Vakantie naar Kroatië

Kroatië is een vakantiebestemming in de Balkan dat sinds 1991 onafhankelijk is van het voormalige Joegoslavië. De laatste jaren is het land uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming in Europa. Kroatië is een fantastische bestemming voor een strandvakantie, stedentrip, roadtrip of culturele rondreis. In het land vind je veel Romeinse restanten, zoals het bloedmooie amfitheater in Pula. Maar het land is ook perfect voor natuurliefhebbers. Met maar liefst acht nationale parken is overal in het land de mooiste natuur te vinden. Zo wandel je het ene moment in een bosrijk gebied en bewonder je het andere moment de meest indrukwekkende watervallen in bijvoorbeeld Krka National Park. Maar ook de littekens van de Joegoslavië oorlog zijn op veel plekken in het land merkbaar. Laat je hier niet door afschrikken, maar lees je in over de geschiedenis en verdiep je.

De mooiste Kroatische steden

De hoofdstad van Kroatië is Zagreb. Zagreb is een fantastische stad voor een stedentrip. De stad is een tikkeltje rauw met veel street art en hippe hangouts, maar geeft je ook op veel plekken een kijkje in de roerige geschiedenis van het land. Je kunt hier bovendien een ritje maken in de kortste spoorkabelbaan ter wereld. Maar natuurlijk kun je ook heerlijk eten en drinken in Zagreb. Andere populaire steden in Kroatië zijn onder andere Split, Pula, Zadar, Rovinj en Rijeka.

Vakantie naar de Kroatische eilanden

Niet alleen de steden en natuur zijn prachtig in Kroatië. Het land bestaat uit een aantal prachtige eilanden, zoals Brac, Hvar, Krk eiland en Cres. Zorg er dus voor dat je tijdens je vakantie in Kroatië zeker een aantal van deze droombestemmingen bezoekt.

Snel boeken dus die vakantie, zodat je alle prachtige bezienswaardigheden in Kroatië met je eigen ogen kunt bewonderen!