Borough Market in Londen: Het lekkerste street food

Iedereen die ons een beetje volgt weet dat we gek zijn op twee dingen; reizen en lekker eten en het liefst de combinatie van die twee. Wanneer we op reis zijn – lang of kort – gaan we daarom altijd op zoek naar de fijnste plekken om lekker te eten. De beste plekken om nieuwe gerechten uit te proberen. En laat Londen daar nou eens de perfecte stad voor zijn! Tijdens onze citytrip Londen bezochten wij verschillende streetfood markets waar we heerlijk aten waaronder de Borough Market vlakbij de Theems. Een waar paradijs voor iedere foodie. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Borough Market in Londen.

Praktische informatie en tips

De Borough Market is de oudste én bekendste streetfood market in Londen en is samen met de Camden Market zeker onze favoriet in Londen. Al in de dertiende eeuw begonnen handelaren met het verkopen van hun waar aan de Borough High Street. De sfeer is uitstekend en niet alleen toeristen komen hier een kijkje nemen, maar ook de Londenaren genieten hier van een heerlijke lunch tijdens de middag af sluiten hun dag af op de Borough Market. De markt is gevestigd in de Borough Southwark aan de rechteroever van de Theems.

  • Openingstijden Borough Market: De Borough Market is van maandag tot en met zaterdag geopend. Op maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 17:00 uur.  Iedere vrijdag is de markt geopend van 10:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • Hoe je er komt: De Borough market Londen vind je vlakbij de Tower Bridge. Wanneer je met het openbaar vervoer komt kun je het beste uitstappen bij de halte London Bridge. 
  • Adres: 8 Southwark Street, London SE1 1 TL
  • Website: boroughmarket.org.uk

Op het kaartje hieronder kun je precies zien waar in Londen de Borough Market is gevestigd:

Borough market
Street Food London

Tijdens je stedentrip Londen zo goedkoop mogelijk alle bezienswaardigheden in Londen ontdekken? Schaf een London Explorer Pass aan. Met deze pas krijg je korting op heel veel musea, toeristische attracties en bezienswaardigheden.

Borough Market

Na een lange wandeling door het geweldige Shoreditch, het bewonderen van de mooiste bezienswaardigheden in Londen en het genieten van het mooie uitzicht over de Theems begonnen onze magen aardig te klagen. Het wordt tijd om wat te eten. We lopen – zoals iedere toerist – de Tower Bridge over wetende dat hier ergens een gezellige streetfood market moet zijn, de Borough Market. Niet helemaal zeker wetend of ‘ie op dinsdag open zal zijn duiken we een zijstraatje in en al snel komen de lekkerste geuren ons tegemoet. Hij is open! De Borough Market is een uitdaging voor al je zintuigen. Als je geen trek hebt wanneer je hier aankomt dan krijg je het spontaan.

Verse broodje, heerlijke drankjes, pad thai, grote pannen paëlla, vruchtensapjes, het verste fruit… Om al deze geuren en kleuren kun je niet heen. De markt vind je in de Borough High Street en is hier al te vinden sinds de dertiende eeuw. Het is een echte streetfood market met tientallen kraampjes deels onder het spoor waardoor je echt het idee krijgt middenin de bewoonde wereld te zijn. Het echt “street” gevoel.

Wij genieten van een heerlijk bakje paëlla met zeevruchten, een verse pad thai en twee lekkere drankjes – sangria. Al zittend tegen een muurtje genieten we van onze lunch en nemen we de markt in ons op. Het eten is niet alleen ontzettend lekker, maar het is ook nog eens hartstikke gezellig. Een ultieme aanrader voor een gevarieerde lunch!

Leuk weetje: De hallen waar de markt is gevestigd dateren uit het jaar 1851.

Street Food
Borough Market

Waar at jij het lekkerste streetfood in Londen?

Meer Verenigd Koninkrijk:

Geschreven door Kirsten

33 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Chille hotels in Londen