Londen per trein. De trein op het station
Engeland

Reizen naar Londen per trein: Alles wat je moet weten

Reizen wordt steeds makkelijker, landen steeds toegankelijker. Dit blijkt wel uit het feit dat je tegenwoordig super gemakkelijk met de trein naar Londen kunt. Deze zomer testte Suzan het uit. Zo is namelijk gebleken dat advertenties over reizen met de trein naar Londen helaas niet altijd kloppen. Maar wel is gebleken dat reizen naar Londen per trein super leuk is, gemakkelijk én het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu dan vliegen. Boeken maar die treintickets dus!

Inhoudsopgave

Reizen naar Londen per trein: Alles wat je moet weten
  1. Reizen met de trein naar Londen
  2. Tickets boeken voor de treinreis naar Londen
  3. Directe trein naar Londen
  4. Reistijd van Nederland naar Londen
  5. Paspoortcontrole en douane
  6. Aankomst in Londen

Reizen met de trein naar Londen

Londen is hip en booming. Een prachtige stad met klassieke elementen, plekken waar je over leert tijdens de geschiedenisles op de middelbare school, maar ook veel hippe spots. Met street art, pop up shops en te gekke street food markten. Londen is een stad die je minimaal één keer in je leven bezocht moet hebben. En wat is er dan fijner dan de trein instappen in Nederland en in deze toffe stad weer uitstappen?

Londen per trein.

Tickets boeken voor de treinreis naar Londen

Je kunt je tickets voor de trein naar Londen via verschillende websites boeken. Wanneer je heel wat tijd hebt om te boeken, wacht dan op de aanbiedingen. In de zomer maakt het niet uit waar je boekt, je betaalt overal de hoofdprijs. Zo’n 120,- euro voor een retour ticket. Via de NS kun je deze gemakkelijk aanschaffen. Je kunt hier dan kiezen voor een dag en een tijdstip. De prijzen verschillen per tijd op de dag. Waarvan de goedkoopste dus €60,- voor een enkele reis is.

Directe trein naar Londen

Vanaf 30 april 2020 gaan er directe treinen rijden dus Amsterdam en Londen en Rotterdam en Londen. Deze trein zal niet meer stoppen in Brussel. De prijs voor een enkele reis zal beginnen bij 40 euro per persoon. Deze rechtstreekse treinreis van Nederland naar Londen duurt 3 uur en 29 minuten.

Tickets voor de directe trein van Amsterdam naar Londen kun je hier boeken.

Reistijd van Nederland naar Londen

De advertenties zijn te mooi om waar te zijn. Binnen twee uur in Londen lees je vaak. Hier wordt alleen niet bij verteld dat deze tijd is berekend vanaf Brussel en niet vanaf treinstations in Nederland. Je kaartje is al wel geldig vanaf ieder willekeurig treinstation in Nederland. Houd dus rekening met je reistijd tot aan Brussel en tel deze bij de twee uur op.

Voorbeeld: Reis je vanaf Groningen naar Londen? Bereken dan eerst de reistijd van Groningen naar Brussel en tel hier twee uur bij op voor de reistijd van Brussel naar Londen. 

Londen per trein.

Paspoortcontrole en douane

Wanneer je van Nederland of België naar Londen reist dien je te beschikken over een geldige id-kaart of een paspoort. De paspoortcontrole en douane is zeer goed geregeld in zowel Brussel als Londen. Binnen een minuut of tien ben je zowel door de paspoortcontrole als douane heen. Wanneer je een paspoort hebt gaat het nog sneller omdat je dan van de E- poortjes gebruik kunt maken. Met een ID kaart wordt het handmatig bekeken.

Londen per trein. Station

Aankomst in Londen

Je zult aankomen op het treinstation Londen centraal St. Pancras. Vanaf hier kun je gemakkelijk overstappen op het ondergrondse netwerk van Londen. Wanneer je naar buiten loopt kun je ook een van de vele bussen gebruiken om jouw eindbestemming in de stad te bereiken.

Londen per trein.

Het reizen met de trein is dus lekker makkelijk en comfortabel. Geen gewacht op een vliegtuigen je eindstop bevindt zich vrijwel middenin het centrum van Londen. Er is zo veel te doen in Londen. Wat je precies allemaal kunt doen in deze stad kun je lezen in één van de vele andere Londen blogs!

Ben jij al eens in Londen geweest? Reis je liever naar Londen per trein?

Meer Londen?

Suzan

Hi! Ik ben Suzan, 25 jaar en woon momenteel in Ethiopië om te werken als fysiotherapeut. Na mijn afstuderen in 2016 heb ik 5 maanden door Zuidoost-Azië gereisd. Het liefst ben ik te vinden in de jungle, maar Citytrippen en Roadtrippen vind ik ook fantastisch. Mijn favorieten landen zijn Laos en Maleisisch Borneo. Ik heb er super veel zin in om al mijn ervaringen met jullie te delen en jullie net zo enthousiast te maken voor reizen als dat ik ben!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.