Straatbeeld op Zanzibar

Rondreis Zanzibar: De leukste route voor 10-14 dagen

Geüpdatet op

Veel mensen kiezen er voor om vanaf het vaste land van Tanzania nog even een paar dagen te relaxen op Zanzibar. Dan is het kiezen van de perfecte locatie lastig, want er zijn zo veel mooie plekken te vinden op het eiland. Wanneer je het hele eiland wil zien heb je zo’n 10 tot 14 dagen nodig. In dit artikel lees je alles over de leukste reisroute door Zanzibar die wij aflegden in een kleine twee weken. In deze route zijn de leukste plekken op Zanzibar meegenomen.

Route Zanzibar: Start met cultuur snuiven Stone Town

Vanaf Arusha Airport kun je rechtstreeks vliegen naar Stone Town op Zanzibar. De perfecte plek om je reis door Zanzibar te beginnen. Overal op Zanzibar worden halve dag tours aangeboden naar Stone Town. Ik raad je echter aan om niet mee te gaan met één van de tours, maar om meer tijd te besteden in Stone Town. Dit stadje is zo onwijs leuk! Stone Town voelt een beetje als een oud Frans dorpje, met Arabische invloeden. Er is een echt Afrikaanse markt. Daarnaast staat Stown town bekend om alle prachtige deuren en de vele schilderijen. Een perfecte stad om heerlijk rond te slenteren en al je souvenirs in te slaan.

Stone Town
Stone Town

De mooie stranden van Nungwi

Na je heerlijke verblijf in Stone Town is het tijd om door te reizen naar het noorden van Zanzibar. Hier vind je de mooiste stranden. Nungwi is een klein dorpje dat helemaal is gericht op toerisme. Dit is de plek om te zwemmen en te relaxen op het strand. Om vervolgens je dag af te sluiten met een cocktail. Er zijn heel veel gezellige strandtenten, waar je elke avond wel wat live muziek kunt vinden. Er zijn veel resorts pal aan het strand. Zelf verbleef ik bij Mawimbi Bungalows. Vijf minuten lopen vanaf het strand en met een heerlijk zwembad.

Mnemba Island ligt vlakbij Nungwi. Mnemba staat beter bekend als het eiland van Bill Gates. Je kunt er niet aan land gaan, maar je kunt wel een dagtrip boeken om rond het eiland te varen. Dit is dan in combinatie met snorkelen. Het water is onwijs blauw en echt de moeite waard.

Nungwi, Zanzibar

Luxe vakantie vieren in Kiwenga

Vergeleken met Nungwi is Kiwenga iets luxer. Veel Italianen hebben zich hier gesetteld en het ene resort na het andere gebouwd. Dit is de plek voor Full Moon party’s en het strand leent zich perfect voor zwemmen in de helderblauwe zee.

Route door Zanzibar: Kiwenga

Het strand voor actievelingen: Paje

Meer richting het zuid- oosten van Zanzibar vind je Paje. Overal wordt aangegeven dat het hier erg druk is. Het is namelijk dé plek om te (leren) kitesurfen. De reden hiervoor is dat het water overdag heel laag staat. Wil je zwemmen? Dan is dit niet de plek voor jou. Het is in het hoogseizoen namelijk zo druk met kitesurfers dat zwemmen niet veilig is. Zelf ging ik in het laag seizoen. Het kite surf seizoen was toen al over, en daarom was het strand heerlijk rustig.

Route door Zanzibar: Paje

Ontdek het rustgevende Jambiani

Net een paar kilometer buiten Paje vind je Jambiani. Ondanks dat het maar een paar kilometer scheelt, is het in Jambiani een stuk rustiger. Nog steeds is het water laag, dus zwemmen kan alleen in de namiddag. Met veel overtuiging kan ik zeggen dat Jambiani de beste en leukste plek op Zanzibar is. Het is lekker layed back. Meer met de lokale bevolking. Zo speelden we regelmatig een potje voetbal of volleybal met wat kinderen. Wil je de perfecte accommodatie? Savera Beach Houses is te gek! Splinter nieuw en letterlijk op het strand.

Zwemmen met dolfijnen op Zanzibar: Kizimkazi

Wil je zwemmen met wilde dolfijnen? Of een te gekke duik maken? Dan zit je in Kizimkazi helemaal op de juiste plek. Het is gelegen in het zuid-westen van Zanzibar. De dolfijnen zien is in 80% van de gevallen mogelijk. Echt relaxte zwem stranden zijn hier niet. Er zijn namelijk allemaal rotsen. Je komt hier dus echt om in en op het water te zijn. Boek hier een privé tour waarbij je gaat snorkelen met dolfijnen.

De afsluiting van de rondreis door Zanzibar

Vanuit Kizimkazi reis je weer naar waar je Zanzibar reis is gestart, Stone Town. Vanaf hier kun je terugvliegen naar Tanzania en zit je heerlijke vakantie er helaas op. De makkelijkste manier om het eiland rond te reizen is met een taxi. De wegen zijn goed te doen. Meestal zit je niet langer dan een paar uur in de auto. Wanneer je de taxi met mede reizigers deelt valt de prijs ook mee. Het eiland is, net als de mensen, heel relaxt. Je zult dus goed uitgerust thuis komen. Wil je liever al je tijd op Zanzibar besteden op één bestemming? Boek dan hier een onvergetelijke vakantie naar Zanzibar.

Auto huren op Zanzibar

Het is ook mogelijk om een auto te huren op Zanzibar Voor een auto huren op Zanzibar – en in Tanzania- raden wij Sunny Cars aan. Via hen ben je namelijk altijd volledig verzekerd en je komt nooit voor verrassingen te staan. Sunny Cars is extreem betrouwbaar en staat 24/7 voor je klaar. Boek hier een auto via Sunny Cars.

Route door Zanzibar op de kaart

Op het kaartje vind je de volledige reisroute voor een roadtrip door Zanzibar terug.

Heb jij nog mooie toevoegingen voor deze route door Zanzibar?