Kampot, Cambodja. Kerkje aan de rivier

Kampot: Zo’n plek in Cambodja waar je blijft hangen

Gepubliceerd op: 25-11-2017

Soms kun je niet uitleggen waarom een plek zo fijn is, het is gewoon het gevoel wat je krijgt als je er bent. In Kampot is namelijk niet perse veel te doen of te zien, maar in het stadje hangt een heel relaxte sfeer. Er zijn veel leuke restaurantjes waar je lekker kunt eten. In de avonden kun je een rondje lopen door de knusse stad of langs de rivier. In de omgeving van Kampot is overigens wel genoeg te doen en te zien.

Bokor national park

Dit national park is de reden voor de meeste mensen om af te reizen naar Kampot. Je kunt gemakkelijk een scooter huren en zelf richting het park rijden. Net buiten de stad vind je al gauw de ingang van het park. De entree is slechts een paar dollar. Het eerste gedeelte van het park is het nog heet, maar hoe hoger je de bergen in rijd hoe kouder het wordt. Uiteraard ook hoe mooier het wordt. Na elke bocht heb je weer een ander fantastisch uitzicht. De gehele reis kom je onderweg allerlei leuke plekken tegen die het stoppen waard zijn. Zo kom je onder andere langs een gigantische Buddha en verlaten gebouwen die je op eigen houtje kunt betreden.
Kampot, Cambodja. Buddhabeeld
Aan het einde van het national park bevindt zich de spookstad Bokor. Deze stad is compleet verlaten sinds de jaren zeventig. Verwacht een soort “Wie is de Mol” setting. Alle gebouwen zijn zelfstandig en gratis te betreden. Verder zijn er in de omgeving ook nog watervallen die je kunt bezoeken. Je zult in het park echt een top dag hebben!
Kampot, Cambodja. Het spookdorp Bokor

Fijne accommodaties in Kampot

Het fijne aan Kampot is dat je er top accommodaties kunt vinden! In het stadje zelf kun je kiezen voor een hostel of hotelletje. Maar voor hetzelfde geld kun je langs de rivier een kleine bungalow huren. Hoe leuk is dat?! Ook hebben veel plaatsen hun eigen restaurant met een plek aan de rivier om te relaxen. Zwemmen in de rivier is trouwens toegestaan en je kunt bijna overal wel aan kajak huren of een boottochtje regelen.  In de avonden kun je een tochtje over de rivier doen om vuurvliegjes te spotten.

Kampot, Cambodja. Bungalow langs de rivier

Hoe kom je in Kampot?

Vanaf Sihanoukville is het ongeveer twee uurtjes rijden naar Kampot. Vanuit Phnom Penh duurt het ongeveer vier uur. De busritten kosten maar een paar dollar dus laat je vooral niet tegenhouden. Bij ieder hostel kun je een bus regelen, die meerdere keren per dag gaan.

Kampot is zo’n plek waar je naar toe gaat voor een dagje, maar wanneer je geen plan hebt een week later nog bent. Je bent dus alvast gewaarschuwd ?

Suzan - Hi! Ik ben Suzan, 25 jaar en woon momenteel in Ethiopië om te werken als fysiotherapeut. Na mijn afstuderen in 2016 heb ik 5 maanden door Zuidoost-Azië gereisd. Het liefst ben ik te vinden in de jungle, maar Citytrippen en Roadtrippen vind ik ook fantastisch. Mijn favorieten landen zijn Laos en Maleisisch Borneo. Ik heb er super veel zin in om al mijn ervaringen met jullie te delen en jullie net zo enthousiast te maken voor reizen als dat ik ben!

Lees meer

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.