Dagtrips vanuit Venetié: Palmanova

Tips voor de leukste dagtrips vanuit Venetië

Geüpdatet op

Venetië is een wereld op zich. Een soort van groot openluchtmuseum. Een prachtige stad, maar ook een stad met veel prikkels. Met veel drukte en veel toeristen. Heb je een paar dagen de tijd voor je stedentrip Venetië en wil je ook even aan de drukte van de stad ontvluchten? Dan zijn dit de leukste bestemmingen voor dagtrips vanuit Venetië.

Om onderstaande bestemmingen te bereiken vanuit Venetië raad ik je aan om een auto te huren. Voor een auto huren in Italië adviseren wij Sunny Cars. Bij dese maatschappij ben je namelijk altijd voor de volle 100% verzekerd en spreek je altijd met Nederlandse specialisten. Autorijden in Italië is goed te doen, maar let wel op de slechtere staat van de wegen én de korte invoegstroken. Venetië is ook een goed startpunt voor een veelzijdige roadtrip door Italië. Lees hier onze ultieme reisroute door Italië.

Vestingsstad Palmanova

Reisduur: 1 uur en 20 minuten

Palmanova is voor velen een onbekende stad in Noord Italië. De stad is een prachtige vestingsstad waarvan de vesting is gebouwd aan het einde van de 16e eeuw. Hoewel het stadje maar klein is, is het leuk om te bezoeken. De kathedraal van Palmanova is prachtig en rondom het centrale plein zijn genoeg plekken om te genieten van een aperitivo. Palmanova is ook een leuke bestemming om een nacht of twee door te brengen. Hier kun je alle hotels in Palmanova vergelijken.

Dagtrips vanuit Venetié: Palmanova
Palmanova

Klein Venetië: Chioggia

Reisduur: 55 minuten

Zo’n 55 kilometer ten zuiden van Venetië vind je het stadje Chioggia. Een prachtig, kleurrijk stadje dat ook wel ‘Klein Venetië’ wordt genoemd. Vanaf Venetië kun je in een klein uurtje met de boot naar Chioggia varen. Natuurlijk is het ook mogelijk om met je eigen- of een huurauto van Venetië naar Chioggia te rijden. Je bent ook dan ongeveer een uur onderweg. Chioggia wordt niet voor niets ‘Klein Venetië’ genoemd. Ook hier vind je grachten met prachtige bruggen en kun je tijdens de zomermaanden een tocht maken in een gondel. Het verschil is dat Venetië een stuk groter is en zich hier écht alles afspeelt op het water. Chioggia is gemakkelijker te bereiken met de auto óf met de boot vanuit Venetië. Lees al onze tips voor Chioggia.

Dagtrips Venetië: Chioggia

Padovo (Padua)

Reisduur: 42 minuten

Padova, of Padua, is een middelgrote stad ten westen van Venetië. Deze stad is perfect te bezoeken als dagtrip vanuit Venetië. Met de sneltrein sta je in zo’n 25 minuten middenin het centrum van de stad. Het oude centrum van Padova is prachtig met als blikvanger de enorme Palazzo della Ragione. Een fijne plek om de drukte van Venetië te ontvluchten. Reis je tijdens het weekend naar Padovo? Bezoek dan zeker één van de vele markten.

Verona: De stad van Romeo & Julia

Reisduur: 1 uur en 20 minuten

Je bent iets langer onderweg, een kleine anderhalf uur, maar Verona is een bezoek zeker waard. Het compacte historische centrum is gemakkelijk te voet te bereiken. De treinverbinding tussen Venetië en Verona is perfect, maar ook met de auto is de stad goed bereikbaar. Verona is dé stad van Romeo en Julia en de stad beschikt over een prachtige arena waar de mooiste concerten worden gegeven. Lees hier al onze tips voor een stedentrip Verona.

Verona

Het Gardameer: Eén van de leukste dagtrips vanuit Venetië

Reisduur: Anderhalf uur

Natuurliefhebbers doen er goed aan om van Venetië naar het Gardameer te reizen. Rondom het Gardameer vind je de mooiste, kleurrijke dorpen, zoals Lazise en prachtige uitzichten over het enorme meer. Met gemak kun je je hier een dag vermaken. De omgeving is compleet anders dan de sfeer in Venetië en dat is juist wat het zo’n mooie bestemming voor een dagtrip maakt. Andere leuke dorpen om te bezoeken zijn onder andere Sirmione en Pecheira. Lees al onze tips voor een vakantie aan het Gardameer.

dagtrips vanuit Venetië: Gardameer
Gardameer Italië

Buureilanden Burano en Murano

Reisduur: 30 minuten tot één uur

Volgens velen is een bezoek aan de buureilanden Burano en Murano zeer de moeite waard. Helaas hebben wij de tijd niet gevonden – of niet genomen – om de eilanden te bezoeken, maar vanwege de prachtige plaatjes die we hebben gezien en verhalen die we hebben gehoord willen we je deze dagtrips vanuit Venetië toch aanraden. Met name Burano schijnt een prachtig eiland te zijn, met de mooiste felgekleurde huizen en gebouwen. Murano is iets dichterbij Venetië gelegen en is voornamelijk bekend vanwege de vele glasblazers. Vanaf het San Marco plein in Venetië kun je de boot pakken naar de eilanden.

Combineer je stedentrip Venetië met Istrië in Kroatië

Venetië ligt pal aan de Adriatische zee en aan de andere kant van het water liggen compleet andere, prachtige bestemmingen. En wist je dat je deze best gemakkelijk met elkaar kunt combineren? Tijdens het hoogseizoen varen er dagelijkst ferries tussen Venetië en een aantal steden in de regio Istrië in het noorden van Kroatië. Een hele toffe manier om twee landen met elkaar te combineren. De snelste ferry doet er ongeveer twee uur en 45 minuten over.

Istrië, Kroatië

Kamperen rondom Venetië

Natuurlijk kun je kiezen voor het overnachten in een fijn hotel in Venetië, maar ook als je op zoek bent naar een fijne vakantiebestemming in de zomer is deze regio ideaal. Rondom Venetië – bij Lido Venezia – vind je ontzettend veel campings vanuit waar je te gekke dagtrips kunt ondernemen. Hier kun je alle campings vergelijken.

Wat zijn volgens jou de leukste bestemmingen voor dagtrips vanuit Venetië?