Koh Kong Cambodja

Wat te doen in Koh Kong, Cambodja

Geüpdatet op

In het zuiden van Cambodja, vlakbij de grens met Thailand vind je de kustplaats Koh Kong, oftewel Krong Khemara Phoumin. Een heerlijke plek om een paar dagen de omgeving te bekijken. Wat volgens ons de mooiste manier is om dit te doen? Een scooter huren. Wat ons betreft een fantastische manier om de omgeving te bekijken en lekker uit te waaien. Een bezoek brengen aan deze regio is wat ons betreft dé reistip voor een reis door Cambodja. Geen massa-toerisme, heerlijke stranden, prachtige natuur en heerlijk eten.

Koh Kong is gelegen in Cambodja, maar bevindt zich vlakbij de grens met Thailand. Wanneer je een tuktuk neemt ben je binnen 15 minuten bij de grensovergang. Het stadje is een minder bekende bestemming in Cambodja waar je nog geen massa-toerisme vindt. Je vindt hier prachtige natuur en een onwijs lieve bevolking. Hieronder vind je onze tips voor wat te doen in Koh Kong, Cambodja.

Scooter huren in Koh Kong

Wij huurden in Koh Kong voor vijf Amerikaanse dollars een scooter voor een dag. Tijdens onze rit op de scooter kwamen we ontzettend mooie plekken tegen die we graag met je willen delen. Nog vrij weinig toeristen besluiten naar hier naartoe te gaan wat erg jammer is. Het is een ideale bestemming om nog even mee te pakken voordat je naar Thailand gaat. Wij keken onze ogen uit en willen jullie graag meenemen naar deze fantastische plek!

Je hoeft onderweg niets eens te stoppen om mooie beelden te kunnen zien. Het dagelijkse leven van de lokals krijg je op deze manier super goed mee en is super om te zien.

Koh Kong Cambodja
Koh Kong Cambodja
Koh Kong Cambodja

Het stadje zelf staat niet bekend om de vele bezienswaardigheden die er te bezoeken zijn. Wel is de natuur in de omgeving bloedmooi wat ervoor zorgt dat het stadje zeker een bestemming in Cambodja is die je moet bezoeken. Hieronder lees je over de leukste dingen om te doen in Koh Kong en omgeving.

Cardamom Mountains

Vanuit Koh Kong kun je gemakkelijk een trip maken naar één van de mooiste natuurgebieden in Zuidoost-Azië, de Cardamom Mountains. Dit natuurgebied bestaat uit jungle waar nog veel wilde dieren leven. Denk aan olifanten, tijgers en zelfs luipaarden. De kans dat je ze spot is niet heel groot, maar wie weet heb je geluk. Het is ook mogelijk om vanuit Koh Kong een meerdaagse trekking te boeken naar de Cardamom Mountains. In het dorp zijn verschillende bureaus waar je dergelijke excursies kunt boeken. Een meerdaagse trekking naar de Cardamon Mountains kost ongeveer $35-$45 per persoon.

Tatai Waterfall

Vanuit Koh Kong bezochten wij één van de mooiste watervallen die wij hebben gezien in heel Zuidoost-Azië. De Tatai waterval is gelegen in de Tatai rivier die dwars door de Cardamon Mountains stroomt. De rivier is 20 meter diep, maar bij het deel waar de Tatai waterval stroomt kun je heerlijk dobbelen en een frisse duik nemen.

Naast de grote Tatai waterval is er nog een waterval die je vanuit de stad kunt bezoeken en die zelfs nog dichterbij is. Prachtig om te zien hier is dat de lokale bevolking hier komt om te zwemmen, elkaar te ontmoeten en net als wij een heerlijke dag te hebben.

Tatai Waterfall
Tatai Waterfall
Tatai Waterfall

Bezoek de mangroves

Het gebied rondom Koh Kong staat voornamelijk bekend om de mangroves. Een aantal kilometers buiten het dorp strekken de mangroves zich uit tussen de zee en de groene jungle. Je kunt hier een mooie hike maken dwars door de prachtige natuur van Cambodja.

Koh Kong eiland

Op slechts 25 kilometer afstand van de stad vindt je het tropische eiland Koh Kong. Dit eiland is één van de grootste eilanden van Cambodja, maar wordt een stuk minder bezocht dan eilanden als Koh Rong. Het is mogelijk om een dagtrip te maken naar het eiland, maar nog leuker is het om een paar dagen te verblijven. Op het eiland kun je prachtige strandwandelingen maken, je kunt er fantastisch snorkelen en duiken en ook de jungle is nooit ver weg.

Stranden in de omgeving

Koh Kong is een kustplaats en bij een kustplaats hoort strand. Wij besloten op zoek te gaan naar de bounty stranden, maar vonden deze helaas niet. Het enige dat wij aantroffen was een strand vol met rommel. We hebben hier heerlijk tussen de rommel door gewandeld en de mooiste schelpen gevonden.

Op het strand kun je helaas niet lekker liggen, maar erg zijn wel hutjes gebouwd waarin je lekker kunt relaxen. Hier is zelfs een restaurant bij, dus verhongeren is niet nodig. Wil je écht genieten van mooie stranden dan zul je dus de boot moeten pakken naar Koh Kong eiland.

Koh Kong Cambodja

Hoe kom je in Koh Kong?

Koh Kong ligt vlakbij de grens met Thailand en is dus vanaf dit buurland goed te bereiken. Er gaan dagelijks bussen vanuit het stadje Trat. Maar ook vanuit veel steden in Cambodja kun je per bus reizen. Dagelijks vertrekken er bussen vanuit Phnom Penh, Kep en Kampot. Houd er rekening mee dat de weg niet overal even goed is en dat de reis dus waarschijnlijk langer zal duren dan je vooraf denkt. Hier kun je alles lezen over reizen met het openbaar vervoer in Cambodja.

Vooraf alvast online je bustickets aanschaffen kan via 12Go.Asia.