borough market londen

Borough Market in Londen: Het lekkerste street food

Iedereen die ons een beetje volgt weet dat we gek zijn op twee dingen; reizen en lekker eten en het liefst de combinatie van die twee. Wanneer we op reis zijn – lang of kort – gaan we daarom altijd op zoek naar de fijnste plekken om lekker te eten. De beste plekken om nieuwe gerechten uit te proberen. En laat Londen daar nou eens de perfecte stad voor zijn! Tijdens onze citytrip naar deze gigantische stad bezochten wij verschillende streetfood markets waar we heerlijk aten waaronder de Borough Market vlakbij de Theems. Een waar paradijs voor iedere foodie!

Borough Market

Na een lange wandeling door het geweldige Shoreditch en het bewonderen van de London Bridge, The tower of London en het genieten van het mooie uitzicht over de Theems begonnen onze magen aardig te klagen. Het wordt tijd om wat te eten. We lopen – zoals iedere toerist – de Tower Bridge over wetende dat hier ergens een gezellige streetfood market moet zijn, de Borough Market. Niet helemaal zeker wetend of ‘ie op dinsdag open zal zijn duiken we een zijstraatje in en al snel komen de lekkerste geuren ons tegemoet. Hij is open! De Borough Market is een uitdaging voor al je zintuigen. Als je geen trek hebt wanneer je hier aankomt dan krijg je het spontaan.

Verse broodje, heerlijke drankjes, pad thai, grote pannen paëlla, vruchtensapjes, het verste fruit… Om al deze geuren en kleuren kun je niet heen. De markt vind je in de Borough High Street en is hier al te vinden sinds de dertiende eeuw. Het is een echte streetfood market met tientallen kraampjes deels onder het spoor waardoor je echt het idee krijgt middenin de bewoonde wereld te zijn. Het echt “street” gevoel.

Wij genieten van een heerlijk bakje paëlla met zeevruchten, een verse pad thai en twee lekkere drankjes – sangria. Al zittend tegen een muurtje genieten we van onze lunch en nemen we de markt in ons op. Het eten is niet alleen ontzettend lekker, maar het is ook nog eens hartstikke gezellig. Een ultieme aanrader voor een gevarieerde lunch!

borough market londen borough market londenborough market londenborough market londenborough market londen borough market londenMeer informatie

De Borough Market is de oudste én bekendste streetfood market in Londen. Al in de dertiende eeuw begonnen handelaren met het verkopen van hun waar aan de Borough High Street. De sfeer is uitstekend en niet alleen toeristen komen hier een kijkje nemen, maar ook de Londenaren genieten hier van een heerlijke lunch tijdens de middag af sluiten hun dag af op de Borough Market.

Openingstijden: De Borough Market is van maandag tot en met zaterdag geopend. Op maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 17:00 uur.  Iedere vrijdag is de Borough Market geopend van 10:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 08:00 tot 17:00 uur.

Hoe je er komt: De Borough market Londen vind je vlakbij de Tower Bridge. Wanneer je met het openbaar vervoer komt kun je het beste uitstappen bij de halte London Bridge. 

Adres: 8 Southwark Street, London SE1 1 TL

Website: boroughmarket.org.uk

Waar at jij het lekkerste streetfood in Londen?

Volg jij ons ook al op Facebook, Twitter en/of Instagram voor de laatste nieuwtjes?

Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

8 reacties op “Borough Market in Londen: Het lekkerste street food”

 1. Lizette schreef:

  Wat een walhalla! Ik krijg al trek van de foto’s! Die bloemetjesvormige kaas ken ik, dat is toevallig een van mijn favorieten die ik vaak op de markt haal.

 2. Renate schreef:

  Mooie foto’s! Ik ben zelf vorig jaar naar Londen geweest, jammer dat ik dit niet eerder wist!

 3. Roos // The London Cookbook schreef:

  Jaaa Borough Market is mijn allerlievelingste plek in Londen! Ik ga er vaak heen als we bezoek hebben. Ik stap dan uit bij metrohalte Monument om vanaf daar over de London Bridge erheen te lopen. Vanaf deze brug heb je super gaaf uitzicht op de Tower Bridge!

  Ook wel fijn is aan de markt is dat het betaalbaar is, dat is op andere plekken in Londen wel anders 😉

 4. Marijke schreef:

  Oooh, die focaccia ziet er overheerlijk uit! Heb er al geregeld wat over gelezen en zou hier zo graag eens naartoe willen. Alleen al bij het zien van de foto’s loopt het water me in de mond 🙂

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.