Lucky Bay Australië kangoeroes

Lucky Bay, Australië: Chillende kangoeroes op het strand

Geüpdatet op

Iedereen heeft ze weleens voorbij zien komen. Idyllische foto’s van springende en/of slapende kangoeroes op het strand in Australië. De kangoeroe is de nationale mascotte van Australië en je ziet ze dan ook overal. Je hoeft er niet eens een park voor te bezoeken. Maar voor wie de kangoeroes daadwerkelijk op het strand wil zien zonnebaden – en dus de mooiste plaatjes wil schieten – zijn er maar weinig plekken te vinden. Eén van de bestemmingen die je toe moet voegen op je bucketlist is Lucky Bay. Gelegen in Cape le Grand National Park

Inhoudsopgave:Lucky Bay, Australië: Chillende kangoeroes op het strand
  1. Cape le Grand national Park
  2. Kangoeroes op het strand in Lucky Bay
  3. Kamperen bij Lucky Bay

Cape le Grand national Park

Australië beschikt over maar liefst 10.586 stranden (hoe dan!?). Lucky Bay is één van de mooiste stranden van het land en is gelegen in het Cape le Grand national park. Dit nationale park ligt in West-Australië op zo’n 50 kilometer afstand van de kustplaats Esperance. Nationaal park Cape le Grand bestaat uit een gebied van 31.801 hectare grond en is bekend vanwege de prachtige stranden en wandelingen die je er kunt maken. Lucky Bay is slechts één van de prachtige plekken die te bezoeken zijn in nationaal park Cape le Grand. Andere populaire stranden zijn onder andere Hellfire Bay, Le Grand Beach en Rossiter Bay.

Voor toegang tot nationaal park Cape le Grand dient entree betaald te worden. Deze bedraagt $7,50. Officieel is deze prijs voor één dag, maar als je blijft overnachten hoef je niet nog eens te betalen.

Lucky Bay Australië
Lucky Bay Australië
Lucky Bay Australië

Kangoeroes op het strand in Lucky Bay

Hoewel Lucky Bay zeker niet de enige mooie plek is in Cape le Grand National Park, is het wel een plek om op je bucketlist toe te voegen. Niet alleen is de oceaan hier helderblauw ( zo blauw had ik nog niet vaak gezien ) en is het strand hagelwit, de bonus zijn de zonnebadende kangoeroes op het strand die zich van niets of niemand wat aantrekken.

Lucky Bay is één van de mooiste stranden van Australië

Lucky Bay Australië kangoeroes
Lucky Bay Australië
Lucky Bay Australië
Lucky Bay Australië

Kamperen bij Lucky Bay

Uiteraard is het mogelijk om Lucky Bay als een dagtrip te bezoeken vanaf bijvoorbeeld Esperance. Nog leuker is het echter om te kamperen met een uitzicht op de oceaan. Kamperen in Australië is hip en de beste manier om het land te ontdekken. Lucky Bay Campground is een nieuwere campground waar je tegen betaling kunt overnachten. In 2017 kostte het kamperen hier 10 Australische dollar per nacht, per persoon. Je dient te slapen in je eigen auto, camper of tent. Er zijn geen bungalows of tenten aanwezig. Vanaf de camping heb je een fantastisch uitzicht over de helderblauwe oceaan en het hagelwitte strand. Dat is nog eens fijn wakker worden! Het terrein beschikt over een aantal toiletten en zelfs douches zijn aanwezig. Daarnaast zijn er een aantal gebouwtjes waar je gratis kunt koken.

Zodra de zon onder begint te gaan verlaten de kangoeroes het strand en huppelen ze over de campground. Schrik niet als er tijdens het eten opeens een kangoeroe naast je staat dus.

Lucky Bay Camp Ground Australië
Lucky Bay Camp Ground Australië

Lucky Bay is één van de mooiste plekken in Australië die wij bezochten tijdens onze roadtrip. Heb jij weleens kangoeroes zien chillen op het strand?