Header voor categorie: Taiwan

Taiwan

Taal: Taiwanees en Mandarijn


  • Hallo: Lí-Hó

  • Bedankt: To-siá

Valuta: Taiwanese dollar (TWD)


Noodnummer: Politie (110), ambulance (119), brandweer (119)


Over Taiwan

Taiwan is vaak niet één van de eerste landen waaraan wordt gedacht om te backpacken. Het land is geen goedkope bestemming, maar wel een bijzondere bestemming. Vanuit de hoofdstad Taipei zijn er mooie dagtrips te maken naar de mooie natuur van het land. Wanneer je twee tot drie weken uittrekt voor een reis naar Taiwan zul je de mooiste plekken van het land kunnen ontdekken.


Beste reistijd Taiwan is het gehele jaar prima te bereizen. Het is echter wel belangrijk om te weten dat het tijdens de wintermaanden behoorlijk koud kan worden. Daarom zijn de lente en herfst ideale seizoenen voor een reis naar Taiwan. Houd er rekening mee dat Taiwan tijdens de zomermaanden regelmatig wordt opgeschrikt door orkanen en cyclonen.


Vliegtickets Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks naar Taipei vliegen. De vlucht duur iets langer dan 12 uur. De beste vliegtickets scoor je via Skyscanner of WTC.


Reisbudget Taiwan is geen goedkope reisbestemming. Je kunt de prijzen vergelijken met bijvoorbeeld Hong Kong. Wat betekent dat de prijzen iets lager liggen dan in Nederland. Met name accommodaties zijn prijzig in Taiwan. Deze kun je daarom het beste vooraf boeken via Booking.com. Zelf gaven wij bijna €50 per persoon per dag uit in Taiwan. Je vindt hier al onze uitgaven.