Reizen naar Engeland

Engeland als land maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk en heeft Londen als hoofdstad. Omdat de verschillende delen van het Verenigd Koninkrijk zo van elkaar verschillen hebben wij ervoor gekozen om verschillende delen los van elkaar te behandelen.

Veel mensen kennen Engeland enkel als reisbestemming voor een stedentrip Londen. Wat niet voor niets één van de populairste steden van Europa, of zelfs ter wereld, is. En hoewel Londen onwijs veel te bieden heeft, zijn er nog veel meer mooie plekken te ontdekken in Engeland. Wat dacht je van steden als Newcastle of Bristol? Maar het hoeft niet alleen bij een stedentrip te blijven. Want Engeland leent zich ook uitstekend voor het maken van een avontuurlijke roadtrip. Langs bruisende steden, authentieke dorpen, de indrukwekkende kustlijn en prachtige stranden. Maar ook voor natuurliefhebbers is Engeland een prachtige reisbestemming. Het landschap is zo divers dat er voor iedereen wat wilt is. Denk een natuurgebieden als Peak District, Cornwall en Lake District. Op al deze plekken voelt het soms alsof je aan het einde van de wereld bent beland.

En het allergrootste voordeel van van een reis naar dit prachtige stukje Europa? Je kunt het land niet alleen met het vliegtuig, maar ook per boot of trein bereiken. Vanuit Amsterdam sta je bijvoorbeeld met de trein in zo’n vier uur middenin het centrum van Londen. De perfecte start van een mooie reis.

Snel boeken dus die reis of vakantie, zodat je alle indrukwekkende bezienswaardigheden in Engeland met eigen ogen kunt bewonderen!