Header voor categorie: Filipijnen

Filipijnen

Taal: Filipijns (Filipino) en Engels


  • Hallo: Kumusta (of hello)

  • Bedankt: Salamat

Valuta: Filipijnse peso


Noodnummer: 117 (ook 112 en 911 zijn te bereiken)


Over Filipijnen

Reizen naar de Filipijnen

Met meer dan 7000 eilanden heeft de Filipijnen voor iedereen iets te bieden. Deze op één na grootste archipel ter wereld is voor velen de ultieme droombestemming. Ben je op zoek naar het ultieme ‘Expeditie Robinson’ gevoel dan zit je met een vakantie in de Filipijnen gegarandeerd goed. Met azuurblauwe wateren, hagelwitte stranden en talrijke bewoonde en onbewoonde eilanden is de Filipijnen het paradijs voor velen. Onze bootreis door de Bacuit Archipel bij Palawan is zonder twijfel één van de mooiste reiservaringen ooit.

Maar niet alleen ultiem relaxen op een paradijselijk strand is waar je reis om draait. Het land heeft een rijke historie met veel Spaanse en Amerikaanse invloeden, is het leefgebied van prachtige dieren, zoals het zeldzame spookdiertje en walvishaaien en is perfect voor avonturiers. Want tijdens het reizen door de Filipijnen zal het avontuur nooit ver weg zijn. Denk aan kajakken langs onbewoonde eilanden óf zelfs slapen op één van deze eilanden. Het echte Expeditie Robinson avontuur. En naast de stranden beschikt het land ook nog over de meest weelderige natuurgebieden. Bewonder de Chocolate Hills op Bohol, zwem onder prachtige watervallen en ga hiken door de bergen en rijstvelden.

Vanwege haar indrukwekkende ligging is de Filipijnen met geen ander land in Zuidoost Azië te vergelijken. En hoewel je reis een tikkeltje duurder zal uitvallen, zal het ieder dubbeltje waard zijn. Of je nu gaat voor een ontspannende vakantie of gaat backpacken in de Filipijnen, je zult je ogen uitkijken.

Snel boeken dus die reis, zodat je alle prachtige stranden en bezienswaardigheden met je eigen ogen kunt bewonderen!


Beste reistijd December tot en met mei. Vermijden: juni tot en met september (orkaanseizoen)


Vliegtickets http://clk.tradedoubler.com/click?p=224457&a=2876749&g=0&url=https://www.skyscanner.nl/transport/vluchten/nl/ph/?adultsv2=1&cabinclass=economy&childrenv2=&inboundaltsenabled=false&outboundaltsenabled=false&oym=2101&preferdirects=false&rtn=0


Reisbudget Vergeleken met andere bestemmingen in Zuidoost-Azië is de Filipijnen een dure bestemming. Voornamelijk accommodaties en vervoer zullen een grotere kostenpost zijn. Toch is de Filipijnen voor westerse begrippen nog steeds heel goedkoop. Voor €30 per dag moet je je prima kunnen redden. Natuurlijk kun je een reis naar de Filipijnen zo duur maken als dat je zelf wilt. Hier lees je wat wij precies uitgaven in de Filipijnen.