Header voor categorie: Tanzania

Tanzania

Taal: Swahili en Engels


  • Hallo: Hujambo

  • Bedankt: Asante

Valuta: Tanzaniaanse shilling (TZS)


Noodnummer: Noodgevallen en politie: 112


Over Tanzania

Een reis naar Tanzania is uitstekend te combineren met een strandvakantie op het heerlijke Zanzibar. Maar je kunt er ook de hoogste berg van Afrika bewonderen en de big five spotten. Een reis naar Tanzania zal een reis zijn met vele hoogtepunten, want de bezienswaardigheden in Tanzania zijn geweldig. Wil jij jouw rondreis of vakantie Tanzania plannen? Hieronder vind je al onze artikelen boordevol handige reistips.


Beste reistijd Ben je op zoek naar de beste reistijd met het beste weer dan zijn de maanden juni tot en met september de beste maanden om je reis naar Tanzania te plannen. De bijzondere wildmigratie van de Serengeti in Tanzania naar de Masai Mara in Kenia vindt echter plaats tussen december en maart en is een bijzondere ervaring om mee te maken. Meer informatie over backpacken in Tanzania vind je hier.


Vliegtickets De beste stad om naartoe te vliegen in Tanzania is de grootste stad van het land Dar-es-Salaam. Dit kan rechtstreeks vanaf Amsterdam. Een retourticket kost ongeveer €500 en boek je het beste via WTC, Skyscanner of Vliegwinkel.nl.


Reisbudget Vanwege de vele nationale parken die te bezoeken zijn is Tanzania geen goedkope reisbestemming. Ook het eiland Zanzibar is over het algemeen niet goedkoop. Je moet al gauw rekening houden met een minimaal reisbudget van €60 per persoon per dag.