen van je reis naar Australië kan het lastig kiezen zijn. Want voor welke staat kies je? In totaal bestaat het land uit negen staten met alleen hun eigen hoogtepunten en bijzondere bezienswaardigheden. Hoewel wij ons op Travelaar vooral richten op West-Australië met Perth als hoofdstad vind je hier ook handige reistips voor algemene reizen naar Australië.

Snel boeken dus die reis, zodat je alle bezienswaardigheden in Australië met je eigen ogen kunt bewonderen!