Koh Kong Cambodja

Reistip Cambodja: Bezoek Koh Kong in het zuid-westen

Gepubliceerd op: 21-08-2014

In het zuiden van Cambodja, vlakbij de grens met Thailand vind je de kustplaats Koh Kong. Een heerlijke plek om een paar dagen de omgeving te bekijken. Wat volgens ons de mooiste manier is om dit te doen? Een scooter huren. Wat ons betreft een fantastische manier om de omgeving te bekijken en lekker uit te waaien. Een bezoek brengen aan Koh Kong is wat ons betreft dé reistip voor een reis door Cambodja. Geen massa-toerisme, heerlijke stranden, prachtige natuur en heerlijk eten.

Koh Kong

Koh Kong is gelegen in Cambodja, maar bevindt zich vlakbij de grens met Thailand. Wanneer je een tuktuk neemt ben je binnen 15 minuten bij de grensovergang. Koh Kong is een minder bekende bestemming in Cambodja waar je nog geen massa-toerisme vindt. Je vindt hier prachtige natuur en een onwijs lieve bevolking. Daarnaast bereik je vanaf hier gemakkelijk een prachtig eiland, Koh Kong Island.

Scooter huren in Koh Kong

Wij huurden in Koh Kong voor vijf Amerikaanse dollars een scooter voor een dag. Tijdens onze rit op de scooter kwamen we ontzettend mooie plekken tegen die we graag met je willen delen. Nog vrij weinig toeristen besluiten naar hier naartoe te gaan wat erg jammer is. Het is een ideale bestemming om nog even mee te pakken voordat je naar Thailand gaat. Wij keken onze ogen uit en willen jullie graag meenemen naar deze fantastische plek!

 

 

Je hoeft onderweg niets eens te stoppen om mooie beelden te kunnen zien. Het dagelijkse leven van de lokals krijg je op deze manier super goed mee en is super om te zien.

Koh Kong Cambodja

Koh Kong Cambodja

Koh Kong Cambodja

Tatai Waterfall

 

 

 

Genieten bij de Tatai Waterfall. Een rivier die alleen te voet of met de boot te bereiken is en waar we helemaal tot rust kwamen en onze ogen uitkeken. Die wandeling van een half uur was het dubbel en dwars waard!

 

 

Naast de grote Tatai waterval is er nog een waterval die je vanuit Koh Kong kunt bezoeken en die zelfs nog dichterbij is. Prachtig om te zien hier is dat de lokale bevolking hier komt om te zwemmen, elkaar te ontmoeten en net als wij een heerlijke dag te hebben.

Koh Kong Cambodja

Koh Kong Cambodja

Koh Kong Cambodja

Stranden in Koh Kong

Koh Kong is een kustplaats en bij een kustplaats hoort strand. Wij besloten op zoek te gaan naar de bounty stranden, maar vonden deze helaas niet. Het enige dat wij aantroffen was een strand vol met rommel. We hebben hier heerlijk tussen de rommel door gewandeld en de mooiste schelpen gevonden.

 

Op het strand kun je helaas niet lekker liggen, maar erg zijn wel hutjes gebouwd waarin je lekker kunt relaxen. Hier is zelfs een restaurant bij, dus verhongeren is niet nodig.

Koh Kong Cambodja

Meer informatie over Cambodja, zoals onze route lees je hier.

Volg jij ons ook al op Facebook, Twitter en/of Instagram voor de laatste nieuwtjes?

Chille slaapplekken in Koh Kong

Hula Hula
Hula Hula
Koh Andet Eco Resort
Koh Andet Eco Resort

Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.