Bristol en bath winter stedentrip

Bristol & Bath: Dé stedentrip combinatie voor de winter

Geüpdatet op

De Engelse stad Bristol is een onwijs levendige en artistieke havenstad met onder andere populaire street art van de beroemde Banksy en gezellige pubs en restaurants. En laat Bristol nou ook nog eens ideaal te combineren zijn met een andere, bijzondere Engelse stad, het Romeinse Bath. Twee steden die perfect zijn te combineren en te gek zijn voor een trip in de winter.

Inhoudsopgave:Bristol & Bath: Dé stedentrip combinatie voor de winter

En voor wie dacht dat dat nog niet genoeg reden was om een reisje naar Bristol en Bath te bezoeken, kan ik je melden dat je in beide steden ook nog eens uitstekend kunt shoppen én je er heerlijke lunch spots vindt.

Bristol en bath winter stedentrip

Praktische informatie voor een stedentripcombinatie Bristol & Bath

De steden Bristol en Bath liggen in het zuidwesten van Engeland en vanaf Schiphol vlieg je in een uur en een kwartier rechtstreeks met KLM naar Bristol vanaf €99 per persoon. Het is ook mogelijk om een reispakket te boeken voor twee personen van House of Britain via GoBristol. Zo boek je een 3-daagse stedentrip naar Bristol vanaf €227 per persoon of een 5-daagse combinatie trip naar Bristol en Bath vanaf €447 per persoon.

Vliegen doe je dus naar Bristol, maar je hoeft niet bang te zijn dat je lang moet reizen naar de Romeinse stad Bath. Met het openbaar vervoer reis je in ongeveer een kwartier van de ene stad naar de andere óf je springt op de fiets en ontdekt de twee steden als een echte Nederlander. Twee steden combineren is nog nooit zo gemakkelijk en leuk geweest.

Ontdek het artistieke Bristol

Bristol telt zo’n half miljoen inwoners en is zeker in vergelijking met de populairste en grootste stad in Engeland, Londen, heerlijk compact. De meeste bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te voet te verkennen. Voor iedereen die gek is op het ontdekken van de mooiste street art zal de naam Banksy niet onbekend zijn, maar wist je al dat Banksy uit de Engelse stad Bristol komt? Niet zo gek dus dat je in de stad op diverse geweldige street art kunstwerken kunt spotten.

Maar street art is niet de enige reden voor een trip naar Bristol. De Clifton Suspension Bridge is een prachtige plek in de stad en iedereen die van lekker eten houdt hoeft zich in Bristol geen moment te vervelen. De stad staat in Engeland bekend om de vegan food scene. Wil je tijdens het ronddwalen door Bristol en het shoppen neerploffen in één van de gezelligste pubs of kroegen in de stad, dan vind je hier adressen voor lunch en cafe’s in Bristol. De beste plekken om op te warmen tijdens je winterse stedentrip.

Banksy in Bristol
Clifton Suspension Bridge Bristol
Clifton Suspension Bridge, Clifton, Bristol

Bristol voor Foodies

Ben jij gek op lekker eten, dan hebben we een aantal fijne adressen voor je opgezocht waar je zeker langs wilt gaan tijdens je stedentrip Bristol. Bezoek bijvoorbeeld de Street Food Market die iedere dinsdag en vrijdag plaatsvindt van 10 tot 4 uur. Of ben je op woensdag en/of donderdag in Bristol? Bezoek dan de Harbourside Street Food Market op Broad Quay. Hier vind je de beste street food stellen met gerechten van over de hele wereld. Nog geen genoeg van alle street food? Zet dan de Temple Quay Market (iedere tweede en vierde donderdag van de maand) op je te bezoeken lijst. Deze markt is namelijk uitgeroepen tot één van de tien beste food markets in Engeland.

Meer info over Bristol vind je op Visit Bristol.

Food Market Bristol
Food Market Bristol

Combineer Bristol met de Romeinse stad Bath

Denk je dat je genoeg hebt gezien van Bristol, dan kun je super gemakkelijk een uitstapje maken naar de Romeinse stad Bath. Huur een fiets en wees lekker actief, of pak de trein en reis in een klein half uur van de ene naar de andere stad. Bath is een oude Romeinse stad en vooral de Georgiaanse huizen en gebouwen zijn een bezoekje waard, net als de Romeinse baden. Maar ook in Bath kun je heerlijk eten en super goed shoppen. De typische English Afternoon Tea kom je overal tegen in de stad (perfect tijdens een stedentrip in de winter) en het bruist van de gezellige cafe’s. Voor de gezelligste café’s en tearooms ben je in Bath sowieso aan het goede aders.

Meer informatie over Bath vind je op Visit Bath.

Bath in de winter

Had jij al eens gedacht aan een stedentripcombinatie Bristol en Bath?

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zapper PR.