Header voor categorie: Cambodja

Cambodja

Taal: Khmer


  • Hallo: sua 's dei

  • Bedankt: aw kohn

Valuta: Cambodjaanse riel


Noodnummer: 855, ambulance (119), politie (117), brandweer (118)


Over Cambodja

Cambodja is het land van Angkor Wat, maar ook het land met een droevige geschiedenis. Met massagraven (Killing Fields) uit de tijd van het Khmer regime. Het is het land dat ligt ingesloten tussen onder andere Thailand en Vietnam, maar stukken minder wordt bezocht. Cambodja heeft meer te bieden dan Angkor Wat. Denk aan prachtige stranden en authentieke steden.


Beste reistijd De beste maanden voor een reis naar Cambodja zijn de maanden november tot en met april. Tijdens deze maanden valt de minste neerslag en zijn de temperaturen het beste vol te houden. Het regenseizoen in Cambodja loopt van mei tot en met oktober.


Vliegtickets Helaas is het niet mogelijk om rechtstreeks van Amsterdam naar Phnom Penh te vliegen. Een vlucht met minimaal één overstap duurt zeker 13 uur. De beste - en vaak goedkoopste optie - is een retourticket boeken van Amsterdam naar Bangkok en vanuit daar doorreizen naar Cambodja. Tickets kun je het beste boeken via Skyscanner of WTC.


Reisbudget Cambodja is één van de goedkoopste landen van Zuidoost-Azië. Het is zelfs goedkoper dan het populaire buurland Thailand. Een nette tweepersoonskamer boek je al voor €10. Een bed op een slaapzaal in een hostel kost slechts een paar euro. Ook maaltijden zijn heel goedkoop. Het duurste deel van je reis naar Cambodja zullen de excursies worden. Want je wilt natuurlijk wel Angkor Wat zien!