Header voor categorie: Filipijnen

Filipijnen

Taal: Filipijns (Filipino) en Engels


  • Hallo: Kumusta (of hello)

  • Bedankt: Salamat

Valuta: Filipijnse peso


Noodnummer: 117 (ook 112 en 911 zijn te bereiken)


Over Filipijnen

De republiek der Filipijnen is een archipel bestaande uit 7107 eilanden. De grootste eilanden van het land zijn Luzon waarop onder andere de hoofdstad Manila ligt en Mindanao. Populaire eilanden om te bezoeken zijn onder andere Palawan, Borocay, Cebu, Bohol en Coron. Een reis naar de Filipijnen brengt je naar een tropische paradijs met hagelwitte stranden, prachtige duik-en snorkelplekken en prachtige natuur. Ben jij jouw vakantie naar de Filipijnen aan het plannen? Lees hieronder onze artikelen boordevol handige reistips en adviezen.


Beste reistijd De beste maanden om de Filipijnen te bezoeken zijn de maanden december tot en met mei. Tijdens deze maanden is de kans op cyclonen en orkanen het kleinst. Wil je deze niet meemaken, dan kun je reizen naar de Filipijnen tijdens de maanden juni tot en met september beter vermijden.


Vliegtickets Helaas is het niet mogelijk om rechtstreeks van Amsterdam naar Manila te vliegen. Je zult altijd een vlucht hebben met minimaal één overstap. Een retourvlucht boek je voor ongeveer €500 via Skyscanner, Momondo of WTC. Reis je vanaf een ander land naar de Filipijnen dan is vliegen naar Cebu ook een optie. Deze stad wordt door velen als prettiger ervaren dan Manilla. Zo kun je bijvoorbeeld goedkoop van Kuala Lumpur naar Cebu vliegen.


Reisbudget Vergeleken met andere bestemmingen in Zuidoost-Azië is de Filipijnen een dure bestemming. Voornamelijk accommodaties en vervoer zullen een grotere kostenpost zijn. Toch is de Filipijnen voor westerse begrippen nog steeds heel goedkoop. Voor €30 per dag moet je je prima kunnen redden. Natuurlijk kun je een reis naar de Filipijnen zo duur maken als dat je zelf wilt. Hier lees je wat wij precies uitgaven in de Filipijnen.