Roadtrip Italië: Route door het noorden

Wil jij een mooie roadtrip door Italië maken? Denk dan eens aan het noord-oosten van het land, met steden als Venetië en Bologna. Wij hebben een veelzijdige route voor een te gekke roadtrip door Italië voor je uitgestippeld. Een route voor een roadtrip langs de mooiste steden, de Adriatische kust en het populaire Gardameer in het noorden van het land. Met deze route reis je langs de hoogtepunten van het land tijdens een te gekke autovakantie in Italië.

Roadtrip door Italië

Deze roadtrip kun je vanaf ieder gewenste stad starten, zoals Verona, Venetië, Bologna, Rimini of San Marino. Wij starten in dit voorbeeld in Verona, aangezien dit de meest noordelijk gelegen stad is in deze route door Italië. Wil je met een kleiner budget naar Italië reizen? Vergelijk dan hier de prijzen voor vliegtickets van Nederland naar Italië en start je roadtrip lekker in de stad waar je het goedkoopst naartoe kunt vliegen. Deze roadtrip is uitgestippeld voor een reis van zo’n twee weken. Uiteraard geven we opties voor als je meer of minder tijd hebt. Een auto kun je huren bij bijvoorbeeld Sunny Cars. Hier huur je een auto waarbij alle verzekeringen zijn inbegrepen.

Ravenna Italië

Een veelzijdige roadtrip door Italië

Zoals eerder aangegeven beginnen wij deze roadtrip in de stad Verona. De stad van Romeo en Julia. Tijdens deze roadtrip kom je langs verschillende grote en kleinere steden, langs mooie natuur, kun je een paar dagen strand meepakken en bezoek je de ministaat San Marino.

Alle bestemmingen die tijdens deze roadtrip door Italië worden bezocht zijn terug te zien op het kaartje hieronder.

Vliegen van Nederland naar Italië (Verona) + Verona ontdekken

Vandaag kom je aan in Italië. In ons voorbeeld in Verona. Boek een fijn hotel in de stad om je trip zo relaxed mogelijk te beginnen. Als je een vroege vlucht hebt kun je vandaag alvast de belangrijkste Verona bezienswaardigheden bewonderen. Denk aan het balkon van Romeo en Julia en de arena. Ook de volgende dag breng je tijd door in Verona. Wat een heerlijke stad.

Roadtrip door Noord-Italië: Verona
Roadtrip Noord-Italië: Verona

Start van je autovakantie Italië

Vandaag is het de dag dat je je huurauto ophaalt. De dag dat je roadtrip door Italië kan beginnen. Je rijdt vandaag in zo’n 20 tot 30 minuten naar één van de bekendste bestemmingen van Italië, het gigantische Gardameer. Boek een hotel in één van de leukste dorpen aan het Gardameer en geniet van de bergen, de natuur, het Italiaanse eten en de prachtige dorpen.

Een rondje Gardameer

Vandaag heb je de tijd om lekker te genieten van de mooiste plekken aan het Gardameer. In zo’n vier uur kun je een rondje rijden om het volledige Gardameer. Met in het noorden de bergen in het zuiden de mooiste dorpen wordt dit een topdag. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om te kamperen op één van de vele campings rondom het Gardameer. Op Allcamps kun je alle campings met elkaar vergelijken.

Roadtrip door Noord-Italië Gardameer
Gardameer Dronefoto

Padova

Vandaag rij je vanuit het zuiden van het Gardameer naar Padova, een leuk stadje op de weg naar Venetië. Trek hier ongeveer een halve dag voor uit. Hierna rijd je door naar Mestre in de buurt van Venetië waar je overnacht.

Stedentrip Venetië

Vanuit Mestre kun je per bus of trein naar Venetië reizen. Zorg dat je op tijd vertrekt zodat je de hele dag de tijd hebt om de leukste Venetië bezienswaardigheden te bewonderen. Aangezien je morgen ook nog rondom Venetië vertoeft kun je het beste een kaart voor de vaporetto aanschaffen voor twee dagen. Al kun je natuurlijk ook één dag voor Venetië uittrekken. Of zelfs nog een paar dagen extra. Ook vannacht overnacht je weer in Mestre. Dit is een stuk goedkoper dan in Venetië. Speelt geld geen rol? Kijk dan hier voor de fijnste hotels in Venetië.

Roadtrip door Noord-Italië Venetië
Venetië

Burano en Murano

Vanuit Venetië kun je per boot naar de nabijgelegen eilanden Burano en Murano reizen. Burano is bekend vanwege de felgekleurde huizen.

Leestip: Venetië tips – Tips voor je eerste bezoek aan Venetië

Chioggia en de Adriatische kust

Vandaag is het tijd om Venetië achter je te laten. Maar eigenlijk niet helemaal. Je maakt namelijk een stop in ‘Klein Venetië’, oftewel het schattige stadje Chioggia. Chioggia is een perfecte stop na Venetië. Het wordt niet voor niets Klein Venetië genoemd. Je vindt hier geen enorme bezienswaardigheden, maar je hoeft het met maar weinig andere toeristen te delen en het is werkelijk prachtig. Na een paar uur doorgebracht te hebben in Chioggia rij je verder naar het zuiden, dwars door de Po-delta naar de Adriatische kust vlakbij de stad Ravenna.

Roadtrip door Noord-Italië: Chioggia
Chioggia, Klein Venetië

Stranddag

Geen uitleg nodig toch? 🙂

Ravenna

Vandaag ben je weer goed uitgerust en kun je op pad om het stadje Ravenna te ontdekken. Ravenna is niet groot, maar wel leuk voor een paar uurtjes. Voor de vrouwen: Je kunt er uitstekend shoppen! Ravenna staat verder bekend vanwege de vele mozaïeken die je overal door de stad kunt bewonderen. Aan het einde van de dag rij je door naar Rimini waar je kunt genieten van wat drankjes en heerlijk eten in deze populaire badplaats.

Roadtrip door Noord-Italië: Ravenna

Stedentrip San Marino

Vanaf Rimini is het nog ongeveer twintig tot dertig minuten reizen naar het ministaatje San Marino. Je kunt kiezen voor een bus, of je rijdt er zelf heen met de auto. Rondom het centrum van San Marino zijn genoeg parkeermogelijkheden. San Marino is een staat, maar eigenlijk is enkel het historische centrum écht leuk om te bezoeken. Een dag is meer dan genoeg voor San Marino. Vergeet niet een stempel in je paspoort te laten zetten 😉 Aan het einde van de dag rij je door naar Bologna waar je voor drie nachten een hotel hebt geboekt.

Uitzicht San Marino

Stedentrip Bologna

Bologna is een heerlijke studentenstad waar je je met gemak twee dagen kunt vermaken. De stad heeft een aantal mooie bezienswaardigheden en de sfeer is er super relaxed.

Bologna
Bologna

De terugreis naar Verona

Je roadtrip door Italië zit er bijna op. Vandaag rij je in een dikke anderhalf uur van Bologna naar Verona waar je je huurauto weer inlevert. Heb je genoeg tijd over? Kies dan voor een tussenstop in Modena, Ferrara of Mantova (foto hieronder).

Roadtrip Noord Italië: Mantova

Het einde van je roadtrip door Italië

Natuurlijk kun je deze roadtrip door Italië ook in omgekeerde volgorde rijden en aanpassingen doen waar je wilt. Heb je langer de tijd dan twee weken, dan kun je uiteraard meer bestemmingen ontdekken. Een aantal voorbeelden hiervoor heb ik in deze route opgenomen. Heb je korter de tijd? Rij dan niet helemaal door naar San Marino en skip het dagje Ravenna. Heb je vragen over Noord-Italië? Laat dan hieronder een reactie achter. Heel veel plezier tijdens je autovakantie in Italië!

Wat zijn volgens jou nog toffe bestemmingen om toe te voegen aan deze roadtrip door Noord-Italië?

Meer Italië?

Geschreven door Kirsten

33 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje