Dagtrips Venetië: Verona

Tips voor de mooiste bezienswaardigheden in Verona, Italië

Geüpdatet op

Er zijn maar weinig steden in de wereld die zo’n romantische reputatie hebben als Verona in het noorden van Italië. Verona is de stad van Romeo en Julia. Van het verhaal van Shakespeare. Perfect voor verliefde stelletjes. Met de mooiste gebouwen. In alle kleuren van de regenboog. Met de mooiste pleinen. Waar het Italiaanse leven zich voor je neus afspeelt. Een stad waar je zou willen dat je terug in de tijd kon gaan. Om te kijken hoe het er destijds uitzag. Hoe het leven zich destijds afspeelde. Want de stad barst van de historie. Wil jij de stad bezoeken als stedentrip? Deze Verona bezienswaardigheden laten je zien hoe romantisch en fantastisch deze Italiaanse stad is.

Verona in Italië draait voornamelijk om het verhaal van Romeo en Julia. Het verhaal van twee geliefden dat iedereen kent. Maar de stad heeft meer te bieden dan dat. Ben jij een groot Romeo en Julia – of Shakespeare – fan? We beginnen met de interessantste Romeo en Julia bezienswaardigheden in Verona.

Verona Bezienswaardigheden.

Casa di Giuletta

Wanneer je vanaf Parcheggio Centro naar het centrum loopt kun je niet om één van de belangrijkste Verona bezienswaardigheden heen. Casi di Giuletta is het huis van Julia Capulet. Beter bekend als Julia van Romeo. Het huis bevindt zich in Via Cappello en wordt dagelijks door honderden – zo niet duizenden – toeristen bezocht. Het balkon aan het huis zou volgens het verhaal dé plek zijn waar de verliefde Romeo en Julia elkaar voor het eerst de liefde verklaarden. En dat is meteen de reden voor veel verliefde stelletjes om hun liefde voor elkaar vast te leggen. Rondom de muren van Casa di Giuletta laten verliefde stellen boodschappen achter. Het is mogelijk om het huis van Julia in te gaan en om foto’s te maken op het beroemde balkon. De entree voor Casa di Giuletta bedraagt €6 per persoon.

Balkon van Juliët. Verona Bezienswaardigheden.

Casa di Romeo

Als er een huis is van Julia dat te bezoeken is, dan mag het huis van Romeo natuurlijk niet achterblijven. Helaas is deze plek een stuk minder indrukwekkend dan Casa di Giuletta. De reden hiervoor is dat er meer aannemelijke aanwijzingen zijn voor Julia haar bestaan in Verona dan voor dat van Romeo. Een echt huis is er niet meer te zien en je kunt ook nergens naar binnen, maar ook hier zijn de muren vol geschreven met liefdesboodschappen door verliefde stelletjes.

De muur van het huis van Romeo.

Gelukkig draait niet de hele stad om het liefdesverhaal van Romeo en Julia. De stad heeft ontzettend veel te bieden. Veel van de Verona bezienswaardigheden zijn te verkennen in één dag. Wil je de stad echter beter leren kennen, dan raad ik je een overnachting zeker aan. Op zoek naar een fijn hotel in Verona? Een aantal fijne accommodaties hebben we hieronder voor je op een rij gezet:

Piazza delle Erbe

Het bekendste en gezelligste plein van de stad is het centraal gelegen Piazza delle Erbe. Het plein wordt ook wel ‘het hart van Verona’ genoemd. Rondom dit enorme plein zijn veel van de belangrijkste Verona bezienswaardigheden te bewonderen. Ook vandaag de dag is het plein nog steeds belangrijk voor voor de handel. Iedere dag stallen marktkraamlieden hun kraampjes uit op het plein. Rondom het plein vind je allerlei restaurants en barretjes en de mooiste gebouwen. Kijk vooral niet alleen naar beneden, maar richt je ogen ook op de prachtige gebouwen die rondom het plein zijn gebouwd, zoals het Palazzo Maffei. Op het Piazza delle Erbe is nog een belangrijk bouwwerk te vinden, namelijk Fontana dei Madonna Verona. Dit is een fontein met het beeld van Madonna.

Piazza Delle Erbe

Piazza dei Signori

Naast het Piazza delle Erbe is nog een belangrijk plein te vinden, namelijk Piazza dei Signori. Door locals wordt het plein ook wel het Piazza Danta genoemd vanwege het enorme standbeeld van dichter Dante Alighieri midden op het plein. Rondom het plein zijn een aantal prachtige gebouwen te bewonderen, zoals het Palazzo del Capitanio en de voormalige residentie van de machtige familie Scaligeri.

Liegen of de waarheid spreken onder de Arco della Costa

Piazza dei Signori

Wanneer je van het Piazza delle Erbe naar het Piazza dei Signori loopt, loop je onder de Arco della Costa door. Aan deze enorme boog bungelt een walvis-rib. Het verhaal hierachter is dat deze naar beneden zal vallen zodra er iemand onderdoor loopt die nog nooit in zijn/haar leven een leugen heeft verteld.

Doen in Verona: Pizza eten bij Saporé Pizza Stand UP

Ben je hongerig geworden na het bewonderen van de eerste Verona bezienswaardigheden en ben je net onder de Arco della Costa doorgelopen? Dan heb je vast wel zin in een pizza. Bij Saporé Pizza Stand UP bestel je de lekkerste slices take away pizza met allerlei soorten beleg. De prijzen worden bepaald aan de hand van het gewicht van het stuk pizza dat jij wilt. Zó lekker!

Pizza bij 'Pizza Stand Up'

Over Verona uitkijken vanaf de Torre dei Lamberti

Wil je Verona niet alleen vanaf de grond bewonderen, maar wil je de hoogte in? Dan is het beklimmen van de Torre dei Lamberti perfect voor jou. De toren is te bereiken door 300 treden te beklimmen of door de lift te nemen. Vanaf het eindpunt heb je een prachtig uitzicht over de stad Verona. De entreeprijs voor de Torre dei Lamberti bedraagt €8. Bij de prijs inbegrepen is een bezoek aan The Modern Art Gallery. Op maandag bedraagt de entreeprijs slechts €5 per persoon.Hier vind je meer informatie over de entreeprijs voor Torre dei Lamberti en de openingstijden.

Terre dei Lamberti

Verona bezienswaardigheden: Arche Scaligere

Vlakbij het Piazza dei Signori is een ander indrukwekkend bouwwerk te vinden, namelijk de Arche Scaligeri. Hier vind je vijf gotische grafmonumenten van de familie Della Scala. De familie Della Scala heerste tussen 1262 en 1382 over een groot gedeelte van Noord-Italië. Bij de grafmonumenten is ook een kleine kerk te bezoeken.

Arche Scaligeri

Arena di Verona: De arena van Verona

Het Romeinse amfitheater in Verona is één van de blikvangers van de stad. De arena dateert uit de eerste eeuw en wordt tegenwoordig nog volop gebruikt voor concerten en theateruitvoeringen. Maar liefst 20.000 bezoekers kunnen plaatsnemen in deze gigantische arena. Iedere avond wordt een populaire opera opgevoerd waar je als toerist bij aanwezig wilt zijn.

Arena van Verona. Verona Bezienswaardigheden.

Piazza Brà

Het houdt niet op met de prachtige pleinen in Verona. Het Piazza Brà is één van de grootste pleinen van Europa en dit is hét plein waar je de Arena di Verona kunt bewonderen. Het plein is druk, maar gezellig. Rondom het plein kun je uitstekend eten en/of borrelen. Het Piazza Brà bevindt zich naast de belangrijkste winkelstraat van Verona.

Duomo di Verona

De Duomo di Verono, oftewel de kathedraal van Verona is één van de blikvangers van de stad. Net als iedere welbekende Italiaanse stad heeft ook Verona een prachtige Dom, Duomo. Wie houdt van Romaanse en Gotische elementen moet hier zeker een kijkje nemen.

De katholieke kerk Chiesa San Fermo Maggiore

Wanneer je vanaf de parkeergarage naar het Piazza delle Erbe loopt, loop je vanzelf langs één van de mooiste katholieke kerken van de stad. De Chiesa San Fermo Maggiore dateert uit de achtste eeuw en is gratis te bezoeken.

De katholieke kerk Chiesa San Fermo Maggiore. Verona Bezienswaardigheden.

Ontdek Verona op de fiets

We zijn niet voor niets Nederlanders, dus als we ergens kunnen fietsen dan doen we dat. Ook in Verona kun je de stad ontdekken op de fiets. Boek een fietstour door Verona en fiets in twee uur samen met een gids langs de mooiste bezienswaardigheden in de stad. Zo ontdek je niet alleen de mooiste plekjes, maar leer je ook over de geschiedenis van de stad.

Bezienswaardigheden in Verona op de kaart

Op het kaartje hieronder vind je alle bezienswaardigheden die in dit artikel worden genoemd terug.

Hoe kom je in Verona?

Verona is gelegen in het noorden van Italië, zo’n twintig kilometer ten zuiden van de populairste vakantiebestemming het Gardameer. De stad is dus prima te bezoeken wanneer je een vakantie boekt naar ‘Lago di Garda’. Ook beschikt de stad over een vliegveld. Een vliegticket naar Verona boek je al voor een paar tientjes per persoon. Vanuit Verona is het gemakkelijk doorreizen naar steden als Milaan, Bologna of Venetië.

Vind je het toch fijn om wat achtergrond informatie te krijgen over Verona van een lokale gids? Boek dan een Walking Tour.

Waar kun je goedkoop parkeren in Verona?

Reis je met de auto naar Verona, bijvoorbeeld tijdens je roadtrip door Italië, dan zijn er een aantal parkeermogelijkheden. Zelf parkeerden wij onze auto in parkeergarage Parcheggio Centro. Deze is gelegen net buiten de gracht, waardoor je niet ver hoeft te lopen naar het centrum. De kosten bedragen één euro per uur.

Hoeveel dagen voor Verona?

Verona is een vrij compacte stad en de meeste bezienswaardigheden zijn goed te voet te ontdekken. Wil je alle bezienswaardigheden in de stad bewonderen dan raad ik je twee volle dagen aan.

Meer Italië:

Eén bericht over “Tips voor de mooiste bezienswaardigheden in Verona, Italië”

  1. Avatar van FF
    FF
    23 oktober 2019

    Bedankt voor je leuke stukje over Verona. Ik wil hier heen!! XXX