Vakantie in Italië

Gelukkig zijn tijdens een vakantie zit ‘m in de kleine dingen. Als de lekkerste espresso drinken op het terras, een pizza eten waar de kaas vanaf druipt, het lekkerste ijs tijdens een warme dag. En laat Italië nou het land bij uitstek zijn waar je optimaal kunt genieten van deze kleine geluksmomentjes. Het land is één van de populairste vakantielanden in Europa en dat is niet zo gek. Want voor welke Italiaanse regio je ook kiest, overal zul je kleine geluksmomentjes kunnen vinden. Of  ‘m dat nou zit in de heerlijke Italiaanse keuken, de prachtige natuur – Dolomieten – of uitgerekte stranden. Voor wie meerdere aspecten van het land wil ontdekken is een roadtrip de perfecte manier.

De Italiaanse kustlijn

Hoewel de meeste mensen bij een vakantie naar het land zullen denken aan de heerlijke keuken, adembenemende steden en natuur is de prachtige Italiaanse kustlijn toch wel één van de hoogtepunten van het land. De regio rondom de kleurrijke dorpen van Cinque Terre is mega-populair, maar ook het zuiden van het land en de Adriatische kust zijn prachtig. Of wat dacht je van de een vakantie naar de prachtige Italiaanse meren als het Gardameer, het Comomeer en het Iseomeer. Ultiem genieten op een Italiaans strand kan op heel veel plekken in het land. En dat alles onder het genot van de lekkerste espresso of een koud glas Aperol Spritz.

Stedentrips

Heb je minder lang de tijd en is het niet het seizoen om te relaxen op het strand? Het land beschikt over een aantal van de mooiste stedentrip bestemmingen in Europa. Wat dacht je van een stedentrip Venetië, Bologna of Florence?

Antwoorden op veel gestelde vragen

Hoeveel inwoners heeft Italië?

In totaal wonen er ruim 60 miljoen mensen in het land.

Waar ligt Italië?

Italië ligt in Zuid-Europa en grenst aan de landen Frankrijk, Zwitserland, Slovenië en Oostenrijk. De rest van het land is gelegen aan de Tyrreense, Adriatische, Ionische en Middellandse zee.

Hoe groot is Italië?

De totale oppervlakte van Italië bedraagt 301.340 km².

Hoeveel keer is Italië groter dan Nederland?

Qua oppervlakte is het land zeven keer groter dan Nederland.

Is Italië veilig?

In principe is Italië een veilig land. Wel wordt in de grote steden aangeraden om goed op je spullen te letten, aangezien er op veel plekken zakkenrollers actief zijn.

Welke taal spreken ze in Italië?

De officiële taal in Italië is Italiaans. De taal stamt af van het Florentijnse dialect en nog steeds worden er door het hele land verschillenden dialecten gesproken.

Hoeveel eilanden heeft Italië?

In totaal heeft het land zo’n 450 eilanden. De mooiste en populairste eilanden zijn onder andere Sicilië, Sardinië, Elba, Capri en Salina.

Waar vindt je de mooiste stranden van Italië?

Het grootste gedeelte van het land is gelegen aan één van de vier zeeën en dat betekent dat het land een uitstekende strandvakantie bestemming is. Een aantal van de mooiste stranden van Italië zijn Liscia Ruja op Sardinië, San Vito lo Capo op Sicilië, Polignano a Mare en La Cinta bij San Teodoro op Sardinië.

Hoe is het weer in Italië?

Het centrale en zuidelijke deel van het land hebben een mediterraan klimaat met warme zomers en relatief zachte winters. Het noordelijke deel van het land, dat grenst aan de Alpen, heeft een hooggebergteklimaat en het andere deel van het noorden heeft een zeeklimaat met heerlijke zomers en relatief milde winters.