Header voor categorie: Taiwan

Taiwan

Taal: Taiwanees en Mandarijn


  • Hallo: Lí-Hó

  • Bedankt: To-siá

Valuta: Taiwanese dollar (TWD)


Noodnummer: Politie (110), ambulance (119), brandweer (119)


Over Taiwan

Taiwan is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een reis naar Azië. Toch is een vakantie in Taiwan een geweldig idee. Taiwan barst van de mooiste – onontdekte – bezienswaardigheden. Maar ook prachtige natuurgebieden en hagelwitte stranden. Lijkt het jou tof om eens een andere bestemming te ontdekken? Lees dan hieronder al onze reistips voor een vakantie Taiwan.


Beste reistijd Taiwan is het gehele jaar prima te bereizen. Het is echter wel belangrijk om te weten dat het tijdens de wintermaanden behoorlijk koud kan worden. Daarom zijn de lente en herfst ideale seizoenen voor een reis naar Taiwan. Houd er rekening mee dat Taiwan tijdens de zomermaanden regelmatig wordt opgeschrikt door orkanen en cyclonen.


Vliegtickets Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks naar Taipei vliegen. De vlucht duur iets langer dan 12 uur. De beste vliegtickets scoor je via Skyscanner of WTC.


Reisbudget Taiwan is geen goedkope reisbestemming. Je kunt de prijzen vergelijken met bijvoorbeeld Hong Kong. Wat betekent dat de prijzen iets lager liggen dan in Nederland. Met name accommodaties zijn prijzig in Taiwan. Deze kun je daarom het beste vooraf boeken via Booking.com. Zelf gaven wij bijna €50 per persoon per dag uit in Taiwan. Je vindt hier al onze uitgaven.