Dit zijn de mooie staten van Australië

Op vakantie naar Australië? Uit deze staten kun je kiezen

Geüpdatet op

Australië is met haar oppervlakte van bijna 8 miljoen km2 één van de grootste landen ter wereld. Het land is opgedeeld in zes staten en twee territoria. Dit betekent dat als je wilt gaan reizen door Australië, je eigenlijk altijd keuzes moet maken. Want het land is reuze. Wil jij op vakantie naar Australië? Uit deze territoria en staten in Australië kun je kiezen.

Dit zijn de veelzijdige staten in Australië

Zoals gezegd is Australië opgedeeld in zes staten, namelijk; Queensland, Victoria, New South Wales, Western Australia, Tasmania en South Australia. Daarnaast zijn er twee territoria te vinden in Australië, namelijk; Northern Territory en Australian Capital Territory. Hieronder vind je informatie over de mooiste plekken en bezienswaardigheden in deze Australische staten.

TIP: Wil jij je reis naar Australië boeken? Bij Van Verre Reizen boek je de mooiste en meest veelzijdige rondreizen naar Australië.

Queensland

De Australische staat Queensland is gelegen in het noordoosten van het land en is één van de populairste staten onder reizigers. Deze tropische staat is namelijk het gebied dat bekend staat om haar paradijselijke stranden en heerlijke, ontspannen manier van leven. Niet voor niets wordt Queensland ook wel ‘de Sunshine State’ genoemd. De grootste stad en tevens hoofdstad van Queensland is Brisbane. Dit is dan ook de stad waar voor veel reizigers een reis door Australië van start gaat. Maar Queensland heeft nog veel meer te bieden. Een aantal van de mooiste bezienswaardigheden in Queensland zijn onder andere het Great Barrier Reef, de Whitsunday Archipel en Fraser Island.

Victoria

De kleinste staat van Australië is de staat Victoria. Victoria is gelegen in het oosten van het land en is een geweldige staat om je roadtrip door Australië te starten. De hoofdstad van Victoria is namelijk Melbourne, de stad die bekend staat als één van de populairste steden van Australië. Vanuit Melbourne kun je prachtige dagtrips en roadtrips maken naar bloedmooie natuurgebieden, zoals de Grampians en de Great Ocean Road.

New South Wales

De oudste staat van Australië is de staat New South Wales dat is gelegen in het zuidoosten van het land. Dit is dé staat waar de beroemde stad van het land, Sydney, is gevestigd. New South Wales bestaat echter uit nog veel meer dan het hippe, bruisende Sydney. Je vindt hier ook prachtige surfstranden, de Blue Mountains en oude, verlaten mijnstadjes.

Western Australia

Western Australië is verreweg de grootste staat van Australië en wordt door veel mensen ook wel ‘het echte Australië’ genoemd. De staat bestaat voornamelijk uit woestijngebied en prachtige natuurgebieden met langs de kust de meest paradijselijke stranden. De hoofdstad van Western Australië, Perth, is het perfecte startpunt voor het maken van een veelzijdige roadtrip door Western Australië. Bijzondere plekken en bezienswaardigheden in West-Australië zijn onder andere Karijini National Park, Rottnest Island en de Gibb River Road in het noorden van het land.

Broome in Wester Australia
Kangoeroe op Lucky Bay in Western Australia

Tasmania

Eén van de meest bijzondere staten van Australië is toch wel Tasmania, oftewel Tasmanië. Tasmanië is een eilandstaat gelegen in het zuidoosten van Australië en wordt qua natuur en landschappen vaak vergeleken met Nieuw-Zeeland. Je vindt hier namelijk ruige bergtoppen, wilde rivieren en verschillende bijzondere soorten wildlife, zoals de Tasmanian Devil. De hoofdstad van Tasmania is Hobart. Ben je gek op natuur en wildlife, dan is Tasmania de perfecte bestemming voor jouw vakantie naar Australië.

South Australia

De staat South Australia heeft als hoofdstad Adelaide en staat bekend als de droogste staat van Australië. Vergeleken met andere staten van Australië wordt South Australia relatief weinig bezocht door reizigers. Maar dit betekent niet dat de staat niet voldoende te bieden heeft. Integendeel. Een aantal van de mooiste bezienswaardigheden van South Australia zijn onder andere de prachtige wijngaarden, Flinders Range National Park en één van de meest afgelegen plekken ter wereld, het verlaten mijnstadje Cooper Pedy.

Northern Territory

De staat Northern Territory, of dus eigenlijk de territoria, is de regio in het uiterste noorden en heeft als hoofdstad Darwin. Northern Territory is het gebied in Australië waar de meeste aboriginals wonen en je vindt hier een aantal bijzondere highlights van Australië. Een aantal plekken die je hier zeker wilt bezoeken zijn onder andere het bijzondere Ayers Rock (Uluru) en Kakadu National Park.

Darwin - Staten van Australië

Australian Capital Territory

Eén van de minst bekende staten van Australië is het territoria Australian Capital Territory dat het gebied in en rondom de hoofdstad van Australië, Canberra, bestrijkt. De staat is gelegen tussen de populaire steden Melbourne en Sydney en is daardoor ook gemakkelijk te bezoeken tijdens een avontuurlijke roadtrip.

  • Wat is de grootste staat van Australië

    De grootste staat van Australië is Western Australia met een oppervlakte van 6.418 km2.

  • Uit hoeveel staten bestaat Australië?

    In totaal bestaat Australië uit zes staten en twee territoria.