Vakantie in Italië

Gelukkig zijn tijdens een vakantie zit ‘m in de kleine dingen. Als de lekkerste espresso drinken op het terras, een pizza eten waar de kaas vanaf druipt, het lekkerste ijs tijdens een warme dag. En laat Italië nou het land bij uitstek zijn waar je optimaal kunt genieten van deze kleine geluksmomentjes. Italië is één van de populairste vakantielanden in Europa en dat is niet zo gek. Want voor welke Italiaanse regio je ook kiest, overal zul je kleine geluksmomentjes kunnen vinden. Of  ‘m dat nou zit in de heerlijke Italiaanse keuken, de prachtige natuur – Dolomieten – of uitgerekte stranden. Voor wie meerdere aspecten van het land wil ontdekken is een roadtrip de perfecte manier.

De Italiaanse kustlijn

Hoewel de meeste mensen bij een vakantie naar Italië zullen denken aan de heerlijke keuken, adembenemende steden en natuur is de prachtige Italiaanse kustlijn toch wel één van de hoogtepunten van het land. De regio rondom de kleurrijke dorpen van Cinque Terre is mega-populair, maar ook het zuiden van het land en de Adriatische kust zijn prachtig. Of wat dacht je van de een vakantie naar de prachtige Italiaanse meren als het Gardameer, het Comomeer en het Iseomeer. Ultiem genieten op een Italiaans strand kan op heel veel plekken in het land. En dat alles onder het genot van de lekkerste espresso of een koud glas Aperol Spritz.

Stedentrip Italië

Heb je minder lang de tijd en is het niet het seizoen om te relaxen op het strand? Italië beschikt over een aantal van de mooiste stedentrip bestemmingen in Europa. Wat dacht je van een stedentrip Venetië, Bologna of Florence?