Borough Market London

Borough Market in Londen bezoeken: Het lekkerste street food van Londen

Geüpdatet op

Iedereen die ons een beetje volgt weet dat we gek zijn op twee dingen; reizen en lekker eten en het liefst de combinatie van die twee. Wanneer we op reis zijn – lang of kort – gaan we daarom altijd op zoek naar de fijnste plekken om lekker te eten. De beste plekken om nieuwe gerechten uit te proberen. En laat Londen daar nou eens de perfecte stad voor zijn! Tijdens onze citytrip Londen bezochten wij verschillende streetfood markets waar we heerlijk aten waaronder de Borough Market vlakbij de Theems. Een waar paradijs voor iedere foodie. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Borough Market in Londen.

Inhoudsopgave:Borough Market in Londen bezoeken: Het lekkerste street food van Londen
 1. Praktische informatie en tips
 2. Borough Market

Praktische informatie en tips

De Borough Market is de oudste én bekendste streetfood market in Londen en is samen met de Camden Market zeker onze favoriet in Londen. Al in de dertiende eeuw begonnen handelaren met het verkopen van hun waar aan de Borough High Street. De sfeer is uitstekend en niet alleen toeristen komen hier een kijkje nemen, maar ook de Londenaren genieten hier van een heerlijke lunch tijdens de middag af sluiten hun dag af op de Borough Market. De markt is gevestigd in de Borough Southwark aan de rechteroever van de Theems.

 • Openingstijden Borough Market: De Borough Market is van maandag tot en met zaterdag geopend. Op maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 17:00 uur. Iedere vrijdag is de markt geopend van 10:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 08:00 tot 17:00 uur.
 • Hoe je er komt: De Borough market Londen vind je vlakbij de Tower Bridge. Wanneer je met het openbaar vervoer komt kun je het beste uitstappen bij de halte London Bridge. Klik hier voor de exacte locatie.
 • Adres: 8 Southwark Street, London SE1 1 TL
 • Website: boroughmarket.org.uk

Op het kaartje hieronder kun je precies zien waar in Londen de Borough Market is gevestigd:

Borough market
Street Food London

Tijdens je stedentrip Londen zo goedkoop mogelijk alle bezienswaardigheden in Londen ontdekken? Schaf een London Explorer Pass aan. Met deze pas krijg je korting op heel veel musea, toeristische attracties en bezienswaardigheden.

Borough Market

Na een lange wandeling door het geweldige Shoreditch, het bewonderen van de mooiste bezienswaardigheden in Londen en het genieten van het mooie uitzicht over de Theems begonnen onze magen aardig te klagen. Het wordt tijd om wat te eten. We lopen – zoals iedere toerist – de Tower Bridge over wetende dat hier ergens een gezellige streetfood market moet zijn, de Borough Market. Niet helemaal zeker wetend of ‘ie op dinsdag open zal zijn duiken we een zijstraatje in en al snel komen de lekkerste geuren ons tegemoet. Hij is open! De Borough Market is een uitdaging voor al je zintuigen. Als je geen trek hebt wanneer je hier aankomt dan krijg je het spontaan.

Verse broodje, heerlijke drankjes, pad thai, grote pannen paëlla, vruchtensapjes, het verste fruit… Om al deze geuren en kleuren kun je niet heen. De markt vind je in de Borough High Street en is hier al te vinden sinds de dertiende eeuw. Het is een echte streetfood market met tientallen kraampjes deels onder het spoor waardoor je echt het idee krijgt middenin de bewoonde wereld te zijn. Het echt “street” gevoel.

Wij genieten van een heerlijk bakje paëlla met zeevruchten, een verse pad thai en twee lekkere drankjes – sangria. Al zittend tegen een muurtje genieten we van onze lunch en nemen we de markt in ons op. Het eten is niet alleen ontzettend lekker, maar het is ook nog eens hartstikke gezellig. Een ultieme aanrader voor een gevarieerde lunch!

Leuk weetje: De hallen waar de markt is gevestigd dateren uit het jaar 1851.

Street Food
Borough Market

Waar at jij het lekkerste streetfood in Londen?

Meer Verenigd Koninkrijk:

8 berichten over “Borough Market in Londen bezoeken: Het lekkerste street food van Londen”

 1. Avatar van Lizette
  Lizette
  12 augustus 2015

  Wat een walhalla! Ik krijg al trek van de foto's! Die bloemetjesvormige kaas ken ik, dat is toevallig een van mijn favorieten die ik vaak op de markt haal.

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   16 augustus 2015

   Haha, heerlijk hea!? Die bloemetjesvormige kaas kende ik juist niet.. Grappig dat jij het ook in Nederland wel eens haalt!

 2. Avatar van Renate
  Renate
  12 augustus 2015

  Mooie foto's! Ik ben zelf vorig jaar naar Londen geweest, jammer dat ik dit niet eerder wist!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   16 augustus 2015

   Jammer inderdaad! Maar zo heb je in ieder geval een goede reden om Londen nog eens te bezoeken ;)

 3. Avatar van Roos // The London Cookbook
  Roos // The London Cookbook
  12 augustus 2015

  Jaaa Borough Market is mijn allerlievelingste plek in Londen! Ik ga er vaak heen als we bezoek hebben. Ik stap dan uit bij metrohalte Monument om vanaf daar over de London Bridge erheen te lopen. Vanaf deze brug heb je super gaaf uitzicht op de Tower Bridge! Ook wel fijn is aan de markt is dat het betaalbaar is, dat is op andere plekken in Londen wel anders ;)

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   16 augustus 2015

   Helemaal mee eens Roos :) Leuk dat je een reactie achter laat! En super gaaf dat jij regelmatig hier naartoe gaat/kunt. Jaloers! ;)

 4. Avatar van Marijke
  Marijke
  12 augustus 2015

  Oooh, die focaccia ziet er overheerlijk uit! Heb er al geregeld wat over gelezen en zou hier zo graag eens naartoe willen. Alleen al bij het zien van de foto's loopt het water me in de mond :-)

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   16 augustus 2015

   Hehe, bereid je dan maar alvast voor op hoeveel water er in je mond gaat lopen als je hier aankomt ;)