backpacken in taiwan

Backpacken in Taiwan: Alles wat je moet weten

Geüpdatet op

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe reisbestemming zal Taiwan niet het eerste land zijn waar je aan denkt. En daarom is juist dit artikel er. Om je er van te overtuigen dat Taiwan een prachtige bestemming is. Ook voor backpackers. Lijkt het jou wat om te gaan backpacken in Taiwan? Dan lees je hier alles over je visum, de veiligheid, het klimaat en de prijzen.

Beste reistijd Taiwan

Taiwan kent een subtropisch klimaat. Wat voor weer het wordt weet je echter nooit. Voor het noorden van Taiwan geldt dat het hier vaak kouder is dan in het tropische zuiden. Ook hoger in de bergen dalen de temperaturen behoorlijk. De beste periode voor een reis naar Taiwan zijn de maanden die vallen in onze herfst en onze lente. De temperaturen zijn tijdens deze maanden niet te hoog waardoor het goed uit te houden is en niet te koud. Tijdens de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen en tijdens de wintermaanden kan het behoorlijk fris zijn. Wij reisden in januari naar Taiwan en moesten vrijwel iedere dag een lange broek en trui aan. En nog hadden we het af en toe goed koud.

Tyfoons in Taiwan

Niet alleen met de temperaturen dien je rekening te houden bij het plannen van je reis naar Taiwan. Taiwan ligt ook nog eens in een gebied waar regelmatig tyfoons en orkanen voorkomen. Wanneer je hier geen last van wilt hebben kun je de maanden juni tot september het beste mijden.

backpacken in taiwan

Reizen naar Taiwan

Een retourticket naar Taiwan vind je vaak voor rond de 700 á 800 euro en voor de echte budget-reizigers die wat langer zoeken kan het goedkoper. Een andere optie is vliegen naar Kuala Lumpur en vanaf daar doorvliegen naar Taipei. Een ticket van Kuala Lumpur naar Taipei kostte ons op dat moment nog geen 100 euro per persoon inclusief onze backpacks.

Backpacken in Taiwan: Heb ik een visum voor Taiwan nodig?

Wanneer je wilt gaan backpacken in Taiwan is het fijn om te weten dat je hiervoor geen visum hoeft aan te vragen. Mits je langer dan 30 dagen wilt blijven. Bij een bezoek van maximaal 30 dagen krijgen Nederlanders en Belgen gratis een stempel in het paspoort. Wel dient je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Vaccinaties voor Taiwan

Wanneer je korter dan 3 maanden gaat backpacken in Taiwan worden er geen vaccinaties aanbevolen. Blijf je langer? Dan worden vaccinaties tegen hepatitis B en in sommige gevallen tuberculose aangeraden. Het is sowieso raadzaam om voor je reis naar Taiwan contact op te nemen met je huisarts of de GGD.

backpacken in taiwan

Reisadvies Taiwan

Taiwan wordt gezien als een veilige reisbestemming. Uiteraard moet je ook hier in de grote steden op je spullen letten en lopen er zakkenrollers rond. Wanneer jij echter je gezonde verstand gebruikt en goed op je spullen let, hoeft er niets te gebeuren. Het enige waar je rekening mee dient te houden zijn de tyfonen die voorkomen in Taiwan. Houd tijdens deze maanden het weerbericht goed in de gaten en kijk en luister naar de lokale bevolking.

Spreekt men Engels in Taiwan?

Houd er rekening mee dat lang niet iedereen in Taiwan Engels spreekt. Dit geldt voornamelijk voor de oudere bevolking, maar ook jongeren. Wij hebben regelmatig met handen en voeten uit moeten leggen wat we wilden eten. Gelukkig hebben ook in Taiwan alle jongeren een smartphone en beschikken ze vaak over een vertaal-app waarmee je toch kunt communiceren. Geen zin om je telefoon overal mee naartoe te nemen? Schaf dan een Point it aan. Dit is een aanwijsboekje die je echt uit de brand helpt als je er niet uitkomt.

Night Market Taipei

Welke bestemmingen in Taiwan zijn de moeite waard?

Wanneer je gaat backpacken in Taiwan zal je reis beginnen in de hoofdstad Taipei. Taipei is een chaotische wereldstad vol met wolkenkrabbers, eetstalletjes en een mix tussen oud en nieuw. Ook staat hier de beroemde Taipei 101. Eens het hoogste gebouw ter wereld. De omgeving van Taipei is prachtig en vrijwel alles is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Andere gave bestemmingen in Taipei zijn onder andere Sun-Moon lake, Kenting, Taroko Gorge National Park en Dulan.

Ximending Taipei

Kosten backpacken in Taiwan: Hoe duur is Taiwan?

Taiwan is geen goedkope reisbestemmingen en is zeker niet te vergelijken met landen als Thailand en Vietnam. Wanneer je wilt gaan backpacken in Taiwan dien je er zeker rekening mee te houden dat je al snel 40 euro per persoon per dag uit zult geven aan accommodaties, eten en drinken, excursies en vervoer. Wij leefden vrij budget en gaven per persoon bijna 50 euro uit per dag. Hoewel Taiwan dus zeker niet de eerste bestemming is waaraan je zult denken om te gaan backpacken – en zeker niet de goedkoopste – kun je het uiteraard zo duur of goedkoop maken als dat je zelf wilt. Wil je bijvoorbeeld besparen op je accommodaties? Meld je dan hier aan bij Airbnb en ontvang €30 korting op je eerste boeking. Ook besparen op eten is mogelijk. Reis je low-budget? Eet dan vooral bij de vele eetstalletjes op straat.

Kan ik uit de kraan drinken in Taiwan?

Kraanwater in Taiwan is niet drinkbaar. Er wordt aangeraden om flessenwater te drinken. Dit kan echter flink in de kosten oplopen en is natuurlijk hartstikke schadelijk voor het milieu. Ik raad je daarom aan om een Lifestraw GO waterfles met filter aan te schaffen. Hiermee kun je toch het water uit de kraan drinken dankzij de super goede waterfilter in de fles.

Wat moet ik meenemen tijdens het backpacken in Taiwan?

Bij het plannen van je reis door Taiwan is het belangrijk om na te denken over welke spullen je mee moet nemen. Ik raad je ten eerste aan om vooral niet teveel bagage mee te nemen. Veel spullen kun je in Taiwan aanschaffen. Hieronder vind je een aantal items die wél handig zijn om mee te nemen naar Taiwan.

Heb jij nog aanvullende vragen over backpacken in Taiwan?

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: